maandag 23 juli 2018

Coniferen snoeien

Een wintergroene conifeer kan uitgroeien tot het pronkstuk van de tuin. Mits hij goed gesnoeid wordt. Snoei deze conifeer een keer in mei en in september. Knip ook bij een jonge boom rondom een paar centimeter weg. Door dit ‘sporen’ groeit de conifeer goed dicht en wordt hij niet te breed.


Snoei het liefst op een bewolkte dag om verbranding te voorkomen en snoei niet als het vriest.

Wilt u een conifeer in vorm snoeien , net als een Buxus, dan kan dat ook prima. Wil je coniferen snoeien ? Het kale hout van veel coniferen loopt niet opnieuw uit. Wanneer u een Levensboom gaat snoeien , snoei de coniferen dan nooit te ver terug. Wanneer we coniferen snoeien , en dan met name schubconiferen, snoeien we alleen de jonge groene scheuten aan de buitenkant en niet meer dan maximaal centimeter per keer. Dit geldt zowel als je de coniferen twee keer in het jaar wilt snoeien , als wanneer je dit maar één keer doet.


Veel tuinbezitters krijgen er vroeg of laat mee te maken: het snoeien van hun coniferen. Sommige coniferen kunnen groter dan meter worden. Snoei niet tot op het kale hout: dan loopt een conifeer namelijk niet meer uit.

Snoeien van schubconiferen wordt ook wel scheren genoemd: alleen de nieuwe uitstekende scheuten worden dan afgeknipt. Snoei coniferen elk jaar goed in model, later flink terugsnoeien is namelijk niet aan te raden. Een nieuwe haag: hoe jonge coniferen snoeien ? Moeilijk te snoeien coniferen. Met uitzondering van Taxus verdragen de meeste naaldconiferen zoals sparren, dennen etc. Daarbij wordt alleen doo kruisend en ziek hout verwijder of een dubbele top.


Om uw coniferen op de gewenste hoogte te krijgen is het daarom belangrijk om de coniferen te snoeien. Hoe moet je een conifeer snoeien ? Zorg er daarom altijd voor dat er groene takken aan de conifeer blijven zitten. Conifeer snoeien met onze snoei -tips! Op deze pagina ben je aan het juiste adres!


Wij geven hier handige tips voor het snoeien , onderhouden en verzorgen van een conifeer. Wanneer snoeien van een conifeer , hoe je het best aan de slag kunt gaan en met welk gereedschap zijn zaken die wij met je delen. Waarmee snoei je een conifeer. Een conifeer snoei je het mooist met een handheggenschaar.


Een heggenschaar maakt gladde wonden waardoor het sneller heelt en de conifeer er sneller overheen kan groeien. Het is begrijpelijk dat je een heg van meter lang niet meer snoeit met een heggenschaar. Gebruik dan een elektrische heggenschaar.


Alle coniferen die wij op Haagplanten.

Schubconiferen hebben altijd de eigenschap dat ze goed snoeibaar zijn, maar ook de taxus levert bij het snoeien weinig problemen op. Dit maakt hem uniek onder de naaldbomen, die over het algemeen juist lastig te snoeien zijn. De beste tijd om coniferen te snoeien is na IJsheiligen, dus eind mei of begin juni. Verder kunt u, afhankelijk van uw eerste snoeimoment, de coniferen voor de tweede keer in augustus of september snoeien. Als u besluit pas eind juni te snoeien , dan is één snoeimoment genoeg.


Wij snoeien uw coniferen tegen een voordelige prijs. Het planten van coniferen kunt u bijna het hele jaar doen, dit kan alleen niet als het vriest. Het is wel verstandig om het doen in de warmere maanden zodat de kleine conifeer bomen niet het risico lopen om dood te vriezen wanneer het onverwacht toch gaat vriezen in die periode. Het snoeien van een coniferen haag. Veel mensen snoeien de haag mooi recht.


Na verloop van tijd wordt de bovenkant zelfs dikwijls breder gesnoeid. Dit komt omdat het bovenste deel van de haag veel krachtiger groeit. In deze laatste maande geeft een conifeer nl. Binnenkort een conifeer snoeien ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts