donderdag 12 april 2018

Eierschalen gft

Eierschalen van alle merken op beslist. Servies voor lage prijzen online. Altijd de beste deal voor jou. De productie van deze plastics bespaart grondstoffen en energie en beperkt dus het broeikaseffect.


Deze composteerbare plastics mogen bij het GFT. Hieronder vindt u een overzicht van wat u wel en niet in de groene of bruine minicontainer voor het GFT kunt doen.

Plastic hoort niet bij het gft en moet er dus eerst uitgehaald worden. Lukt dat niet, dan vervuilt het de compost. Ook bioplastic hoort niet in de gft -bak: het duurt namelijk te lang voordat het composteert. Alleen speciale gft -zakken met het Kiemplantlogo of OK-Compostlogo zijn toegestaan, omdat ze ervoor zorgen dat mensen hun gft -bak gebruiken.


Elke klant die een gft -container aanvraagt, krijgt gratis een gft -verzamelbakje met biozakjes. Het bakje en de zakjes zijn ook te koop in aan IVAGO-onthaal. Enkel in groene container voor gft -afval.


Wat mag niet in de gft -bak? Er mag best veel in de gft -bak, maar toch zijn er ook veel dingen waarvan je misschien zou denken dat het gft -afval is, maar die er toch echt niet in mogen.

Let daar goed op, want anders is het afval niet goed meer bruikbaar en moet het alsnog verbrandt worden. GFT bestaat uit groente-, fruit- en etensresten en het kleine tuinafval. Nu blijkt dus dat fijngemalen eierschalen in een kringetje rondom je belaagde plant strooien, heel effectief is tegen rupsen en slakken.


Hun weke lijfjes vinden de scherpe eierschalen erg onaangenaam en kiezen het hazenpad! Extraatje voor potplanten Vermaal weer wat eierschalen en doe deze in de bodem van planten in potten. Een kleine hoeveelheid (kranten-, keuken-)papier is toegelaten (onderaan de container) om het aankleven van de GFT tegen de bak te voorkomen. Een reglementaire container herken je aan het logo van MIWA op het deksel.


Vanaf begin volgend jaar mag u etensresten en ook eierschalen bij het gft -afval werpen. Dat was tot vandaag verboden, uit schrik voor onder andere de gekkekoeienziekte. In de groene container gooit u groente-, fruit- en tuinafval. Eens in de twee weken halen wij de groene container op.


We spoelen de GFT container zo vaak mogelijk. Alle eierschalen vind je op beslist. Bestel simpel jouw servies online. Om de verspreiding van plastics in het milieu verder te beperken, horen theezakjes en koffiepads niet meer in het gft.


Uit onderzoek blijkt immers dat deze kunststoffen bevatten. Papieren koffiefilters mogen nog wel in het gft. Bij vergisting ontstaat biogas dat elektriciteit en warmte kan opwekken.

Het verwerken van GFT zorgt voor minder milieubelasting, bespaart grondstoffen en is bovendien goedkoper dan verbranden. Het is goed om dit gescheiden in te leveren: van gft kan compost en biogas gemaakt worden. Gooi schillen, stronken, etensresten en snoeiafval daarom in de gft -bak (de biobak of groene kliko)! Bak met schillen, stronken en eierschalen. ACV Bedrijven haalt dit soort afval apart op, zodat het afval gerecycled kan worden tot brandstof.


Groente, fruit en tuinafval scheiden. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen GFT en swill? Net gemaaid kunt u beter op het gras laten drogen. Laat etensresten in het gootsteenbakje uitlekken.


Alles over groente-, fruit- en tuinafval ( gft ) Koffieprut, appelschillen maar ook je uitgebloeide bos bloemen: dat is allemaal groente-, fruit- en tuinafval ( gft ). GFT - en swill afval sorteren. Als je dit goed gescheiden inlevert, dan wordt er compost en biogas van gemaakt. Ook je snoeiafval uit de tuin en onkruid mag in de gft -bak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts