vrijdag 17 maart 2017

Balkonplanten winter

Balkonplanten winter

Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Vakantie voor het hele gezin direct aan de skipiste in St.


Damen Schultertasche Kunstleder Hauptverschluss Zipper ein HenkelInnen gefüttertein. Winterharde potplanten zijn planten die ook in de winter in potten gehouden kunnen worden. Ga er dan gewoon mee door in de winter ! De bloembakken, potten en schalen moeten heus niet verdwijnen naar het berghok.


Bloembakken hoeven niet op zolder of in een tuinhuis terecht te komen in winterperioden. Je kunt ook in de winter je vensterbanken op fleuren. Daarvoor kun je gebruik maken van een heel gamma bladhoudende vaste planten , grassen en kleine heesters.


Verzorg je kuipplanten goed in de winter. De meeste zijn niet winterhard en hebben een warmer plekje nodig. Hoe verzorg je planten in een pot in de winter ? De tips in dit artikel helpen je op weg om in het voorjaar weer mooie kuipplanten buiten te hebben staan. Winterharde balkonplanten : Gaultheria procumbens of Bergthee Wanneer de zomer voorbij is, moet je afscheid nemen van de bloemenpracht op het balkon. Op zoek naar winterharde tuinplanten?


Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze. Efficiëntie is het toverwoord voor kleine balkons en terrassen. Hang de plantenbakken met balkonplanten bijvoorbeeld aan de buitenkant van de reling op. Zo oogt je balkon gezelliger, maar blijft er ook genoeg ruimte over voor een tafeltje en wat stoelen.


Zo bespaar je nog meer ruimte: Hang je balkonplanten op aan de wand of het plafond. Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Deze tips zijn specifiek gericht op het balkon en de balkontuin.


Sommige tips zijn ook toepasbaar voor mensen met een gewone tuin omdat ook daar het leuk is om een pot met bloemen op het terras te hebben staan. Er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je balkonplanten wilt gaan houden. De attractieve palm vormt doorlopend nieuwe frisgroene palmbladeren, die aan het einde van de stam een indrukwekkende kroon vormen. Ook in de winter hebben potplanten water nodig.


Geef echter matig water, net zoveel dat de potkluit niet uitdroogt. Een pot moet overigens altijd gaten in de bodem hebben, want de potgrond mag zeker niet te nat worden. Zet de planten het liefst niet in de volle zon.


Geef haar op tijd water, zodat ze niet uitdroogt en verwijder de uitgebloeide bloemen want dan komen er sneller nieuwe bloemen voor terug. De bloemen zijn er in verschillende kleuren, zoals (crème)wit, geel, roze, oranje en paars. Als je de Spaanse Margriet in de winter naar binnen haalt, kun je haar volgend jaar weer buiten zetten. Vrieskou is niet goed voor planten. In de late herfst of vroege winter wanneer de eerste matige nachtvorsten gekomen zijn, wordt het tijd om over te gaan tot winterbescherming (Let wel, sommige gevoelige planten zullen al voor de eerste matige vorst moeten ingepakt worden).


Let wel op dat de potten niet kapot vriezen: zet ze op een houten plank en niet op de tegels. Ja kan ze afdekken met stro, of stukken kerstboom, of snoeiafval oid. Wil je tijdens de kale winters toch graag kleur in je tuin? Ga dan voor winterharde planten die ook groen blijven in de winter. Denk aan bamboe, buxus, de cryptomeria of de cortaderia.


De cortaderia is een siergrassoort met opvallende pluimen. De genoemde soorten blijven groen in de winter en zijn winterhar maar krijgen geen bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts