maandag 20 maart 2017

Hoge groenblijvende haag

Boek uw Hotel in Hagen online. Groenblijvende planten op Beslist! Met ‘wintergroene haag ’ bedoelen we zowel struiken als bomen ( groenblijvende bomen), terwijl heesters specifiek slaat op ‘struiken’. De woorden heester en struik worden door elkaar gebruikt en betekenen hetzelfde.


Hagen of heesters zijn er in allerlei kleuren, vormen en formaten.

Een Taxushaag kunt u zowel voor een hoge als een lage haag gebruiken, omdat deze makkelijk te snoeien is. Bloeiende groenblijvende hagen zijn bv de Ligusterhaag (lIgustrum ovalifolium) of de Glansmispelhaag (Photinia Red Robin) die beide wit bloeien. Hoge , wintergroene hagen zorgen voor privacy, lage haagjes geven de lijnen aan en brede, losse hagen passen in grote, informele tuinen. Er zijn zoveel verschillende haagplanten, voor elk doel is wel een geschikte soort te vinden.


De mooiste hagen kun je bekijken in de video. Ouder blad is glimmend donkergroen. Het blad behoudt zijn rode kleur langer als hij vaak wordt geschoren.

En bovendien heb je het hele jaar door privacy, ongeacht hoe warm of koud het buiten is. Dat klinkt goe nietwaar? Een groenblijvende haag of bladhoudende haag in uw tuin. Veel mensen zijn op zoek naar een mooie groene heg als afscheiding van hun tuin. Het grote voordeel hiervan is uiteraard dat de haag zijn dichtheid behoudt en daarmee de scheiding van uw tuin bestaan blijft.


Haagplanten groenblijvend kopen? Bij Garmundo hebben we een ruim aanbod bladhoudende heesters voor een groenblijvende haag ! Het hele jaar door van een groene tuin genieten. Hagen worden gebruikt voor verschillende doelstellingen.


Om sommige ideeën het beste tot zijn recht te laten komen wordt een smalle haag vereist. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters.


Ideaal voor heel compacte, hoge , groenblijvende , strakke hagen , dik of dun. Kan goed tegen droogte maar houdt niet van te natte bodem. Ook geschikt voor heel hoge hagen.


Soms last van taxuskevers.

Je kunt de haag dan alsnog hoger maken door een lage haag van struiken te planten en daarboven een haag van leibomen. Zo heb je de planten van je voorkeur, maar toch een mooie, hoge haag. Bessen en vruchten voor de vogels 5x Sorbus aucuparia 5x Amelanchier lamarkii.


Prunus spinosa 5x Malus sylvestris Mix B. Gemengde hagen in bossen van stuks. Door hoge en lage hagen met elkaar samen te laten gaan ontstaat er een heel formele structuur. Met hoge hagen maakt u een tuinkamer, binnen de hoge hagen kan een patroon van lage hagen de vormgeving bepalen. Vul de perken met fraai bloeiende planten zoals bijvoorbeeld rozen. Wij lichten een aantal groenblijvende lage hagen uit die geschikt zijn voor elk gebruik.


Een haag is in principe laag te houden door hem op de gewenste hoogte te snoeien, maar niet elk type haag laat dit toe. Daarom hebben wij een aantal hagen op een rijtje gezet die weldegelijk laag gehouden kunnen worden. Met zijn mooie donkere naaldjes geeft de Taxus een klassieke sfeer aan uw tuin. Zeer geschikt als haag , maar ook als solitaire groenblijvende struik goed te gebruiken in de border en eenvoudig in model te snoeien.


Graag maken wij een offerte voor de aanplant van uw groenblijvende haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts