dinsdag 10 april 2018

Overkapping vergunningsvrij

Wij bouwen moderne en landelijke overkappingen , benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Carport of overkapping zelf bouwen. Overkappingen shop je eenvoudig en snel op beslist. Als de keuze valt op het zelf bouwen is het belangrijk om te bepalen wat voor een overkapping je wilt bouwen.


Overkapping vergunningsvrij

Terrasoverkapping vergunningsvrij bouwen Is dit mogelijk? Tegenwoordig zie je het steeds vaker een terrasoverkapping of veranda in de tuin waarin je lekker kunt genieten van de lange zomeravonden. Maar is het eigenlijk mogelijk om zo’n overkapping te bouwen zonder vergunning? Ja dit is mogelijk, mits je je uiteraard aan bepaalde richtlijnen. Voor een terras overkapping gelden dezelfde richtlijnen en regels als voor een aanbouw.


Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw veranda KLIK HIER Wanneer u twijfelt of u een vergunning nodig heeft voor uw overkapping , kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, om een helder beeld te krijgen voor de door u gewenste terras overkapping. Voor een overkapping zoals een carport zijn er ook nog uitzonderingen. Wij adviseren dan ook bij een carport altijd te informeren bij de gemeente, zodat er achteraf geen verrassingen zijn.


Overkapping vergunningsvrij

Vergunningsvrij : het is weer voorjaar en u heeft plannen om een overkapping in uw tuin te plaatsen. Maar kunt u vergunningsvrij bouwen of niet? Hiervoor zijn natuurlijk wel regels en voorwaarden.


Tuinoverkapping wel of niet vergunningsvrij bouwen? Wilt u een tuinoverkapping laten bouwen in uw tuin? Dit kan soms zonder dat u een vergunning nodig hebt. Let op dat de tuinoverkapping dan wel moet voldoen aan de regels van het bouwbesluit.


Overkapping vergunningsvrij

Het hoogste punt van de overkapping ligt niet hoger dan meter. De overkapping wordt gebouwd in een straal van meter van de privé woning. Bij waterlopen moet een overkapping op minstens meter afstand worden gezet.


In de meeste gevallen is het optrekken van een overkapping vergunningsvrij , mits aan de volgende voorwaarden wel wordt voldaan: Vrijstelling voor vrijstaande terrasoverkappingen: Het maximum totaaloppervlak aan bijgebouwen mag niet meer dan vierkante meter bedragen per woning. Bestaande vrijstaande gebouwen worden hier ook meegerekend. Voor (ver)bouwen is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. Soms heeft u geen omgevingsvergunning nodig.


Bijvoorbeeld voor gewoon onderhoud of. Ontdek de profielsystemen, overkappingen, gevelpanelen en kunststofplaten. Een overkapping biedt immers zowel verkoeling als beschutting.


Het plaatsen van een overkapping is dan ook zeker het overwegen waar maar ga even na of dit zomaar mag. Dit verschilt immers per gemeente. Als eerste wordt hierbij natuurlijk gekeken naar wat voor overkapping je wilt plaatsen. Er zijn immers meerdere soorten overkappingen. Bovendien kan het nog zo zijn dat de overkapping voldoet aan de eisen gesteld in artikel onderdeel 1. In dat geval hoeft voor de overkapping geen omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen aangevraagd te worden en mogelijk ook geen omgevingsvergunning voor planologisch strijdig gebruik indien de overkapping past binnen het bestemmingsplan.


Door het verwijderbare karakter behoeft u geen lange procedure van vergunningsaanvragen te doorlopen en realiseert u stijlvol en op maat de perfecte beschutting van uw terras of parkeerplaats. Een bijbehorend bouwwerk kan alleen worden gebouwd op het erf dat hoort bij het hoofdgebouw. Het erf is de grond bij het hoofdgebouw die volgens het bestemmingsplan mag zijn ingericht voor het gebruik van het hoofdgebouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts