maandag 10 juli 2017

Latei plaatsen in draagmuur

Kosten draagmuur verwijderen en een balk plaatsen … Hoe hoog zijn die kosten? En waar bestaan die kosten eigenlijk uit? In deze blog beantwoord ik die vragen! Tegenwoordig is het verwijderen van een draagmuur een ontzettend populaire ingreep. Draagbalk 1: Tussen keuken en woongedeelte Tussen de woonkamer en keuken de draagmuur verwijderen.


Helaas is het heel moeilijk om jou via deze blog een indicatie te geven over de kosten het verwijderen van een draagmuur en het daarna plaatsen van een balk. Dat komt omdat die kosten van ontzettend veel variabelen afhangen. In mijn blog kosten van een draagmuur verwijderen en een balk plaatsen leg ik daar meer over uit.


De onderzijde blijft op gelijke hoogte. Omdat het een draagmuur is zal er een latij geplaatst moeten worden. Ook willen we het vertand laten uitzagen om na het plaatsen van het raam het weer netjes te laten inmetselen zodat het origineel lijkt en niet afgezaagd. Ook de binnenzijde dient weer schilderklaar te worden afgeleverd.


Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot. Daarna slopen we de draagmuur om vervolgens de balk te kunnen plaatsen. Meestal is dit een stalen balk op basis van de constructieberekening.


Het grote voordeel is dat je zowel het slopen als het plaatsen van de balk door één bedrijf kunt overlaten. Wanneer u op zoek bent naar lateien en u deze wenst te laten plaatsen door een echte vakman (wat absoluut aan te raden is) spreekt het voor zich dat u in eerste instantie een goed zicht zult willen hebben op het gemiddelde kostenplaatje welke voor lateien gevel in rekening gebracht kan worden. Breng nu de voorgeschreven latei in het gat, stel hem zuiver horizontaal (zo nodig wigjes gebruiken) en vul het piramidevormige gat erboven met specie, zo nodig met enkele van de uitgehakte (of nieuwe) stenen. Vul ook de opleg plaatsen aan beide kanten met specie en strijk alles glad af, gelijk met het muuroppervlak. Aannemer laten stempelen, zelf muur slopen en samen met aannemer latei plaatsen , kosten zullen meevallen gezien dit in een dagje gerealiseerd moet kunnen worden.


Bekijk hier hoe we in Breda een draagmuur slopen en hoe we een stalen balk aanbrengen. De constructieberekening is gemaakt door Bouwkenners. Bij enige twijfel kunt u het beste een professional inschakelen met bouwtechnische kennis.


Sloopt u namelijk per ongeluk een draagmuur in plaats van een niet- draagmuur , dan heeft dit vergaande gevolgen voor de veiligheid van uw woning. Het verplaatsen van een draagmuur kan prijzig zijn. Draagmuur laten verwijderen in de keuken. Wilt u een draagmuur verwijderen in de keuken of op een andere plaats in uw huis? Vraag dan altijd een vakman om mee te kijken naar de mogelijkheden en het ondersteunen van de draagmuur tijdens en na het verwijderen.


Latei plaatsen in draagmuur

Ze kiezen er in dat geval voor om een schuifpui te laten plaatsen. Wie een dergelijke schuifpui wil krijgt te horen dat er nogal wat risico’s aan verbonden zijn. Een belangrijk risico is wel dat je de draagconstructie van je huis in gevaar brengt. We zullen je uitleggen wat een draagmuur is, en wat het risico is bij een schuifpui.


De doorgang wordt 80cm breed en 200cm hoog, er zal geen deur inkomen. Bovenop de draagmuur staat de schuine muur van de zolder. We zoeken een partij die deze doorbraak. Deurgat maken in dragende muur en deur verplaatsen. Ik wil een deuropening laten maken en deur laten plaatsen in een draagmuur van de woonkamer naar een aangrenzende kamer.


Bespaar op het verwijderen van een draagmuur ! Wij kunnen ons voorstellen dat het laten slopen of een draagmuur verwijderen voor u geen wekelijkse bezigheid is. Vandaar dat wij u ook adviseren om bij meerdere sloopbedrijven offertes aan te vragen. Op deze manier kunt u besparen op de kosten van een draagmuur verwijderen! De prijs om een draagmuur te verwijderen is opgebouwd uit verschillende facetten.


Ten eerste moet er een constructieberekening gemaakt worden, deze is nodig voor de vergunningaanvraag. Het laten maken van deze berekening kost wat tijd en geld. Daarnaast moet er voor de gesloopte muur een constructie in de plaats komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts