vrijdag 21 juli 2017

Kakkerlak doden

Waarschijnlijk heeft u verschillende geruchten gehoord over het doden van kakkerlakken. Kakkerlakken doden moet zorgvuldig gedaan worden. Want u wilt niet binnen korte tijd een kakkerlakkenplaag in uw huis hebben.


Als u verder leest, leest u hoe u kakkerlakken het best kan doden en wat de belangrijkste redenen zijn om dat te doen. Duitse kakkerlakken doden.

Is een kakkerlak doodtrappen echt zo’n slecht idee? Er is echter niets bekend over een geur die kakkerlakken verspreiden als u ze zou doodtrappen. De insecten scheiden een onaangename, muskusachtige geur af.


Niet doen, luidt een veelgehoord advies. Er worden veelal twee redenen gegeven: de een zegt dat dode kakkerlakken via geurstoffen soortgenoten aantrekken, de ander zegt dat een dode kakkerlak zijn eitjes loslaat. Menno Schilthuizen, entomoloog en bijzonder hoogleraar aan de RUG, gelooft het geurstoffenverhaal in ieder geval niet.


Gelukkig zijn er een aantal formules om kakkerlakken te doden die je zelf thuis kunt maken, zodat je een einde kunt maken aan dit vervelende ongedierte.

We laten je een paar interessante opties zien waar je kakkerlakken mee kunt doden voordat ze een serieus probleem worden. Lees ook: Maak je eigen spray tegen mijten. Goed schoonmaken is dan ook de beste methode om kakkerlakken in huis te bestrijden… Hoe ontdek je kakkerlakken in huis? Ze ‘liften‘ ook graag mee met kleding en bagage.


Controleer daarom altijd deze spullen en maak ze indien nodig goed schoon. Spoel dode kakkerlakken door de wc. Als je een kakkerlak doodslaat, zorg dan dat je de oppervlakte daarna goed schoonmaakt, anders komen andere kakkerlakken de restjes opeten.


Natuurlijke middelen om kakkerlakken te verjagen zijn pepermuntolie, komkommerschillen, citrusvruchten, knoflook, kattenkruid en kruidnagelolie. De hoeveelheid kakkerlakken in een eipakketje is soortspecifiek. De snelheid van ontwikkeling hangt af van de omgeving, vooral de temperatuur en het voedselaanbod: het voorkomen van kakkerlakken in een huis kan een teken zijn van te wensen overlatende hygiëne, zoals rondslingerende etensresten. De beste manier om kakkerlakken te bestrijden is met één van onze spuitbussen. U dient dan goed alle naden en kieren te behandelen.


Daarnaast kunt u voor het vangen van veel kakkerlakken onze vallen gebruiken. De meeste soorten kakkerlakken hebben vleugels, maar de meeste kunnen daarmee maar een korte afstand overbruggen. Sommige kakkerlakken hebben vleugels.


Het vangen van een kakkerlak is daardoor haast onmogelijk.

Door hun afgeplatte lichaam kunnen de kakkerlakken zich in heel smalle kieren verstoppen. Soorten kakkerlakken in Nederland. Suiker is niet het dodelijke deel van het mengsel, maar het zal werken om de kakkerlakken aan te trekken. Het zuiveringszout zorgt voor het doden van de kakkerlak. Wasverzachter kan kakkerlakken doden en moet daarvoor gemengd worden met water.


Ze zijn gewoon verkeerd begrepen, dit is te wijten aan de algemene mening over hen. Er word verondersteld dat kakkerlakken moeilijk te doden zijn en een besmetting kunnen veroorzaken. Hierdoor kan men wanhopig worden bij kakkerlakken bestrijden. Met een mondkapje op besproeit hij alle door bewoners vrijgemaakte plinten en keukenkastjes, en de naden tussen muur en plafond. Het middel drijft de dieren uit de kieren en doodt ze.


Terwijl de beesten tien jaar geleden nog nauwelijks in Rotterdam bekend waren, zijn kakkerlakken nu Brands brood geworden. Wat zou je allemaal kunnen opvallen? Je ziet dode exemplaren liggen.


Je kunt deze velletjes overal aantreffen. Ze dragen tal van ernstige ziekten bij zich, waaronder salmonella, dysenterie, gastro-enteritis en tyfus. Het risico is vooral hoog in huizen met kinderen, ouderen of zieken.


Uitwerpselen van kakkerlakken kunnen verder eczeem en astma veroorzaken. Tien tips bij kakkerlakken op reis Urrrrgh, een kakkerlak ! Vooral in tropische landen is het even schrikken, als je net bent aangekomen en meteen zo’n bruin gevaarte door de badkamer ziet schieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts