maandag 20 maart 2017

Montbretia bollen

In borders met vaste planten vormen montbretia ’s dichte groepen vol kleur, die in de late zomer overheersen. Keuze uit ruim 1soorten! Als u montbretia ’s in de moestuin plant, kunt u boeketten voor de vaas snijden, zonder dat de opengevallen plekken hinderlijk zijn. Ook in plantenbakken doen montbretia ’s het goed.


Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Zeker als je meerdere bollen in een groepje plant, heb je in juli en augustus, een zee van gele, oranje of rode bloemen in je tuin.

Vooral in Engeland is deze bloemsoort erg populair. Naast export en verkoop aan grote inkopers, verkopen wij ook aan particulieren. In onze kwekerij vindt u een tuinwinkeltje waar een groot assortiment aan bollen en knollen te koop is. Er zijn kleinbloemige en grootbloemige variëteiten.


Crocosmia produceert verschillende bloemen per steel. De bladeren zijn zwaardvormig. Na een jaar zijn ze winterhard.


Je zocht op: Tuininfo (resultaten) Tuinforum (resultaten) Plantenshop (resultaten) Planten te koop in de webshop. Zijn sterk en bloeien prachtig.

Ook vermeerderen ze zich heel snel, waardoor je binnen no-time een mega-groep van deze prachtige bollen hebt staan. Is het je teveel, dan graaf je ze gewoon op en geef je er een stelletje weg. De plant kan echter vrij goed tegen droogte en te natte grond is zeker niet gewenst. Als u de uitgebloeide bloemstengels laat zitten, verschijnen er decoratieve zaaddoosjes. Leuk voor een droogboeket!


Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier! Het is een knolgewas die goed op drogere gronden kan staan. Hij bloeit in juni-september met prachtige rood-oranje bloemen. Goed voor in de vaas en in alle stadia prachtig.


U kunt ze voortrekken in pot en warm wegzetten vanaf februari, maart. Spreid de bloei door elke zoveel weken opnieuw bollen te planten. Na de bloei: als de eerste nachtvorst zich aandient, rooit u ze.


Zo zijn wij in Woudenberg terecht gekomen. Op zaterdag (of eventueel een andere afgesproken dag) staat uw bestelling dan keurig uitgezocht voor u klaar (bij iedere plantensoort steekt dan een naametiket in de pot). Montbretia De geurende, trechtervormige bloemen van de montbretia zitten in volle aarvormige bloeiwijzen op charmant gebogen stengels.


De stevige, smalle, lancetvormige bladeren doen denken aan die van gladiolen. Deze tuinplant komt prachtig uit tussen siergrassen. Wanneer Montbretia is uitgebloei nemen de aren van de grassen door hun sierlijke uiterlijk het van ze over.


U kunt zware grond verbeteren door het te mengen met wat grof zand.

Snoei tot de grond wanneer de bladeren helemaal geel zijn geworden. Wij tuinieren al jaar met stinzenplanten, verwilderingsbollen, bloembollen en schaduwplanten. Er zijn een aantal nieuwe moderne hybriden ontwikkeld die geschikt zijn voor een border in warme kleuren.


Bekijk meer ideeën over Bollen , September.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts