maandag 17 juli 2017

Nieuwe graszoden onderhoud

Voor 12:Bestel Morgen in Huis! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Bekijk ook de gras onderhoud video! Een onderhoudstaak die niet vergeten mag worden tijdens het intensieve onderhoud van nieuwe graszoden is sproeien.


Nieuwe graszoden onderhoud

Regelmatig graszoden sproeien na het leggen voorkomt dat de randen van een gazon opkrullen en dat het gazon geel of bruin kleurt. Bij het sproeien van een nieuw gazon is de frequentie belangrijker dan de hoeveelheid water. De meeste klachten of problemen bij de aanleg van het nieuwe gazon ontstaan door een tekort aan water. Het wordt vaak onderschat, en voordat men in de gaten heeft dat de grasmatten uitdrogen, is het al te laat.


Het niet betreden van de grasmatten is een ander belangrijk onderdeel van het onderhoud. Onderhoud grasmatten in de eerste twee weken. Lees hoe u de graszoden kunt onderhouden en bekijk alle tips voor uw nieuwe gazon.


Uw doel is natuurlijk een donkergroen gazon. Hiervoor moet het gras een gezonde groei doormaken. Tijdens de aanleg van het gazon middels graszoden leggen dient u hier al rekening mee te houden.


U kunt nog zoveel tijd besteden aan het onderhoud van het gazon als u wilt, zonder een gezonde basis voor het gras levert dit nooit het gewenste. Als de graszoden net gelegd zijn, zal het gazon er perfect uitzien. Om ervoor te zorgen dat het ook zo mooi blijft, is regelmatig onderhoud noodzakelijk.


Voor een speelgazon is één keer maaien in de week over het algemeen voldoende, een siergazon best tweemaal per week maaien. Bij ons kunt u prachtige graszoden kopen, die wij keurig bij u aan huis leveren. Wij zorgen graag samen met u aan de onderhoud van uw gazon, zodat u in het tuinseizoen kunt genieten van uw prachtige tuin.


Het inzaaien van graszaad heeft nogal wat nadelen. De tijd van het jaar is een belangrijk aspect binnen het onderhouden van uw gazon en vergt de nodige kennis. Aan de hand van deze onderhoud gazon kalender krijgt u de juiste gras onderhoud tips om een prachtig groen gazon te krijgen.


Nieuwe graszoden onderhoud

Gaat u nieuwe graszoden leggen? Raadpleeg ook daar onze tips om het optimale resultaat te krijgen. Gazon onderhoud : de allerbelangrijkste tips voor een gezond gazon. Maaien is een belangrijk onderdeel bij het verzorgen van uw gazon. Gras maaien zorgt er voor dat uw gazon een gesloten grasmat blijft.


Een nieuw aangelegd gazon met graszoden vraagt speciale aandacht. Wat is het geheim om een gazon mooi te houden? Het grootste geheim voor een mooi gazon krijgen en te houden bent uzelf. Gebruik nooit meer dan 1-kg stikstofmeststof per 1m2.


Er zijn ook speciale gazonmeststoffen in de handel die minder problemen en risico geven. Sproei meststoffen meteen na het strooien goed in de graszoden of strooi net voor een regenbui de kunstmest uit. Weren Graszoden wenst u veel plezier met uw nieuwe graszoden ! Het bewateren van uw gazon is erg belangrijk om een gezond gazon te behouden.


Vooral wanneer de graszoden net zijn aangelegd. Voldoende voeding gedurende het jaar is belangrijk voor een mooi gazon. Graszoden sproeien moet vaker maar met minder grote hoeveelheden wanneer het gazon net is aangelegd. Is een deel van uw gazon onherstelbaar beschadigd door slechte of onvoldoende bemesting?


Gelukkig kunt dat stuk gazon vervangen door nieuwe graszoden te leggen. Als u uw oude gazon goed bij bemest, dan zullen de structuur en kleurverschillen van het oude en nieuwe gras nauwelijks opvallen. Dit is volledig afhankelijk van het weer, hier bestaat helaas geen duidelijke vuistregel voor. Het is belangrijk om de graszoden en de ondergrond goed vochtig en donker van kleur te houden.


Controleer dit door voorzichtig een hoekje van de graszode op te tillen. Zolang de graszoden er fris en groen uitzien is er niks aan de hand. De Graskoning is gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van het gazon. Goed onderhoud vergt kennis maar vooral tijd.


Wilt u het onderhoud liever uit handen geven? Nieuwe graszoden sproeien. Wij kunnen eenmalig uw gazon onderhouden, maar u kunt ook kiezen voor een onderhoudsabonnement.


Wij geven u graag advies wanneer er nieuwe graszoden zijn gelegd. Wanneer moet u het gras sproeien? Dit is nodig zodat de worteltjes zich voldoende in de grond aanhechten.


Nieuwe graszoden onderhoud

Indien u net nieuwe graszoden heeft geleg is het belangrijk om de eerste weken ruime hoeveelheden water te geven. U kunt het gras op alle tijden van de dag sproeien, ook in de volle zon. De graszoden zijn gekweekt van de allerbeste grasselecties die de graszaadkweker kan leveren.


Op deze pagina vindt u tips voor het onderhoud van het gras om uw gazon in topconditie te houden. Probeer zo min mogelijk over het gazon te lopen, zeker als het gevroren heeft. Tip Geef met de feestdagen tuingereedschap cadeau! Wij wensen u veel plezier toe met uw nieuwe gazon! Het juiste onderhoud van uw gazon.


Neem gerust contact met ons op. Want alleen met de aanschaf van het beste materiaal bent u er niet. Een mooi en goed gazon kunt u alleen houden als het onderhoud goed en op het juiste moment wordt uitgevoerd. Op de pagina gazon onderhoud vindt u alle alle informatie met betrekking tot gazon onderhoud.


Doen jullie ook andere werkzaamheden? Tuin en Gras is gespecialiseerd in de verkoop en aanleggen van graszoden , echter hebben we ook een zusterbedrijf Kunstgrashuis BV dat zich volledig richt op het verkopen van kunstgras en kunstgras leggen. Een gazon is echt niet het meest veeleisende deel van uw tuin, maar een goed Het onderhoud van graszoden na het leggen - online-tuinman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts