vrijdag 21 juli 2017

Beukenhaag planten afstand

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Vergelijk nu voor de laagste prijs! Hét online tuincentrum met meer dan 10.


Beukenhaag planten wanneer en hoe, en tips ? Planten zie onze aanbiedingen! Hierdoor is er minder uitvalkans. Een beukenhaag is net als een coniferenhaag of taxushaag gemakkelijk zelf te planten. Het is aan te raden om een afstand tussen de beuken te houden, zodat de wortels van de beuken elkaar niet in de weg zitten. De afstand die tussen de beuken gehouden dient te worden is afhankelijk van de hoogte van de beukenhaag.


Meer tips voor het aanplanten van uw beukenhaag. U bent nu toe aan het aanplanten van uw beukenhaag. Het succes van een mooie beukenhaag hangt heel erg af van de manier waarop je ze plant. Een gelukkige beuk groeit zoveel sneller en voller uit dan een plant die zonder veel zorg in de grond is geduwd. Bij sommige planten , zoals bij sparren, dien je de wortels onder te dompelen in een emmer water alvorens ze te planten.


Dit mag in géén geval gebeuren bij een beukenhaag of haagbeuk. De beuk leeft namelijk in symbiose met de schimmel “Mycorrhiza” die ervoor zorgt dat de planten goed groeien. Het is mogelijk een beukenhaag tegen een schutting te planten. Houd er wel rekening mee dat je de beukenhaag aan de achterkant niet kunt snoeien, aangezien je daar niet bij kunt. De haag zal dus misschien tussen de latten van de schutting doorgroeien.


Maar het is geen probleem om de beukenhaag alleen aan de zij- en bovenkant te snoeien. Niets is echter minder waar, het is dan immers de beste periode om planten met blote wortel of met kluit aan te gaan planten. Dit komt omdat de planten zelf zich dan in rustfase bevinden. Zorg ervoor dat de planten mooi in een rechte lijn staan, en dat de afstand tussen de planten gelijk is (in de meeste gevallen is dit een 20-tal centimeter).


Haagplanten al vanaf € online. Indien de beukenhaag in twee rijen wordt geplant dan zijn beuken nodig welke in driehoeksverband moeten worden geplant. Tips wanneer u een haagbeuk gaat planten. Het beste kunt u 30cm diep graven. Denk hierbij goud aan de afstand tussen de haagplanten en andere bomen, struiken of constructies in de buurt.


Graaf een geul van rond de vijftig centimeter diep per beukenhaag en houd een afstand aan van tussen de twintig en vijfentwintig centimeter tussen twee planten in. Het is handig om het planten met zijn tweeën te doen, zodat één iemand de planten overeind kan houden terwijl de ander de aarde teruggooit en goed aandrukt. Een veel gestelde vraag is wanneer het de beste tijd is om beukenhagen te planten.


Het antwoord is gemakkelijk af te lezen aan de beuken zelf: Als de blaadjes bruin zijn geworden kan er vanaf het najaar weer geplant worden totdat er weer nieuw blad aan de beuk komt. Beukenhagen planten kan van eind oktober tot medio april. Daarmee is de vraag eigenlijk niet wanneer je een beukenhaag kunt planten , maar wanneer ú de beukenhaag wilt planten. Heeft u al een beukenhaag , maar moet er een enkele plant vervangen worden, dan is een beukenhaag met kluit hier geschikt voor.


Wanneer wilt u de beukenhaag planten ? Deze plant u dan bij vorstvrij weer in het najaar of de vroege. Leg of zet de planten op de juiste afstand uit langs de geul. Door zon en wind drogen de kale wortels van plantgoed snel uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts