woensdag 20 november 2019

Vleesetende plant intratuin

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen.


Planten zie onze aanbiedingen! Je komt nooit voor niets naar Intratuin. Verwijder de pot en zet de plant in een plantgat aan de oever.


Als moerasplant rechtstreeks in de vijveraarde in de rand van de vijver of in het substraat. Gebruik hiervoor Intratuin Vijveraarde. Deze vleesetende plant vangt vliegen door middel van dichtklappende blaadjes waarin een insect kan worden gevangen en verteerd. Na 2-dagen is de vlieg opgenomen en gaat de val weer open. Let op: De plant kan per vliegenval slechts een keer of dichtklappen.


Houd er rekening mee dat de meeste vleesetende planten houden van de volle zon, het liefst drinken ze regenwater of zacht kraanwater. Voeding krijgen ze onder meer door het vangen van spinnetjes en insecten. Heb je een vraag over een bepaalde vleesetende plant ? Aarzel niet om contact op te nemen zodat wij je verder kunnen helpen.


Wij bieden honderden soorten vleesetende planten aan, niet alleen de bekende Venusvliegenval (Dionaea) maar ook bekerplanten (Nepenthes, Heliamphora en Sarracenia), zonnedauw (Drosera), vetblad (Pinguicula), bloeiende soorten blaasjeskruid (Utricularia) en nog veel meer. Bestel online voor de laagste. Ze zien er sprookjesachtig uit, met hun grillige vormen en opvallende kleuren. Maar vleesetende planten, of kortweg vleeseters, zorgen ervoor dat insecten niet bepaald lang en gelukkig leven. Ze lokken spinnen en vliegen, vangen en verteren ze.


Muggen, fruitvliegjes, spinnen en andere rondvliegende beestjes. Er zijn al heel wat tips geschreven en adviezen gegeven over wat je kunt smeren en sprayen om vervelende insecten te weren. De jonge ondernemer Chris van der Velde (20) uit Bleiswijk ontdekte bij toeval dé oplossing voor zijn eigen muggenallergie: een vleesetende plant. Ze zorgen dus voor hun eigen voedsel en hebben alleen water nodig. De meeste planten kunnen wel bloeien, maar dit is voor de sierwaarde van ondergeschikt belang.


De meest bekende vleesetende plant is de Dionaea Muscipula, oftewel de Venusvliegenval, die vangbladeren gebruikt die heel snel dichtslaan. Vernieuwing van het assortiment vindt vooral plaats bij Nepenthes x ventrata (ventricosa x alata) is de meest geteelde soort. Een voordeeldoos met planten. Deze planten hebben wij speciaal voor jou geselecteerd tegen een speciale prijs. Deze voordeeldoos met plantjes is al jaren een succes op onze webshop!


Zo heb je bij intratuin ook de plant Kruidje roer me niet. Pandia en ik hebben een keer (heel kinderachtig,ik weet niet wat ze daar in de koffie doen)van alle kruidjes de blaadjes dicht laten gaan. De hele hoek zag eruit alsof ze zes weken geen water hadden gehad.


Als je daar de blaadjes aanraakt,klappen ze dicht. Hi Irma, dit hangt er een beetje vanaf welk soort strelitzia je hebt. De Nicolai zal niet snel bloeien, pas wanneer deze plant groter dan meter is. Opgelet: Nepenthes is een tropische epyfiet en houd NIET van direct zonlicht.


De Reginea kan wel bloemen krijgen maar dat verschilt per kweker waar ze vandaan komen. Zet de plant in een wijde schotel met een laagje water. Hoe groter de pot, bak of schaal, hoe minder snel deze zal uitdrogen. Hier bied ik een klein boekje aan over nepenthes, een vleesetende plant met hele mooie hangende bekers.


Vleesetende plant Nepenthes of Sarawak boek engelstalig. Deze plant bloeit overigens in de herfst in tegenstelling tot de meeste kamerplanten die in de lente bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts