donderdag 26 april 2018

Vochtig huis

Zoek naar vochtige kruipruimte op de nieuwe KensaQ. Professionele vochtbestrijding. Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Waterglas of Kiesol kopen voor de laagste prijs?


Condens ontstaat door menselijke activiteiten in huis zoals douchen of wassen. Dit hoeft geen probleem te zijn, mits er goed wordt geventileerd.

Wanneer er geen goede ventilatiemogelijkheden zijn, slaat de vochtige lucht als condens neer op oppervlakten zoals ramen, (stalen of aluminium) kozijnen, muren of kelders. Vocht in huis geeft zwarte vlekken, soms schimmels en nog erger zwammen in huis. Gelukkig is het goed op te lossen.


Je ziet hier wat er allemaal mogelijk is tegen vochtproblemen in huis. Vochtige oppervlakten geven kou en een ongezond binnenklimaat in huis. Dit is niet alleen vies maar zorgt ook voor hogere stookkosten. En het zorgt niet alleen voor een schadelijk binnenmilieu, het kan ook uw huis zelf om zeep helpen.


Bijvoorbeeld door schimmels, zwammen, rottingsprocessen en andere dingen die u echt niet wilt. M eestal merk je het niet, maar in een huis is altijd vocht aanwezig.

Een normaal vochtgehalte is prima, maar een té hoog vochtgehalte kan op termijn hele grote problemen geven. Niet alleen voor je huis , maar met name ook voor je gezondheid. Een gemiddeld gezin produceert tot liter vocht per dag in huis door koken, douchen of wassen, maar ook gewoon door adem te halen. Als dit vocht in de woning blijft, kan dit leiden tot gezondheidsklachten en schimmel in huis.


Het is dus goed om eens naar de luchtvochtigheid in huis te kijken en wat u kunt doen om dit te verbeteren. Een lijst met tips over hoe je je huis kunt ventileren en de binnenlucht schoon houden zonder dat dit veel energie (warmte) kost. Bij apparaten die in het huis hangen en de lucht verontreinigen, moet direct bij de bron aangepakt worden.


Een voorbeeld hiervan is een geiser: installeer een afvoer die de gassen direct naar buiten afvoeren. Bij dit systeem wordt er geen verse lucht aangevoerd zoals bij een ventilatiesysteem B, maar wordt de vochtige lucht in huis afgevoerd met behulp van een ventilator. Het voordeel van dit systeem is dat de hoeveelheid lucht die afgevoerd wordt goed geregeld kan worden. Wat doe je wanneer je waterschade hebt door lekkage van dak of muren? Hoe kun je meten of je huis te vochtig is?


De miniscule spinnetjes gedijen immers beter in een vochtig huis dan in een woning met een lage luchtvochtigheid. Overmatig vocht in huis ziet U ook terug op uw energierekening. Vochtige muren isoleren slecht waardoor warmteverlies optreedt. Naast de hinderlijke vochtproblemen wordt U in een vochtig huis dus geconfronteerd met hoge stookkosten. Mensen die in een vochtig of schimmelig huis wonen hebben vaker luchtwegklachten dan mensen die in een droog huis wonen.


Van wonen in een vochtig huis kan je astma krijgen of verergering daarvan. Mensen die allergisch zijn voor schimmel of huisstofmijt hebben daar in vochtige huizen meer last van.

Huisstofmijt voelt zich prettig bij een luchtvochtigheid van procent. Een vochtige , schimmelige woning ruikt niet. Soms is men zich niet bewust van een te vochtige woning.


Schimmelplekken, houtrot, loslatend behang en loslatend stucwerk zijn het gevolg van teveel vocht in de lucht. Houten materialen in huis zetten uit waardoor planken vloeren omhoog kunnen komen of deuren gaan klemmen. Men ervaart een vochtig huis vaak als benauwd en muf.


Ook zijn bij een hoge luchtvochtigheid meer schimmels in de lucht aanwezig. Tenzij het overmatig vocht is. Bij een teveel aan vocht in de woning, lopen uzelf en uw woning schade op. Droog als het even kan je wasgoed buiten en laat vochtige kleding niet in huis slingeren. Bij een te vochtig huis is het verstandig om kleding buiten aan de waslijn te hangen of op een zolderkamer die een stuk minder vochtig is.


Een natte jas kun je dus beter niet aan de kapstok laten drogen maar op een plek waar het vocht geen kwaad kan. Te veel vocht in huis zorgt niet allen voor een naar gezicht maar is ook dus ook gewoon ongezond. Bekijk de voor en na situatie van deze hoeksituatie die voorheen erg vochtig was. HSD Vochtbestrijding, voor al uw vochtproblemen! In principe moet een huis tegen de volgende soorten vochtigheid beschermd zijn:.


Het zal u niet als verrassing in de oren klinken, maar Nederland is een vochtig. Bewoners van een vochtig pand hebben volgens onderzoek meer gezondheidsklachten dan mensen die in een andere woning verblijven. Als gevolg van een vochtige kruipruimte kunnen aanzienlijke vochtproblemen in huis ontstaan.


Vooral muren aan de regenkant van het huis zijn vaak vochtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts