dinsdag 28 maart 2017

Biologische grasboter

Vanaf € - Alle merken. Als we in Nederland zijn, dan gaan we meestal ook altijd even langs bij Ekoplaza… en daar verkopen ze biologische grasboter , dus dan nemen we altijd wel enkele pakjes mee. In België: In België kan je bio grasboter kopen bij Bioplanet. Maar helaas is hier geen Bioplanet in de buurt, dus dat komt er niet zo vaak van.


Grasboter is wat geler van kleur dan boter die in de winterperiode wordt gemaakt.

Ze is heerlijk romig en vol van smaak. Grasboter bevat van nature meer onverzadigde vetzuren en Omega vetzuren dan boter die in de winter wordt gemaakt, en biologische boter bevat altijd meer onverzadigde vetzuren dan standaard niet- biologische boter. Laat je Grasboter gemakkelijk thuis bezorgen. Deze ongezouten grasboter is heerlijke romig en vol van smaak.


De boter wordt gemaakt van de melk als onze koeien buiten lopen. In deze periode heeft de melk hierdoor een andere vetsamenstelling waardoor de boter beter smeerbaar is dan in de periode als de koeien op stal staan (koudere maanden). Grasboter ongezouten Weerribben Zuivel De grasboter van Weeribben Zuivel is heerlijke romig en vol van smaak.


Daardoor is de boter in de zomerperiode wat beter smeerbaar.

Voedingswaarde biologische grasboter. Ook benieuwd naar hoeveel calorieën er in biologische grasboter van Zuiver Zuivel zit? Of meer specifiek hoeveel vet, suikers en koolhydraten er in biologische grasboter zitten?


Vind vergelijkbare producten die minder verzadigde vetten of minder calorieën bevatten dan biologische grasboter van Zuiver Zuivel. Bestel hier je biologische boter, magarine en ghee. Je vindt op deze pagina biologische roomboter, grasboter , boerenboter en halvarine.


Ook hebben we plantaardige bakken en braden in ons assortiment. Deze biologische grasboter is heerlijk romig en vol van smaak. Veel grasboter worden verkocht met leuke verhaaltjes over vrolijk in het gras rondspringende en grazende koeien, maar de werkelijkheid is vaak anders.


Zowel grasboter als roomboter uit de biowinkel geven de beste garanties. Biologische grasboter en boterolie kunnen veel goeds doen voor ons lichaawant rijk aan vitamine A, E, K lecithine en de nodige mineralen. Het is bereid met melk van koeien die van lente- en zomergras eten voor een extra zachte roomboter.


Lees meer Campina Door de jarenlange ervaring van onze Campina boeren maken we heerlijke producten. Ingrediënten: Biologische boter. Waarom is biologische grasboter veel gezonder dan margarine? Voor meer informatie over gezonde voeding:.


Ghee van grasboter € 47.

Deze ghee wordt gemaakt van 1 Nederlandse grasboter , die volgens authentieke Indiase methode wordt bereid. Gemaakt dus van grasgevoerde, biologisch gehouden koeien. Het gebruiken van ghee heeft veel gezondheidsvoordelen. Ook geschikt voor mensen die allergisch zijn voor lactose of caseïne.


Bij Campina is grasboter en weidemelk een wasse neus. Boeren beginnen vaak hard te lachen als ik over grasboter begin. Dat snap ik wel zij zien hoe alles in de zelfde tank verdweind bij Campina. Ik heb ook wel eens grasboter bij de ecoplaza gekocht.


Daar heb ik me nog niet in verdiept. Het rantsoen van de gemiddelde melkkoe is krachtvoer, mais en ruwvoer. Ook melk van koeien die geen vers gras krijgen wordt voor de grasboter gebruikt. Grasboter van Campina heeft helaas dus niets met grasgevoerd te maken. Om precies te zijn, in Klein Nederlan het bruggetje over, langs het ooievaarsnest en dan rechtdoor.


Weerribben zuivel heeft er voor gekozen het bedrijf aan te passen aan de omgeving: extensieve, biologische veehouderij, met daarnaast een ambachtelijk zuivelfabriekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts