donderdag 6 juli 2017

Natuurlijke onstekingsremmers

Ook kruiden en specerijen zijn onmisbaar als je natuurlijke ontstekingsremmers in huis wilt hebben. Denk aan gember, citroengras, cayennepeper en rode peper, brandnetel, rozemarijn, groene kardemom en Ceylon kaneel. De absolute toppers op het gebied van natuurlijke ontstekingsremmers zijn duivelsklauw en kurkuma. Ook pakken ontstekingsremmers vaak alleen de symptomen van de ontsteking aan en niet het probleem zelf.


Natuurlijke onstekingsremmers

Beter is het daarom om op een natuurlijke manier de bron van de ontsteking aan te pakken. De juiste voedingsmiddelen zijn daarbij van essentieel belang. We geven je tien natuurlijke ontstekingsremmers ! Deze hebben echter als bijwerking maag- en darmklachten.


Er zijn ook ontstekingsremmers , die deze bijwerkingen niet hebben. De gang naar de medicijnkast met bijvoorbeeld ibuprofen is dan snel gedaan. Voordat we beginnen met de natuurlijke ontstekingsremmers , is het slim om te weten wat ontstekingsremmers doen en waarom je zou moeten kiezen voor natuurlijke ontstekingsremmers.


Je zult hieronder ontdekken wat de beste natuurlijke pijnstillers zijn. De negen beste natuurlijke pijnstillers 1. Olijfolie is één van de geneesmiddelen die de natuur ons biedt tegen veel verschillende pijnen en aandoeningen, en het is ook nog eens heerlijk. Dit kan je vinden in pure chocolade, misschien wel de meest geliefde natuurlijke ontstekingsremmer. De antioxidanten uit cacao worden in de darm omgezet in kleine moleculen en die remmen ontstekingen af.


Helaas hebben veel van de ze ontstekingsremmers nogal vervelende bijwerkingen, waarbij maag en darmklachten de meest bekende zijn. Zes natuurlijke ontstekingsremmers. Hartziekten, kanker, depressie en veroudering gaan alle samen met een toename van onstekingsreakties.


Het magazine Functional foods beschrijft de werking van natuurlijke ontstekingsremmers : - Omega vetzuren - Astaxanthin - Pycnogenol - Curcumin - Boswellia - CLA. Beste natuurlijke ontstekingsremmers die je kunt eten. Ontdek de heilzame werking van de natuurlijke ontstekingsremmer op basis van mineralen, vitaminen, antioxidanten en Omega 3: Pycnogenol van Santurel.


De werking van alle hierboven genoemde natuurlijke ontstekingsremmers is gebaseerd op het feit dat het lichaam zelf de ontsteking moet aanpakken en daarbij soms wel een handje mag worden geholpen. Ontsteking kan zowel goed als slecht zijn. De natuurlijke ontstekingsremmers kan je ook gebruiken als een gezond onderdeel van een gevarieerde voeding. H eb je last van een ontsteking, maar wil je geen farmaceutische ontstekingsremmers en pijnstillers gebruiken?


Je kunt al een heel eind komen in je eigen keukenkastjes. Al kunnen de meeste natuurlijke antibiotica geen kwaad en hebben ze ook geen bijwerkingen. Dit product bevat hyaluronzuur, een natuurlijke stof die in bindweefsel zit, en het heeft ontstekingsremmende en antibacterieel eigenschappen die effectief zijn in het behandelen van gingivitis en parodontitis.


Als Gengigel wordt aangebracht op het tandvlees stimuleert het de productie van nieuw weefsel. De ziekte van alzheimer wordt gekenmerkt door aggregeren van een peptide (amyloïd-bèta of a-bèta) in de hersenen, wat gepaard gaat met plaquevorming, ontsteking en oxidatieve stress. Natuurlijke ontstekingsremmers daarentegen zijn ook preventief heel goed in te zetten. Ook kunnen zij langdurig worden gebruikt bijvoorbeeld ter voorkoming of ter verlichting van laaggradige chronische ontstekingen. Blootgesteld aan straling of niet, deze kruiden kunnen heel makkelijk worden vernield in de huiskamer.


Doordat ze meestal natuurlijke anti-schimmel en anti-bacteriële oliën bevatten zijn de bacteriën die makkelijk kunnen overleven op de kruiden meestal de sterkste aanmaker van gifstoffen. Soms heb je ze écht nodig, maar dat is geen goed nieuws. Wie ook minder adiponectine hebben, zijn mensen die meer dan matig alcohol drinken. Want ook matige of niet-drinkers hebben een betere insulinegevoeligheid in vergelijking met degenen die regelmatig iets meer nuttigen dan de bedoeling is. Té kwistig gebruik van ontstekingsremmers kunnen je immuunsysteem verzwakken aantasten, waardoor je nog vatbaarder bent voor ontstekingen allerlei.


Maar niet getreur met een aangepaste voeding kan je veel doen om ontstekingen te voorkomen of te behandelen. Wat zijn dan de belangrijkste voedingsmiddelen die ontstekingsremmend werken? Het kan veilig gebruikt worden – ook in combinatie met bijna alle medicijnen – en er zijn tot op heden nog geen bijwerkingen van bekend.


Deze natuurlijke ontstekingsremmers hebben namelijk – in tegenstelling tot Ibuprofen en Diclofenac – geen invloed op COX-1. Hallo Marjolein, Allereerst wil ik je bedanken voor je waardevolle tips. Ik geef zelf ook lezingen over natuurlijke antibiotica via Project7-blad en Gezond Verstand Avonden.


Alleen wil ik je even laten weten dat je nooit kokend water op honing mag schenken omdat de honing dan niet meer werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts