donderdag 26 juli 2018

Boktor larve

Zoek naar hoe ziet een boktor eruit op de nieuwe KensaQ. Om doelgerichte actie te kunnen ondernemen is het de Boktor herkennen van groot belang. Deze boktor herken je aan zijn grijze vlekken op het dekschild en de twee kleine scharen aan de voorzijde van zijn kop.


Boktorren, of eigenlijk de larven van Boktorren, kunnen namelijk erg veel schade aanrichten aan het hout van uw woning en meubels. De boktor heeft zes poten en twee lange voelsprieten. Afhankelijk van hoe goed de larve het heeft gehad wordt de boktor ongeveer tot millimeter lang, en zoals alle boktorren is het lichaam langgerekt, de poten en tasters zijn dun en sprieterig, de tasters zijn ongeveer de helft van de lichaamslengte en naar achteren gebogen. De gangen die deze Houtwormen knagen zijn ongeveer tot millimeter breed. Het is echter niet de Boktor zelf die de schade aanricht, maar de larven van de Boktor.


De larve kan tot wel jaar lang in het houtlijmen. Gemiddeld duurt dit echter tot jaren. Hoewel de boktor zelf weinig schade aanricht, doet de larve van dit beestje dat wel. U moet ook de larve van een boktor kunnen herkennen, om schade te voorkomen.


Boktor larve

Een boktor herkennen alleen is zodoende niet voldoende! Hoe herken ik zo snel mogelijk boktor in huis? Hoe eerder je boktor in huis ontdekt, hoe beter het is voor de stabiliteit van je woning. Of voor je bedrijf, als daar veel houten constructies of meubels in voorkomen.


Let daarom op de volgende signalen die we in zeven gouden tips verpakt hebben om boktor te herkennen! Een houtworm is een verzamelnaam voor verschillende diertjes die je hout aantasten. Vooral de larve van de gewone houtwormkever en de larve van de bonte knaagkever zijn grote aantastende insecten. Boktor is een houtborende insectensoort, die in Nederland in veel woningen voorkomt.


Boktor larve

Niet elke soort boktor is schadelijk, de soort boktor die houten voorwerpen aantast, is de Huisboktor. Als je de Huisboktor in huis hebt, wees dan alert en zorg dat je zo snel mogelijk de Huisboktor bestrijdt. Boktor bestrijden Tips, werkwijze en kosten boktor bestrijding.


De ontwikkeling van ei tot volwassen boktor kan tot jaar duren. Het boktorvrouwtje legt tussen juli en oktober haar eitjes in de spleten van de bast van afgestorven bomen, boomstronken of afgezaagd hout. Onderzoek het hout op aanwezigheid van een boktor.


Kenmerken van het geluid van een boktor larve. Zodra je ’s avonds in bed ligt en de omgevingsgeluiden nihil zijn, hoor je soms allerlei nieuwe, niet herkenbare geluiden. Hoe weet je dat het geluid dat je hoort afkomstig is van een boktor larve ? De Huisboktor herkennen en bestrijden - Houtwormen. De veranderlijke boktor leeft vooral in de bast van afgestorven bomen, boomstronken en gezaagd hout.


Een larve van een boktor hoeft niet meer in het hout aanwezig te zijn, als u de gaatjes opmerkt. De jonge larven hebben een tienjarige groeifase, waarbij ze zichzelf voeden met hout, dit achter zich uitscheiden en hierbij gangenstelsels creĆ«ren. Er is een gespecialiseerd oog nodig om de aanwezigheid van boktor te herkennen. Door de tienjarige groeifase kan de larve van de boktor in veel gevallen ongestoord z’n gang gaan. Belangrijker dan de boktor zelf, is de boktor larve.


Boktor larve

Het heeft een geringd lichaampje, dat is gekruld in een soort cilindervorm. Net als al het andere dat leeft, heeft een boktor larve honger. In huis kun je de boktor vaak vinden in het hout van meubels en vloeren. Omdat de boktor hout aantast wat voor de constructie van het huis of gebouw gebruikt is, kan dit grote en zelfs levensgevaarlijke gevolgen hebben. Er zijn verschillende manieren om de boktor te bestrijden.


De fase van larve tot imago (volgroeid insect) kan tot jaar duren. Het zijn met name deze larven die de schade aan het hout aanrichten. Soms kan men de larven zelf horen knagen in het hout. Gedurende zijn leven kan hij wel tot een halve kilo hout verorberen.


Wanneer de boktor eenmaal in het hout zit. Welke schade kan de boktor veroorzaken? Zoals reeds gezegd vallen vooral vloeren en kapconstructies ten prooi aan de boktor.


Dit is de oorzaak van gaatjes in het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts