dinsdag 31 juli 2018

Wiet kweken legaal

Wiet kweken legaal

Legaal wiet kweken : Steeds meer Nederlanders gaan zelf aan de slag met het kweken van wiet. Daarom zetten veel mensen hun eigen kweek op waardoor ze hun eigen wiet kunnen telen met aandacht voor kwaliteit en kosten. Voor velen is dit dan ook de kans van hun leven. Want Bedrocan heeft maar liefst drie functies waar vacatures voor openstaan. Daarom moeten mensen met een hypotheek hun huis gedwongen op een veiling verkopen als ze wiet in de tuin hebben staan.


Het Ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat deelnemers van het CBD Project ‘niet in de problemen komen’, als ze medicijnen in hun tuin kweken. Wiet : Nederland kan niet zonder, maar het spul mag niet worden geteeld. Dat gebeurt dus toch, maar illegaal. De gemeenten willen nu dat wiet legaal wordt gekweekt. Hoe illegaal is het kweken en verkopen van wiet eigenlijk?


Dit betekent niet dat wiet kweken legaal wordt. Het gedogen houdt in dat de wietteler wettelijk strafbaar blijft, maar hij ontloopt vervolging als hij aan de voorwaarden van de gedoogbeschikking voldoet. Volgens mij zat hier een max. Toegevoegd na uur: Ik wacht nog even met wiet kweken , ik zoek eerst een makkelijkere plant, Salvia bijvoorbeeld of iets in die richting.


Wiet kweken is niet legaal , al denken sommige mensen dat vijf wiet plantjes buiten kweken geheel legaal is, dit is echter niet zo daar dit vaak alleen gedoogd wordt. Weet dan ook van te voren waar je aan begint, om zo niet onverwacht een straf te krijgen voor het wiet kweken. Vijf wietplanten zelf kweken neemt de wind uit de zeilen van het zwarte, illegale kweekcircuit. Zelf wietplanten kweken levert mildere wiet op dan de opgefokte koffieshopwiet.


Dat zijn twee redenen waarom deze maatregel is ingevoerd. Als politieagenten de gedoogregels letterlijk nemen mogen ze wiet in beslag nemen zodra je uit de koffieshop loopt. Er komt een landelijke voorlichtingscampagne over de risico’s van wietgebruik, tegelijk met de introductie van legale wiet. Hoewel medicinale wiet wel legaal is, is het nog geen geregistreerd geneesmiddel. Momenteel heeft in Nederland alleen het bedrijf Bedrocan toestemming van de overheid voor het produceren van medicinale cannabis.


Bedrocan kweekt jaarlijks compleet legaal duizenden kilo’s cannabis voor apotheken in Nederland en andere landen. Of gedonder met I-deal en Pay-Pal als je toevallig een winkel runt in wietzaadjes of blowersparafernalia. Maar ook partijen van buiten onze wereld die straks graag legaal cannabis willen kweken , zoals Project C, lopen nu tegen de onwil van banken aan om zaken te doen met alles wat maar naar wiet riekt! Als je geuroverlast wil voorkomen door wiet te kweken zonder lampen, dan heb je het goed mis.


Een wietplant die in de bloei staat ruik je altij ongeacht of het nou een autoflower, indica of sativa soort is. Er is geen ander Europees land met dit soort wetgeving en laten we hopen dat dat zo blijft. Het is dan ook verrassend dat cannabis zaden legaal zijn, zolang ze niet worden gebruikt om te kweken.


De consumptie en het kopen of verkopen van wiet zijn ook illegaal. Een tomatenkweker stapt niet zomaar over op cannabis. Dat kun je goed zien in Canada, waar wietteelt sinds kort legaal is. Wiet kun je legaal buiten kweken zonder lamp. Let er wel op dat het sterk kan ruiken en daarmee potentieel tot overlast van de buren kan zijn.


Voordelen van wietzaadjes boven wiet stekken: Met wietplanten vanuit wietzaden worden veel betere resultaten behaald. Het kopen van wietzaadjes is in tegenstelling tot wiet stekken legaal , je kunt dus altijd een voorraadje hebben. Je hoeft nooit te wachten op stekken en kunt beginnen met kweken wanneer jij dat wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts