woensdag 15 maart 2017

Orchidee uitgebloeid en dan

Camping Orchidea Lago Maggiore. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Bekijk de beschikbaarheid hier. Eerder bij ons Vakantie in een Stacaravan gevierd? Profiteer nu tot max extra korting.


Keuze uit meer dan 5campings in heel Europa.

Boek snel zonder Reserveringskosten. Is uw orchidee uitgebloeid en wilt u hem zo snel mogelijk weer in bloei krijgen? Dan kunt u een uitgebloeide bloemstengel het beste onder de laagste bloem afsnijden. Waarschijnlijk zal uit één of meerdere van de ‘ogen’ (verdikkingen in de stengel) een nieuwe bloemstengel groeien.


Dan zou ik deze Tuesday’s Tip: Een uitgebloeide orchidee laten opleven zeker even lezen… Een uitgebloeide orchidee laten opleven: Je herkent het vast wel, je hebt een mooie orchidee en opeens is ‘ie uitgebloeid. De blaadjes worden dor en misschien wel geel. De bloemetjes drogen uit en vallen er daarna helemaal af. Nadat de orchidee is uitgebloeid en al haar bloemen heeft verloren gaat de plant gewoon in een soort winterslaap.


Vanaf nu zet je de plant dan ook op een wat koelere plek dan waar zij normaal de show steelt, je slaapkamer bijvoorbeeld.

Stap 1: zorg dat je schaar of mes schoon is. Een orchidee is vatbaar voor bacteriën. Ik vind het zonde om deze plant weg te gooien als ik het nog een kans kan. Heb jij een orchidee die uitgebloeid is? Dan komt deze Tuesday’s Tip: Een uitgebloeide orchidee laten opleven, vast van pas!


Na de bloei snijd je de uitgebloeide tak in zijn geheel weg en kun je eventueel. Het is ook mogelijk de gehele tak weg te knippen, er kan dan vanuit een. Als je een orchidee koopt zorg dan altijd dat deze voldoende. Je zou de orchidee kunnen verpotten , en dan hetzelfde verzorgen als voorheen en last but not least , geduld hebben,. Plaatst daarnaast uw orchidee nooit naast fruit.


Dit omdat uw orchidee de knoppen kan laten vallen. Wat moet u doen als uw orchidee is uitgebloeid ? Vaak zijn ze zelfs goedkoper dan een bosje bloemen. Met de juiste verzorging bloeien ze ruim weken en dat kan geen enkel bosje bloemen. Maar wat doe je dan als hij daadwerkelijk is uitgebloeid. Permalink Beantwoord Quote Al vanaf dat ik orchideeën heb staan, lees ik op internet verschillende meningen over het knippen van phalaenopsissen als deze zijn uitgebloeid.


Hoe krijg je een uitgebloeide orchidee weer. Phalaenopsis: uitgebloeid en dan ? Find more about dan here.

If you are looking for dan visit us. De laagste prijs op Beslist. Vergelijk meer dan 1bloempotten. Om de uitgebloeide orchidee weer in bloei te krijgen geeft je hem nadat hij nieuwe scheuten heeft aangemaakt een paar maanden wat minder water en laat je de temperatuur een paar graden dalen Hierdoor wordt de orchidee bang om dood te gaan, en zal hij nieuwe takken laten uitgroeien uit de nieuwe scheuten, om voor nageslacht te zorgen.


Voor een orchidee is het helemaal niet erg om geen bloemen te hebben. Zolang er genoeg licht, voedsel en een goede temperatuur is, vindt de plant het wel welletjes. Aan voortplanten wordt dan helemaal niet gedacht, dus bloemen zijn ook niet nodig. Beste carla, Deze plant heeft nu enorme stress geha hier zou de plant bovenop kunnen komen maar vaak wel moeizaam. Lijkt of hij van de wortel Is en dus flink geraakt.


Een plant wordt dan ook veel gevoeliger voor bv ziektes. Als je m wilt proberen op te knappen zouden opnieuw oppotten in orchidee grond en voorlopig niet te nat. Als de orchidee helemaal is uitgebloeid , knip dan de steel net boven het tweede oog (waar de bloem zat) weg.


Zorg wel dat de schaar goed schoon is, om ziektes te voorkomen. Zet de orchidee op een koele plek (bijvoorbeeld de logeerkamer) en geef haar eens in de week een beetje water. Dan geef je de orchidee te veel voeding en dat kan er voor zorgen dat ze dood gaan. Als je speciale orchideeënvoeding wilt, ga naar Luttelgeest naar de Orchideeënwinkel, daar verkopen ze de beste voeding.


Als jij je plant mee neemt vertellen ze je precies hoe je orchidee heet en hoe je hem moet verzorgen. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen. Dit zijn tevens planten die het hele jaar kunnen bloeien.


Wanneer de tak is uitgebloeid , kan deze zelfde tak opnieuw gaan uitlopen. Daarom raden wij u aan de tak na de bloei boven het 2de of 3de oog af te knippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts