vrijdag 7 juli 2017

Moerbei snoeien

Voor 22:bestel morgen al in huis! Hoogwaardige Eiwitten bestellen. De laagste prijs, bestel direct! Grootste assortiment Superfoods. De grootste collectie moerbeien!


Moerbei snoeien

De boom wordt tot meter hoog. Moerbeien tegen de laagste prijzen. Als je de bomen niet wilt snoeien kun je ze het best op een afstand van tot meter van elkaar planten.


Met snoeien kun je het formaat beperken. De witte moerbei vormt een brede, ronde kroon van zware takken die steunen op een forse stam, vaak van een indruk wekkende omvang. Hij is minder mooi dan de zwarte moerbei maar de vruchten maken bij het vallen in de herfst geen vlekken op de bestrating of terrassen.


Moerbei snoeien

Is snoeien een oplossing en zo ja, hoe? Het aan de binnenkant beschadigen van de dakmoerbei boom is geen optie. Wat wel werkt is de lange zij toppen (want daar gaat alle groei inzitten)flink terug te snoeien.


Dat zorgt voor een extra stimulans voor de boom om aan de binnen kant nieuwe scheuten te maken. De dakmoerbei zal dan in het voorjaar weer meer uitlopers gaan vormen, waardoor het dak ieder jaar dichter wordt. Dakmoerbei snoeien Alle kleine takjes die aan de grote geleidetakken zitten kunt u inderdaad snoeien. De ongeleide takken aan de stam (wildopslag) kunt u ook snoeien.


Moerbei snoeien

In het algemeen laat de moerbei zich heel goed snoeien. Knotten wordt ook verdragen maar is bijzonder nadelig voor de vruchtenproductie. Ze zitten vast aan een korte steel en worden gevormd door een bloemdek van schutbladeren dat na de bloei vlezig wordt en rijpt van juli tot september. Snoeitijd: december - februari.


Ze zijn eerst groen, kleuren dan rood en worden bij volledige rijpheid zwart. Het is werkelijk een vrucht met een fijne smaak. Hij verdraagt dat goe maar als je sterk gaat snoeien krijg je heel veel waterlot.


Dat zijn sterk groeiende takken die de boom vormt als reactie op te sterke snoei. Daardoor verliet een moerbei zijn specifieke grillige karakter. Dat kun je vermijden door niet te veel ineens te snoeien.


Gebruikt in de homeopathie. Het vermeerderen, snoeien en planten van een. Een zwarte moerbei (Morus nigra) is ideaal om in dakvorm te snoeien. De smaak van een rijpe moerbei is uitzonderlijk zuurzoet en aromatisch.


De Dakmoerbei Morus alba fruitless is een prachtige dakboom met grote bladeren. De Bomenspecialist heeft de vruchtdragende variant ook in zijn assortiment. Deze boom is geschikt op de meeste grondsoorten.


Het snoeien van de moerbei kan in Juni en tussen November en Februari. Zorg dat de toppen van de takken weg snoeit. Doordat er dan op die plekken weer nieuw hout ontstaat komen er weer nieuwe vruchten. De moerbei boom is dan in ruststand. Vruchten groeien aan de moerbei nu eenmaal aan eenjarig lot.


Het is dus zaak door te snoeien zoveel mogelijk eenjarig lot aan de moerbei te krijgen. De vruchten van de witte moerbei , een Oost-Aziatische soort die op grote schaal is genaturaliseerd in stedelijke gebieden in oostelijk Noord-Amerika, hebben een andere smaak, die soms wordt gekarakteriseerd als smaakloos. Op tweejarig lot is de vruchtzetting beduidend minder. De rode moerbei had aan het begin van de twintigste eeuw ook een relatief grote verspreiding in Nederlandse tuinen. Zorg ervoor dat er altijd voldoende licht bij de vruchten kan komen.


Deze helenium draagt warme, oranje bloemen. Een moerbei groeit het liefst in een vruchtbare lichte zandgrond die goed kalkhoudend is. Jaarlijks kun je de moerbei voorzien van gedroogde koemestkorrels. Dit product is 1 organisch en verbetert de bodemstructuur.


Hierdoor ontwikkelt en groeit de boom beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts