woensdag 8 maart 2017

Ontwikkeldoelen voorbeelden

Ontwikkeldoelen zijn in feite een vorm van leerdoelen die u stelt voor de training of cursus. Ook voor coachingstrajecten kunt u leerdoelen vaststellen. We hebben tal van voorbeelden voor u uitgewerkt op alle niveaus.


Bekijkt u ons overzicht van leerdoelen. Hoe maak je ontwikkelafspraken? Persoonlijke leerdoelen voor een training, cursus of coachingstraject (persoonlijke ontwikkeling of vaardigheden). Lijst van meer dan 1voorbeelden (gratis). Tot slot omschrijf je welke faciliteiten de werkgever voorziet om deze ontwikkeldoelen waar te maken: financiële ondersteuning, tij logistieke ondersteuning.


Op zoek naar een concreet voorbeeld van een ingevuld POP? SMART leerdoelen voorbeelden. Hieronder vind je een voorbeeld van een eenvoudig Persoonlijk Ontwikkelingsplan.


Tips voor het opstellen van een POP. Veel mensen hebben moeite om in het openbaar, voor groepen, te spreken. Er kan dan onzekerheid ontstaan over de waarde van jouw verhaal, wat zullen de anderen er van vinden? Bij het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan denk je als werknemer gestructureerd na over hoe je de bekwaamheden van je functie kunt vergroten.


Zoek je een goed voorbeeld van een persoonlijk ontwikkelingsplan? We bieden een gratis template aan van een simpel en uitgebreid POP in DOC(X) of PDF. Dit doel heb ik voor maart gehaald. Dit jaar wil ik twintig studiepunten van mijn managementopleiding halen. Over vijf jaar wil ik projectmanager zijn, verantwoordelijk voor ICT-projecten van 100.


De winst moet volgend jaar hoger zijn dan die van vorig jaar. Doelen stellen is echter lastig. Men is geneigd zich te richten op activiteiten en niet op doelen. Ook het concreet en meetmaar maken van doelen is lastig.


Een paar voorbeelden van S. Heldere afspraken maken is - zeker in het begin - lastig. Bijgaande lijst met voorbeelden kan je op weg helpen. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld met nieuwe afspraken uit de eerste ronde planningsgesprekken. Als laatst zal ik kijken naar mijn uiteindelijke ambities. Met de ontwikkeldoelen stel je, samen met de cliënt, een stip op de horizion op.


Waar wil je samen met de cliënt aan werken in de toekomst? Ik wil leren een ander uit te laten praten. Doordat de ontwikkeldoelen altijd zichtbaar zijn in de eigen online omgeving van de cliënt kan de cliënt deze er altijd weer bijpakken. De voortgang is daarnaast heel visueel te zien. Een POP is een afspraak tussen jou en je werkgever over jouw persoonlijke ontwikkeling.


Jij zorgt voor je eigen leerproces, de werkgever faciliteert met tijd en geld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts