woensdag 11 mei 2016

Biologisch tuinieren

Biologisch tuinieren : allemaal goed en wel. Voor iemand die al gewoon tuiniert is de omschakeling naar biologische teelt niet eens zo groot. Hij is immers al gewend om te werken met de gron de planten, het weer en de seizoenen. Steeds meer mensen komen tot het besef: gif hoort niet thuis in de natuur.


De oplossing voor ecologisch of biologisch tuinieren ligt echter niet bij de bestrijding, maar bij de aanleg van je tuin.

Met permacultuur ontwerp je de tuin samen met de natuur. En uiteindelijk probeer ik dat dan in een makkelijk te lezen (en hopelijk ook leuk om te lezen) verhaal te gieten, in begrijpelijke taal voor iedereen. Door bijvoorbeeld allerlei groenten en zelfs bloemen door en naast elkaar te planten, doe je aan combinatieteelt en dat heeft zo zijn voordelen.


Tuinvrouw Teunisbloem biedt cursussen en workshops natuurlijk tuinieren : biologisch moestuinieren, wildplukcursussen en kruidencursussen in Rotterdam en op locatie in heel Nederland. Een bewuste keuze voor biologisch tuinieren komt vaak voort uit een gevolge voor veiligheid en zorg voor het milieu. Wanneer je interesse hebt in biologisch tuinieren , dan is dit boek een mooie leidraad.


Jennifer Stackhouse en Debbie McDonald geven de beginnende moestuinder op handige wijze de juiste informatie om zelf een biologische moestuin te beginnen.

Bestuursvergadering - Feb. VELT geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Met onze activiteiten, publicaties en samenwerkingen willen we bijdragen tot de ontwikkeling van een.


Integendeel, het wordt meer en meer gemeen goed! Iedereen die dezer tijd een tuin creëert, wil hierin biologisch tuinieren. Waarom ecologisch tuinieren ? Door de inzet van 1 natuurlijke meststoffen en plantversterkers worden natuurlijke processen in de tuin niet verstoord. Met respect voor je familie, huisdieren en het milieu.


Ecologisch tuinieren geeft ook effectieve oplossingen, maar dan 1 natuurvriendelijk. Visie ecologisch tuinieren. This feature is not available right now. Uit onderzoek blijkt dat door o. Dit doet u zodat de natuur zich optimaal kan ontwikkelen en niet verstoord wordt.


U maakt bij het biologisch tuinieren dus géén gebruik van kunstmest of gifstoffen, want chemische middelen verstoren het natuurlijke systeem. Want dat moet je je wel realiseren: zeker een wat grotere moestuin vergt veel onderhoud.

Als je ervoor kiest om op een ecologische manier te tuinieren (en dus niet bij elk ongewenst kruidje of beestje de gifspuit te grijpen), moet er veel handwerk verricht worden. Schoffelen, wieden en verzorgen. En kant en klare bemesting uit de biowinkel uiteraard ook! Als je biologisch tuiniert kies je op basis van het klimaat, het seizoen en de bodem de gewassen die je wilt verbouwen.


Dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Na al die jaren kunnen we zeggen dat we een goed natuurlijk evenwicht hebben bereikt. Naast een natuurlijke manier van kweken is dit ook een leuke bijkomstigheid als je de overstap eenmaal gemaakt hebt. Eigenlijk is de eerste stap kiezen voor de meest geschikte planten. Bij de klassieke manier van tuinieren wordt de omgeving aangepast aan het gewas dat je wil verplanten.


Tuinieren met goede materialen, biologische grondstoffen en mooie kassen voor in de tuin bij slecht weer. Bekijk alles voor prettig tuinieren. Zowel op de Provinciale Campus Dilsen als op de Provinciale Campus Maasmechelen is er een secretariaat waar je met alle mogelijke vragen kan aankloppen. Deze avond stond in het teken van conserveren.


Er was een goede opkomst en Annemieke heeft de avond aan elkaar gepraat en een leuk verslag geschreven. Een tuin zonder pesticiden en met zelfgemaakte compost? Duurzame Tuinartikelen biedt honderden producten aan voor een 1 biologische (moes)tuin.


Er wordt een holistische kijk op de natuur en het boerderijleven gehanteerd. De natuur wordt gezien als een overal verbonden geheel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts