donderdag 16 maart 2017

Eenjarige perkplanten

Nú eenjarige planten op Beslist. Alle kleuren vanaf € online. Met eenjarige planten kun je maandenlang genieten van bloeiende bloemen in je tuin. Het zijn de eenjarige zomerbloeiers zoals de Lobelia die vaak eindeloos lijken te bloeien.


Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren.

Veel verzorging hebben ze niet nodig, zorg alleen altijd voor genoeg water. Dan kun je er tot de herfst van genieten! Voor je naar ‘t tuincentrum gaat is het handig om nu alvast een kleurkeuze te maken.


Mix je diverse kleuren of hou je het bij een beperkt aantal kleuren? Daarnaast zijn eenjarigen ook bruikbaar in de tuin. U kunt bijvoorbeeld een perk beplanten met viooltjes in de herfst of perkbegonia’s in de zomer.


Eenjarige planten en bloemen zaaien. Je kunt ongeveer een zomer lang genieten van deze bloeiende planten in bijvoorbeeld jouw balkonbak of in jouw tuin buiten.

Je kunt een eenjarige plant zien als een plant die ongeveer een zomer bloeit en daarna afsterft. Ook hebben wij vaak mooie perkplantjes aanbiedingen waardoor je leuke én goedkope perkplantjes in huis kan halen. Het belangrijkste waar u op moet letten is de vochtigheid van de grond.


Het bovenste laagje moet vochtig zijn, natuurlijk, maar wist u dat de aarde tot tien centimeter de diepte in vochtig moet zijn? Als de planten eenmaal zijn afgehar kunnen ze doorgaans veel verduren. De meeste eenjarigen hebben graag volle zon. Verzorging eenjarige planten: Het is in tuinierkringen aangeraden te wachten om eenjarige perk- en terrasplanten buiten te zetten tot na de ijsheiligen (half mei) als alle vorstgevaar is geweken.


Een eenjarige plant heeft zijn hele levenscyclus binnen één seizoen. Bijna alle eenjarige planten en aanverwanten verkiezen een zonnige standplaats. Deze planten van deze plantgroep zijn meestal niet winterhard en bloeien veelal uitbundig van het voorjaar tot en met het najaar.


Ze zijn geschikt voor bloembakken, terraspotten en voor bloeiende perken in de tuin. Ze zijn beschikbaar vanaf het voorjaar in april tot en met de zomer in augustus. Perkplanten ofwel eenjarigen of zomerbloeiers kweken is onze specialiteit. Tijdens onze openserredagen vullen we gratis uw bloembakken met perkplanten dat u in onze. Zo heb je op elk moment van het jaar kleur in je tuin.


Verweyweg in Berkel en Rodenrijs. De eenjarige perkplanten zijn vanaf het voorjaar (eind april-mei) verkrijgbaar, tot en met augustus.

Daarna is het de beurt aan de najaarsplanten. Je vindt deze eenjarige planten in alle tuincentra. Hoe en wanneer perkplanten planten? Vrolijk bloeiende perkplanten ( eenjarige planten) zorgen voor geur en kleur in de tuin.


Deze tuinplanten zijn zo geplant, hebben relatief weinig onderhoud nodig, maar geven in de tuin of op het balkon direct heel veel. Onderstaand vindt u een kleine greep uit ons ruime assortiment! Deze geliefde groep planten wordt jaarlijks opnieuw geplant. Aan het einde van het seizoen vormen ze zaad en sterven af.


Ze bloeien over het algemeen buitengewoon rijk en vaak heel lang. Die vormen in het eerste jaar alleen bla bloeien in het tweede jaar en sterven dan af. Er zijn ook tweejarige planten.


De mooie, opvallend gekleurde bloemen van perkplanten fleuren de tuin of het balkon direct op. Een populaire perkplant is natuurlijk de Geranium, maar ook de Petunia, Fuchsia, anjer, Calibrachoa en Clematis zijn favoriete perkplanten. Ze zijn mooi door hun verleidelijke, vrolijke kleuren en hun langdurige bloei.


Met perkplanten begint het zomerseizoen. Vandaar dat ze ook wel zomerbloeiers worden genoemd. Maar je zult er van op kijken hoeveel eenjarige planten wel degelijk goed gedijen in de halfschaduw of schaduw.


Ze moet immers in één seizoen heel hard groeien, en daarvoor is licht bijna onontbeerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts