donderdag 19 mei 2016

Profitorganisatie voorbeelden

Een profit organisatie (ook wel een bedrijf genoemd) is gericht op het maken van winst (engels voor winst is profit). Een non- profitorganisatie heeft niet als doel winst te maken. De doelstelling van een non- profitorganisatie is de ondersteuning van private of publieke aangelegenheden voor niet-commerciële, vaak maatschappelijke doeleinden. Voorbeelden hiervan zijn doeleinden in de politiek, ontwikkelingshulp, onderzoek of kunst. De organisaties mogen dan wel geen winstoogmerk hebben, ze hebben wel geld nodig.


De inkomsten van een non- profitorganisatie zijn vooral afkomstig uit subsidies, giften en eigen inkomsten, zoals contributie van leden. Een niet-commerciële organisatie word ook wel een non- profitorganisatie genoemd. Er zijn veel soorten non-profitorganisaties.


Wat is het verschil tussen een profit en een non-profit bedrijf? Aan de hand van een paar voorbeelden laten we zien wat het verschil is. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en. Nederlandstalige begrippen en definities.


Het grootste en voornaamste doel van een commerciële organisatie is het behalen van winst. Een ander woord voor commerciële organisatie is profitorganisatie. Non-profit wil zeggen dat er geen winstoogmerk is. In plaats van non- profit-organisatie spreken we ook wel van niet-commerciële organisatie of van not-for- profit-organisatie.


Toch kan het zijn dat degenen die gebruikmaken van de diensten van een non- profitorganisatie daarvoor moeten betalen. Probeer eens uit hoe het bevalt om voor een non- profit-organisatie te werken door een project te doen via Laluz of word vrijwilliger voor een organisatie die je aanspreekt. De not-for- profitorganisatie zal ook geld uit andere bronnen moeten verkrijgen (de openbare bibliotheek bestaat niet zonder overheidssubsidie).


En ook hiervoor kan ze marketing inzetten, bijvoorbeeld voor de werving van aanvullende fondsen. Voorbeelden people, planet en profit toegepast op duurzaam ondernemen: - People: het fietsenplan, dit is goed voor de conditie van de mensen, door te fietsen zijn ze bewust bezig en het brengt geen schade aan het milieu. Vind hier verschillende voorbeelden van competentieprofielen.


Zoek je de betekenis van het begrip non- profit ? Alles over de corporate identity term non- profit op Marketingtermen. Duurzame Bedrijfsvoering Overheden. Deze worden niet door ons geselecteerd of gevalideerd.


De voorbeelden kunnen ongepaste taal bevatten. Wij vragen u melding te maken van voorbeelden die dienen te worden aangepast of verwijderd. Mijn voorkeur gaat uit naar het werken in een non- profit organisatie waarbinnen de klant centraal staat. Ik ben namelijk dienstverlenend en sociaal ingesteld. Ik hoop in deze functie bij te kunnen dragen een het verbeteren van de klanttevredenheid.


Op de website van Wim van Osch vind je links naar voorbeelden van competentieprofielen voor uiteenlopende functies. De competentiematrix sociaal werk van de Katholieke Hogeschool Leuven. Het competentieprofiel van een IZ-verpleegkundige in het Jessa ziekenhuis. Hoe kunnen commerciële reclametechnieken een non- profit organisatie helpen om de verwerking van de boodschap te stimuleren en om hiermee een optimaal effect te realiseren?


In de commerciële reclame zijn heel wat technieken om een overtuigende boodschap te formuleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts