woensdag 13 november 2019

Snoeien fuchsia struik

Ruime keuze tuinartikelen online. Dek de voet van de planten af met mulch of aard ze aan met grond. Neem eventueel enkele stekken die je binnen aan de wortel brengt. Bij de fuchsia verzorging hoort ook snoeien.


Als u het hele struikje in het vroege voorjaar vlak boven de grond afknipt loopt het bijna altijd weer uit en geeft hetzelfde jaar weer volop bloemen. Niet winterharde tuinvormen zijn eenvoudig te overwinteren.

Zet de planten eind oktober in een koele, vorstvrije en donkere ruimte. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. De tuinplant zal op zowel het nieuwe als het oude hout gaan bloeien.


Deze plant heeft meer warmte nodig dan andere planten en het zal dan ook iets langer duren voordat zich scheuten gaan vormen. FUCHSIA - bellenplant , geslacht van meer dan 1soorten struiken , vaste planten en éénjarigen afkomstig uit midden en zuid-Amerika en behorende tot de Hoe uw fuchsia ’s verzorgen? Vóór de eerste nachtvorst moet de bellenplant naar een vorstvrije plaats verhuizen. De grond mag vrij droog zijn, maar de kluit mag niet helemaal uitdrogen.


Komplete handleiding met beschrijving en foto's.

Deze scheut zal verder groeien en daardoor blijft de structuur van de struik open. Fuchsia overwinteren verpotten snoeien bewaren. Haal schurende en over elkaar groeiende takken weg. De beste keuze tegen lage prijzen! Snoeien vóór de jaarwisseling.


Zo moet je bijvoorbeeld nooit snoeien als het nog kan vriezen. Ook bij regen kun je beter niet snoeien. Hierdoor zal de plant maximaal bloeien en zal de plant niet extreem groot worden. Ook ik zou hem laten staan tot het voorjaar.


Niet snoeien in het najaar, alleen de hele lange takken iets inkorten. Wel zou ik voor de eerste nachtvorst de grond aan de voet van de plant wat ophogen zodat je een soort heuveltje krijgt. Daarop een flink pak met bladeren die je kan vast zetten met takken en stokjes van ander snoei materiaal uit.


Notenbomen moet je vóór januari snoeien : snoei wild groeiende takken eruit. Bij een druif en andere klimfruitstruiken snoeien , kun je een paar hoofdtakken aanhouden. Je mag deze snoeien als het blad van de struiken af is.


Wanneer moet je struiken snoeien ? Heesters of struiken kun je snoeien zodra de bloemen zijn uitgebloeid.

Het bloeiseizoen van (bijvoorbeeld) Forsythia eindigt op juni. De fuchsia heeft een luchtige, vochthoudende en voedzame grond nodig. Bij het oppotten de grond nooit samendrukken maar wel licht aangieten.


VOOR DE STRUIK : als het stekje tot bladparen heeft, beginnen toppen. Uitleg informatie tips en trics wat u moet doen om ze winterklaar te maken voor het volgend jaar. Alle tuinartikelen shop je online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts