dinsdag 10 april 2018

Hoe leven bijen

Al bijna jaar actief in de wereld van grootkeukenapparatuur. Levens werkt daarbij zoals haar klanten werken: efficiënt en met veel enthousiasme. Verken Levens vanuit een vakantiehuis.


Nu eenvoudig online boeken! De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten.


Elk volk bestaat uit één koningin en vele werkbijen. In het voorjaar komen hier nog darren bij (mannetjes bijen ) die voor de bevruchting van de koningin zorg dragen. Een bijenvolk bestaat wel uit 40. Voor het opslaan van honing en stuifmeel en het onderbrengen van het broed bouwen zij raten van was.


Bijen wonen met hun hele volk bij elkaar in een bijenkorf of bijennest. De koningin heeft de leiding. Samen verzamelen ze nectar. Door te dansen vertellen ze elkaar.


Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is. Maar ook over de voortplanting van bijen. Veertien of veertig dagen?


Hoe lang leven onze bijen ? Gerard Liebig, imker en wetenschapper verbonden aan de universiteit van Hohenheim. In de vrije natuur leven bijen op beschutte plekken. De mens (imker) houdt bijen in een bijenkorf of bijenkast.


Bijen beschikken over een navigatiesysteem en een biologische klok. Zo kunnen ze met elkaar communiceren en elkaar de voedselbronnen doorgeven. Het bijenvolk bestaat uit soorten bijen : een koningin, werksters en darren. Echter, winterbijen, en ook bijen in een zwerm, kunnen (veel) langer leven dan weken.


Hoe leven bijen

Wilde bijen leven alleen en maken hun nest in kleine holletjes en gaatjes. Honingbijen wonen met elkaar in een volk. Ze maken een nest waar ze nectar opslaan in honingraten. Hoe houden bijen zich koel? De temperatuur van het nest is cruciaal voor het functioneren van de bij, ook de voortplantinmgssnelheid is grotendeels afhankelijk van de omgevingstemperatuur.


Mannenbijen leven alleen vanaf de lente tot de herfst om hun taak te volbrengen, daarna worden ze weggejaagd uit de korf en sterven ze. En ook vrouwtjesbijtjes leven een paar maanden. Wat doen bijen voor de mens?


Hoe leven bijen

Veel mensen vinden bijen niet leuk, omdat ze denken dat bijen steken. De cel wordt voorzien van voedsel en wordt vervolgens afgesloten door een dekseltje van bijenwas. Verreweg het grootste deel van alle planten, heesters en bomen planten zich voort middels bestuiving, bijen spelen hierin een belangrijke rol.


Bijen zijn een wonder van de evolutie, ze zijn onmisbaar voor mens en dier. Bijen is leven ’ zoekt mensen die betrokkenheid voelen bij hun leefomgeving. Iedereen kan bijdragen aan de bescherming van bijen. De honingbij is de belangrijkste bestuiver van bloeiende planten. De antwoorden op deze en nog veel meer vragen vind je in Leven in een kolonie Bijen.


Hoe leven bijen

De meeste bijen leven in kolonies of maken deel uit van een bijenvolk. Daarin heeft elke bij een eigen taak. Dit boek neemt je mee naar zo’n kolonie, vertelt je van alles over het boeiende leven van bijen en legt uit hoe het er in een kolonie aan toe gaat.


Net als hommels, mieren en een aantal wespensoorten leven bijen in kolonies. Hoe meer variatie je aanbrengt in je hotel, qua diameters van de gangen, dieptes en materialen bijvoorbeel hoe meer verschillende bijen er zullen verschijnen. Je zult steeds meer bijen in en uit je hotel zien vliegen.


Hoe leven bijen

De bijen steken niet snel, dus ga gerust eventjes kijken naar je hotelgasten. Elke bijensoort heeft zijn eigenaardigheden en dit maakt het bestuderen van bijen erg interessant. Ondanks de grote verschillen tussen bijensoorten zijn er enkele belangrijke overeenkomsten in het leven van alle bijen. Bijen brengen in een jaar wel tot 3kilo honing op. Omdat in het broedseizoen meer bijen geboren worden dan er sterven, gaat de helft van de bijen met de koningin een eigen zwerm vormen.


Dit betekent dat ze weg gaan vliegen en op zoek gaan naar een nieuwe plek om zich voort te planten. Bijen hebben dunne vleugels, dat heet vliesvleugeligen. Zij leven van stuifmeel en nectar wat op de vleugels komt.


Ze verzamelen ook voedsel voor hun broedsels. Bijen kunnen niet zonder nectar en stuifmeel want als ze het niet hebben gaan ze dood. Joeri van Natuurpunt legt in Wild Van Dieren uit hoe je bijen kan helpen om nestplaatsen te vinden. In de lente worden de eerste insecten wakker.


Help solitaire bijen door zelf een kastje te voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts