vrijdag 14 juli 2017

Pluimhortensia limelight snoeien

Bekomm Hydrangea Paniculata. De pluimhortensia houdt u door snoeien compact en zal beter en mooier bloeien. Hoe en wanneer u kunt pluimhortensia kunt snoeien leest u hier. Als je ieder voorjaar de heester snoeit, wordt de pluimhortensia ongeveer tot meter hoog. De grote bloempluimen zijn kegelvormig en verkleuren prachtig in de nazomer en herfst.


Sla je het snoeien over dan wordt hij veel hoger, maar gaat wel minder bloeien en met kleinere bloemen. Dit kan op centimeter boven de grond. Het kan ook hoger, bijvoorbeeld twee knopen boven de tak van het jaar ervoor, zodat een mooie vorm ontstaat. Bij hortensia snoeien kun je in een video zien hoe je dit doet. Hydrangea paniculata ‘Limelight’: dit soort pluimhortensia wordt in veel tuinen geplant en heeft opvallend lichtgroene pluimen.


De knappe hulk onder de Hydrangeas, zeg maar. Dat kan en hij zal gewoon weer flink bloeien! Limoengroene bloemen, mooi en sterk. Gebruik het snoeiafval om stekken te maken voor nieuwe planten.


Alle jonge planten hoeven de eerste twee jaar niet gesnoeid te worden. Deze pluimhortensia kan 200cm hoog worden. De bloemen zijn groenig en wit van kleur (lime). Zo kan hij beter tegen vorst en droogte.


Na de snoei loopt de heester al snel uit tot een hoogte van meter en vormt mooie grote bloempluimen. En omdat de pluimhortensia op het jonge, eenjarige hout bloeit kun je hem gerust elk voorjaar flink terugsnoeien. Erhalte Qualitätsergebnisse bei iZito! Soorten pluimhortensia ’s. Pluimhortensia snoeien , hoe en wanneer.


Pluimhortensia limelight snoeien

De beste periode om te snoeien is echter begin maart. In dit artikel: Je hortensia bewateren en voeden Je plant snoeien Plagen bestrijden Ziektes tegengaan Bronnen. Hoe moet je pluimhortensia snoeien ? De uitgebloeide bloemen laat je dan hele winter aan de plant laten zitten.


Als je er een op stam hebt, dan knip je de takken tot tien centimeter van de stam. Het voordeel van de forse snoei , is dat er grotere bloemen groeien. Het nadeel is dat ze gevoeliger worden voor wind. Maart en april zijn hiervoor de beste maanden! Als je jaarlijks snoeit , blijft de struik kleiner en worden de pluimen groter.


Pluimhortensia limelight snoeien

De forse bloemen behouden lang hun mooie kleur. Het blad heeft een aantrekkelijke gele herfstkleur. Ze bloeit op eenjarige hout. U kunt alle takken elke lente snoeien.


Krachtig groeiende pluimhortensia met zeer grote, dikke roomwitte pluimen die prachtig roze verkleuren. Kan wel meter hoog worden. Eventueel snoeien in het voorjaar.


Pluimhortensia limelight snoeien

Bloeit van juli tot diep in het najaar. De naam pluimhortensia zegt eigenlijk al genoeg: een hortensia met bloemen die als pluimen groeien. Snoeien pluimhortensia op. Zeer geschikte hortensia voor een haag. Hieronder is een overzicht van ons assortiment.


Let op: het kan zijn dat er rassen (tijdelijk) uitverkocht zijn. Ontsmet de snoeischaar door deze gedurende minuten in een ontsmettingsmiddel voor thuis te laten weken en spoel de schaar af voordat je deze opnieuw gebruikt om andere struiken te snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts