maandag 16 mei 2016

Anjer betekenis

Anjer betekenis

Daarboven verschijnen dunne stengels met talrijke, geurende bloemen. Deze zijn gevuld of ongevuld. Ze bloeien wit, roze, rood of zalmkleurig, in veel gevallen met tekeningen in een contrasterende kleur. Dianthus gratianopolitanus bloeit het vroegst.


Van nature hebben anjers het pigment delphinidine, dat een blauwe kleur geeft, niet in zich. Daardoor is het kweken van een blauwe anjer via natuurlijke selectie niet mogelijk. Daaruit kwam een blauwe anjer voort. De anjer heeft talloze symbolische betekenissen , meestal per kleur verschillend.


Zo staat wit voor pure liefde en geluk, licht rood staat voor bewondering en de donkerrode variant betekent liefde en genegenheid. Bij de anjer is dus altijd wel een mooi verhaal te verzinnen, dit maakt deze bloem in vrijwel elke situatie geschikt om te geven. Hieronder vind je betekenissen van het woord anjer. Je kunt ook zelf een definitie van anjer toevoegen. Indien je zelf nog een definitie of synoniem kent, kan je deze onderaan deze pagina toevoegen.


Bij anjers gaat het vooral om de kleur en omdat anjers in veel verschillende kleuren bloeien zijn er legio symbolische betekenissen aan de bloem gegeven. In alle kleuren past de redelijk stevige bloem in een knoopsgat en de kleur doet er dan niet echt veel toe. Het Nederlandse volk besloot die dag massaal om de vlag uit te hangen en standbeelden van het Koninklijk Huis te bedelven met bloemen, om zo aan de bezetter te laten zien dat hun hart bij de Koninklijke familie lag. Het is daarmee een super veelzijdige bloem die veelgebruikt wordt.


Rode anjer : staat voor een gebroken hart en vurige liefde. Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De anjer wordt vaak aan mannelijke geuren toegevoegd omdat deze niet zo sterk ruikt. Maar de anjer heeft zeer veel betekenissen.


Anjer betekenis

Bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf waar een focus ligt op de lange termijn relatie? De kleur en ook de soort bloem heeft een symbolische betekenis. Een rode roos wordt veelal aan een dierbare of geliefde gegeven op een verjaardag of feestdagen. Maar wat is de betekenis van gele, witte, blauwe of zwarte rozen?


Na plezierige jaren in de winkel aan de Heerestraat te Roden, hebben wij uiteindelijk besloten om de winkel te sluiten. Anjer (Roze): ik zal je nooit. Wij hopen dat jij ook wat aan de informatie op deze website hebt gehad. De betekenis van anjers vind je op deze pagina.


Er werd definitie van anjers gevonden in de woordenlijst. Andere definities, verklaringen, omschrijvingen of synoniemen kan je zelf toevoegen om zo het woordenboek nog completer te maken. Op deze pagina vind je een lijst van synoniemen met dezelfde betekenis als anjer in het Nederlands.


De anjer kan meerdere betekenissen hebben afhankelijk van de kleur. Zo is de rode anjer symbool voor passie, bewondering en verlangen. De witte anjer staat voor toewijding en waardigheid.


Ten slotte is de gele anjer symbool voor teleurstelling en afwijzing. De kleur van de anjer kan een schilderij dus een heel andere betekenis geven. Hartstocht, romantiek en verlangen zijn de symbolische kenmerken van anjers. Er zijn heel veel soorten bloemen en ze hebben allemaal.


De symbolische betekenis die wij aan planten toekennen is misschien wel net zo oud als de mens zelf. Een plant, en met name de bloem, heeft ons heel wat te vertellen. Voor dit artikel hebben we een aantal bloemen geselecteerd die een mooie betekenis hebben. Als je met veel zorg de bloemen uitkiest voor je bruidsboeket en decoratie, is het leuk als er extra aandacht aan hun betekenis wordt geschonken. Betekenis van bloemen Wilt u iemand bedanken, een hart onder de riem steken, ’zomaar’ een bloemetje geven of een romantische sfeer kweken?


Anjer betekenis

Dan is het leuk als u een bloem kiest met een betekenis. Dat geeft een extra accent. Al tijden hebben bloemen een betekenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts