vrijdag 21 juli 2017

Asfalt leggen

Bitumen en teer hebben vergelijkbare eigenschappen (flexibel, waterafstotend) maar zijn dus volledig anders wat betreft hun chemische samenstelling. Tegenwoordig is asfalt dankzij het ontbreken van teer volledig recycleerbaar. Gerecycleerd asfalt kan gebruikt worden om nieuwe wegen aan te leggen.


Bij het leggen van asfalt is de afwatering van groot belang. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor waterdoorlatend asfalt om het regenwater af te voeren.

Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een lichte helling in de bestratingslaag. Op die manier zal het water makkelijker wegvloeien. Asfalt leggen is specialistenwerk.


Na deze grondwerken kan het asfalt gestort worden. Het asfalt wordt op de oprit gestort en met behulp van een wals platgewalst. Na het frezen en stofzuigen het nieuwe asfalt leggen. Je asfalt renoveren hoeft niet meteen te betekenen dat je de hele bestrating opnieuw moet doen.


In gevallen waar slechts de bovenste laag beschadigd is, kan je er voor kiezen om één nieuwe asfaltlaag te laten leggen.

Deze wordt dan de nieuwe toplaag. Wanneer er hobbels gevormd worden in het asfalt , kunnen deze weggewerkt worden door te frezen. De prijzen van asfalt en beton verschillen vaak meer dan , en dat is niet het enige grote voordeel. Bij het juiste onderhoud gaat asfalt namelijk net zo lang mee.


Daarmee is asfalt niet alleen net zo goed als beton, maar ook nog eens een stuk goedkoper en kan na oplevering direct gebruikt worden. Wanneer het Koudasfalt verdicht wordt gaan de korrels in het asfalt zich rangschikken. Alle korrels krijgen als het ware een eigen plekje waarin ze vast liggen. Dit zorgt voor de stabiliteit van het asfalt en voorkomt verzakkingen.


Het verdichten van Koudasfalt kan gedaan worden met een asfaltstamper of trilplaat. Wilt u weten wat de kosten voor het leggen van asfalt zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.


U ontvangt dan een persoonlijk advies met een prijsopgave van onze adviseur. Van nature komt asfalt voor in asfaltmeren (zoals op Trinidad) en steenasfalt. Dit laatste is een mengsel van zan leem en asfalt. In de agrarische branche worden weer andere specifieke eisen gesteld aan een asfaltverharding.


Zo is een ondergrond van zuurbestendig asfalt een absolute noodzaak voor elk modern veeteeltbedrijf, omdat aanwezige zuren beton uitvreten en er hierdoor stenen in het voer kunnen belanden. Werkwijze bij het leggen van asfalt.

Het aanbrengen van asfalt gebeurt in meerdere lagen. Meestal gebruikt men hiervoor een asfaltspreidmachine. Wij beschikken over modern materieel waarmee alle voorkomende asfaltwerken kunnen worden uitgevoerd.


Vanaf het opkuisen en bouwrijp maken van uw terrein tot de afwerking en groenaanleg. Trends, ecologische en nieuwe asfaltproducten gaan niet aan onze neus voorbij. Gelukkig is asfalt leggen dankzij de relatief lage prijs per meen zeer voordelige optie, zeker in vergelijking met alternatieven als bestraten. Meer weten over de kosten van uw tuin asfalteren? VANMAC GEMODIFICEERD KOUD VERWERKBAAR ASFALT.


Vanmac is een gebruiksklaar koudasfalt (dat koud verwerkbaar en gemakkelijk zelf aan te brengen is) voor de onmiddellijke herstelling van putten, kuilen, kippennesten, verzakkingen en uitbrokkelingen in asfalt - en betonwegen. Er zijn echter veel factoren die een rol spelen voor de prijsbepaling van asfalteren zoals ondergron omvang, bereikbaarhei complexiteit van verkeersregeling etc. Graag geven wij ook u een messcherpe asfalt prijs per mof project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts