maandag 18 november 2019

Soorten tulpen

Soorten tulpen

Snel, makkelijk en veilig online bestellen! Bekijk ons aanbod en kies uw favorieten! De mooiste voorjaarsbloeiers! Keuze uit ruim 1soorten! Zoek naar soorten bloemen op de nieuwe KensaQ.


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Aan het uiteinde van de bloem hebben deze soorten een mooie kartelrand. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in de border. Groep 2: Dubbele vroege tulpen. Deze dubbele tulpen zijn nog iets korter in lengte dan de enkele vroege en bloeien iets later.


Stevige, merendeels robuuste tulpen die qua uiterlijk sterk van elkaar kunnen verschillen: sommige met compacte, ronde bloemen, andere met langere, bijna gepunte bloembladen. Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is een van de belangrijkste exportlanden van tulpen en tulpenbollen. Traditioneel wordt in de lente in de Keukenhof in Lisse een expositie gemaakt van miljoenen tulpen , die vooral door toeristen wordt bezocht. Daarnaast komen er veel toeristen om naar de tulpenvelden te kijken. Ook hierbij kan het lang duren voordat je echte tulpenbloemen in de tuin hebt.


Tulpen kun je ook kweken uit zaad. Helaas kun je van hybride soorten tulpen geen zaad krijgen. Hybride soorten zijn namelijk steriel, dat houdt in dat deze geen bruikbaar zaad zullen vormen, als ze al zaad geven. Korte tulpen zijn ideaal om onder een boom of heg te planten dus, of juist vooraan in een border. Ook zijn korte tulpen zeer geschikt als potplanten.


Graaf een ondiepe geul en leg er een tulpenbol in met de punt omhoog. De miljard tulpenbollen die Nederland exporteert, bestaan uit 8. De grootste soorten zorgen voor van de tulpenproductie en worden verkocht in tuincentra of gebruikt voor de bloemproductie. De gele tulp ‘Strong Gold’ is veruit het populairst.


Zij komen in allerlei maten en vormen voor. Tegenwoordig worden ze echter in groten getale in Nederland geteeld. De tulp komt oorspronkelijk uit Azië vandaan.


In het voorjaar kun je bij Intratuin de mooiste tulpen op pot kopen voor in de woonkamer of tuin. Vind soorten bloemen het nu op Kensaq. Grote tulpen zijn tulpen zoals de meeste mensen ze kennen: grote, in elkaar gevouwen bloemen op hoge stelen die wanneer zij in het zonlicht staan opengaan. Ze behoren tot de meest populaire soorten tulpen uit ons assortiment.


Soorten tulpen

Geen wonder, want wie wil deze indrukwekkende bloemen nu niet in zijn tuin hebben? Soorten botanische tulpen. Al deze aparte wilde tulpjes zullen veel bewondering oogsten in het voorjaar. Voor de liefhebber zijn er veel bijzondere soorten verkrijgbaar. Ze bloeien in de periode april-mei.


Een van de vroegste is Tulipa humilis, waarvan de paarsviolette bloemen met een geel hart al in maart verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan bloemperken met grote groepen krokussen en tulpen , zeeën van blauwe druifjes in borders of lange linten met grootkronige narcissen in het gras. Wat zijn meerjarige bloembollen soorten ? De tweede groep binnen de bloembollen soorten , de meerjarige, zijn bloembollen die meerdere jaren achter elkaar bloeien. Voorbeelden hiervan zijn de cultivars ‘Ice Cream’, ‘Innuendo’ en ‘Paul Scherer’. De algemene regel bij tulpen is, hoe groter de bol, hoe groter de bloem.


Soorten tulpen

Er worden jaarlijks nieuwe kruisingen gedoopt en verouderde soorten worden uit de lijst geschrapt en kunnen dan wellicht nog in de Hortus Bulborum in het voorjaar bezichtigd worden. Wist je dat er tulpen zijn die ieder jaar bloeien en zelfs vermeerderen? Dit zijn botanische tulpen.


Ze worden ook wel ´dwergtulpen´ genoemd omdat ze klein en fijn blijven in vergelijking met andere tulpen. Het zijn echte koplopers want de meeste botanische tulpen bloeien het vroegst van alle soorten tulpen. Ze zijn er niet in de grote verscheidenheid voor zoals sommige andere tulpen soorten. De stengels zijn vrij kort, maar zeer sterk en stevig, en de bloemen zijn zeer langdurig. Lelie tulpen Terug Deze tulpen hebben een unieke vorde bloem lijkt op een lelie.


Resultaten van zoekmachines!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts