dinsdag 25 juli 2017

Attractiebesluit speeltoestellen

Bij iedere Wickey Speeltoren jr. Bestel Speeltoestel bij fonQ. Attractie- en speeltoestellen gaan vergezeld van een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing met aanwijzingen, veiligheidsinstructies, waarschuwingen en andere relevante informatie, die degene die het toestel voorhanden heeft, in staat stelt het toestel zodanig te installeren, te monteren, te doen gebruiken, te demonteren, te inspecteren en te. Het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen is van toepassing op onder andere speeltoestellen in de publieke ruimte. In het WAS is de definitie van een speeltoestel : inrichting die bestemd is voor vermaak of ontspanning, waarbij uitsluitend van de zwaartekracht of de fysieke kracht van de mens gebruik wordt gemaakt.


De beheerder of eigenaar van een openbaar toegankelijk speeltoestel moet zorgen dat dit toestel voldoet aan deze regels.

Het besluit verplicht de eigenaar om van elk speeltoestel een logboek bij te houden. Een speeltoestel mag bij redelijk te verwachten gebruik geen gevaar voor veiligheid of gezondheid van de gebruiker opleveren. Het onderhoud Klik op de link en bekijk de film wetgeving Het attractiebesluit verplicht de beheerder de speeltoestellen zodanig te onderhouden dat er geen gevaar voor de gezondheid of de veiligheid van personen bestaan Goed onderhoud moet gepland worden Hierbij is een goede adminsitratie nodig Wie ziet toe op de veiligheid? Deze eis geldt voor speeltoestellen in de gehele openbare ruimte, dat wil zeggen, overal waar de overheid kan controleren.


Door middel van de keuring wordt vastgesteld of uw speeltoestellen voldoen aan de wet. Speeltoestellen op privéterrein worden aangemerkt als speelgoed en vallen onder andere wetgeving. Door VWS aangewezen keuringsinstellingen op basis van het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen.


Kies uit 1producten vanaf € 190.

De speeltoestellen worden in Nederland geproduceerd en zijn van hoge kwaliteit, robuust uitgevoerd en gecertificeerd volgens het Attractiebesluit. Alle speeltoestellen werken volledig op de energie van de zon en de kinderen. Een externe energieaansluiting is niet nodig. U mag alleen speel- en attractietoestellen gebruiken die een certificaat van goedkeuring hebben. Een certificaat uit een andere EU-lidstaat kunt u omzetten naar een Nederlands certificaat.


Nijha heeft een ruim aanbod met diverse speeltoestellen die de creativiteit van kinderen stimuleert. Het assortiment bevat zowel wippen, glijbanen als schommels. De gemeente werkt hierin nauw samen met het sociaal werkvoorzieningsschap Inclusief Gresbo. Voortaan moesten speeltoestellen voldoen aan strenge veiligheidseisen.


Glijbanen moesten bijvoorbeeld horizontaal beginnen en eindigen. Ook werden hekken geplaatst om schommels om botsingen te voorkomen. Als beheerder ben je zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van jullie speeltoestellen. Zo moet je zelf de speeltoestellen veelvuldig controleren en regelmatig inspecties uitvoeren. Deze inspecties kan je ook uitbesteden.


Logboek speeltoestel Inleiding Het Besluit veiligheid attractie- en speeltoestellen (of kortweg: het Attractiebesluit ) verplicht u als beheerder van speelgelegenheden om per speeltoestel een logboek bij te houden. In zo’n logboek houdt u de gegevens bij over onderhou inspecties, vervanging van onderdelen en reparaties. Ben je op zoek naar de beste praktijkgerichte ATEX cursussen?


Overzicht keuringsinstellingen speeltoestellen.

Die volg je bij IAB Ingenieurs! Bekijk direct ons cursusaanbod. Grote keuze aan houten speeltoestellen met schommel en glijbaan - Nu bestellen!


Ook verzorgen wij voor u het ontwerp, de begeleiding en de algehele inrichting van het speelterrein wat geheel zal voldoen aan het Europese attractiebesluit. Ook voor de minder valide mensen is er tegenwoordig gelukkig meer gedacht aan het spelen, zo komt het steeds vaker voor dat er rolstoelschommels geplaatst worden. De toestellen voldoen aan het attractiebesluit. Plaatsingsinstructies, logboeken met gebruiksaanwijzingen en certificaten behoren uiteraard standaard tot de levering. In deze notitie over speeltoestellen (pdf - MB) is de basiskwaliteit geformuleerd voor beheer en onderhoud van speelplekken.


Wat resulteerde uit veel afgekeurde speeltoestellen en uiteraard ook leegloop was in de speeltuin. Er is slechts sprake van particulier gebruik indien het speeltoestel uitsluitend in de sfeer van de particuliere huishouding wordt gebruikt, waar toezicht van overheidswege inbreuk op de zuivere privé-sfeer zou betekenen. Na het van kracht worden van het Attractiebesluit zijn ook veel schoolpleinen gerenoveerd en aangepast aan de nieuwe eisen voor veiligheid. Om kosten te besparen werd veelvuldig gebruik gemaakt van zand als valdempende ondergrond onder speeltoestellen.


De nadelen hiervan werden snel zichtbaar. Dit heeft ertoe geleid dat veel speeltuinen te maken kregen met ingrijpende renovatie en soms zelfs gesloten moesten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts