dinsdag 24 april 2018

Ggd bedwants

Veilig landenstempels verzamelen met onze vaccinaties. Wanneer u dan toch nog een bedwants vindt is het raadzaam een bestrijding uit te laten voeren door een gediplomeerd bestrijdingsbedrijf. Als u vermoedt dat u last heeft van bedwantsen , laat dan een gevonden dood exemplaar van wat mogelijk een bedwants kan zijn onderzoeken bij ons adviespunt. Bedwantsen liften namelijk mee in koffers, rugzakken en kleding.


J e kunt dit voorkomen door: Koffers en tassen niet op de grond in de buurt van het bed te zetten maar op een rek, op enige afstand van muren, of op tegels in een badkamer. Als je rode plekjes hebt op de huid en bloedvlekjes op de lakens ziet, dan ben je misschien gebeten door. Een bedwants noemen we ook wel een ‘bed bug’. Het beestje leeft van bloed van mensen.


Zorg dat je geen bedwantsen mee naar huis neemt! Als je ze eenmaal in huis hebt, zijn ze moeilijk weer weg te. Als u deze vlekjes ziet, kan er sprake zijn van bedwantsen in het bed. Zet koffers en tassen op reis niet op of onder het be maar bij voorkeur in de badkamer op de tegels.


Zo voorkomt u dat u bedwantsen mee naar huis neemt. Om de kans op het mee naar huis nemen van bedwantsen te verkleinen, kunt u een aantal dingen doen. Let bij binnenkomst op aanwijzingen dat er mogelijk bedwantsen in het (slaap)vertrek aanwezig zijn.


Via scheuren en naden in muren en leidingen komen ze in andere slaapkamers. Via bagage, meubilair of beddengoed komen bedwantsen in andere woningen terecht. Lang werd gedacht dat de bedwants door het gebruik van bestrijdingsmiddelen was uitgeroeid. Daarnaast komen ze via bagage, meubilair of beddengoed in andere woningen terecht.


De gezondheidsklachten van bedwantsen varieert van geen reactie tot uitgebreide huidklachten met jeuk ( bedwants -striemen). En dan ontdekken dat er bedwantsen met je mee zijn gereisd. Daar zit niemand op te wachten!


Daarom geeft GGD Twente tips om problemen met de bedwants te voorkomen. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft een beperkte rol in de voorlichting over bedwantsen. De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst kan u helpen met vragen over waar u terecht kunt voor de bestrijding van bedwantsen.


Onze erkende artsen komen thuis langs voor uw reisvaccinaties. Vaccinaties waar en wanneer het ú uitkomt. Ga goed voorbereid op reis.


Probeer een bedwants te vinden en stuur hem op naar het Kenniscentrum voor Dierplagen (KAD) in Wageningen. Niet alleen in hotels, maar ook in woningen neemt hun aantal toe. Verspreiding vindt voornamelijk plaats doordat mensen steeds meer reizen maken en de bedwants vervolgens in hun bagage meenemen naar andere hotels en naar huis.


Let vooral goed op als je op vakantie bent. De bedwants leeft namelijk graag in hotels, vakantiewoningen of jeugdherbergen. Welke klachten geeft de bedwants ? Via bagage of beddengoed komen bedwantsen weer in particuliere huizen terecht.


Twijfel je of het wel bedwantsen zijn? Probeer er dan één te vangen en stuur hem op naar het hem naar het Kennis -en Adviescentrum voor dierplagen. Zij kunnen kijken of het echt een bedwants is. Op de website staat hoeveel zo’n onderzoek en advies kost, en hoe je een bedwants moet opsturen.


De kouderegeling gaat vanaf woensdag december weer in voor de regio Hollands Midden. In onze regio wonen mensen op straat of in schuurtjes, zelfgebouwde hutjes of in een huis dat niet is aangesloten op elektra. Overnachten in een onverwarmd onderkomen of op straat is gevaarlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts