donderdag 30 maart 2017

Mollen bestrijden met knoflook

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Professionele producten voor het bestrijden van mollen in de veehouderij.


Bekijk ons gehele tuinaccessoires ssortiment online.

Uitgebreide informatie over knoflook op deze pagina. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm. Mollen zijn nochtans gemakkelijk te verdrijven of te weren zonder grote kosten. Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt.


Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. Het vol laten lopen van de gangen met water of uien en knoflook in de gang strooien is een manier.

Bestrijden van mollen in de tuin! Hoe en met welke middelen? Maar hoe kunnen wij deze dieren natuurvriendelijk bestrijden. Leg stukjes ui, knoflook of eucalyptus in de gangen.


Toch worden er allerlei slecht geurende middeltjes ingezet om mollen te bestrijden : mottenballen, carbi rotte vis, teer en carbolineum zijn enkele van de. Planten als Stinkend nieskrui Kruisbladwolfsmelk, Wilde knoflook en Narcis hebben als voordeel dat ze de mollen op een natuurlijke manier. Vroeger werd door boeren en mollenvangers vaak het mollen scheppen toegepast. Hierbij is veel concentratie en geduld nodig en tevens komen mollen hierbij vaak om het leven wanneer de mol bij het uitgraven met de schep geraakt wordt.


Je kunt mollen bijvoorbeeld vergassen met rookbommen. De meeste mollen overleven dat niet en voor je het weet, heb je geen last meer van die vervelende molshopen in je tuin. Vorig jaar heb ik voor de eerste maal knoflook geteeld en ik heb nu een aardige bos knoflook hangen. In oktober wil ik weer nieuwe teentjes in de grond stoppen waarvan een gedeelte van mijn eigen tenen en een nieuw gedeelte van gekochte knoflook. Mollen in de tuin maar wilt u geen klemmen gebruiken?


Dan heb ik een tip voor efficiënt èn diervriendelijk mollen bestrijden. Mollen carbid wordt al decennia lang door boeren gebruikt om de mollen van hun land te verjagen.

Waarom zou u het dan niet toepassen in uw tuin? Steek om de paar meter een fles in een mollengang waarbij de flessenhals boven de grond blijft uitsteken. Je kan mollen wegjagen met vieze geuren. Snippers van uien of knoflook zouden helpen.


Die hebben ook vaak een sterke geur. Het kan wel zijn dat de mollen gewend geraken aan de geur, dus dit garandeert geen zekerheid. Tuinman Matthias wist wel een manier met gelui zoals je kunt lezen in zijn antwoord.


Er zijn ook producten die etherische oliën bevatten. Als reactie op dit stuk kregen we een aantal andere tips binnen die we je niet willen onthouden. Mollen kunnen inderdaad tuiniers tot waanzin drijven. De nachtmerrie voor elke gazonliefhebber is een kolonie mollen.


Veel tuinbezitters zien het met lede ogen aan: een molshoop die hun mooie gazon ontsiert. En dan wil je natuurlijk korte metten maken met de mol. Voor we het hebben over de drie methoden om mollen te bestrijden , zijn er eerst een paar dingen die je over de mol moet weten. Enkele mollenweetjes… Een mol is klein.


Ontzettend veel handige informatie over alles wat met mollen te maken heeft! Op deze website vindt u veel informatie over mollen , handig gesorteerd op alfabetische volgorde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts