woensdag 11 april 2018

Chemische bestrijdingsmiddelen

Chemische bestrijdingsmiddelen

Chemische bestrijdingsmiddelen zijn chemische stoffen die toxisch zijn voor het te bestrijden organisme. In de landbouw worden ze toegepast om planten te beschermen tegen plagen, ziekten en overwoekering door onkruid. Bestrijdingsmiddelen beschermen niet alleen tijdens de teelt, maar ook tijdens de opslag, verwerking en het transport.


Chemische bestrijdingsmiddelen

Methoden voor gewasbescherming. Het is belangrijk om problemen te voorkomen. De overheid wil dat we snel van traditionele ( chemische) bestrijdingsmiddelen overgaan op groene, duurzame gewasbescherming. Veel gemeentes, bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug, gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen tegen onkruid. Hierdoor wordt het grondwater dus niet vervuild.


Als jij als bewoner van een grondwaterbeschermingsgebied ook zonder chemische bestrijdingsmiddelen in je tuin werkt, help je mee. Het gevaar van bestrijdingsmiddelen wordt sterk afgezwakt met de woorden: het gaat maar om zeer kleine hoeveelheden die zo goed als te verwaarlozen zijn. Zo zou je gezondheid van bijvoorbeeld het eten van een paar eitjes met fipronil geen gevaar oplopen! Maar slecht voor onbeschermde stallen en steden.


Naast de gezondheidsrisico’s voor de mens leidt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bovendien tot verlies van biodiversiteit en tot steeds moeilijker te zuiveren drinkwater. Kies je toch voor chemische bestrijdingsmiddelen , vermijd dan in ieder geval middelen waar geen ingrediënten op staan. Pesticiden is het woord wat vaak in zijn algemeenheid wordt gebruikt voor chemische bestrijdingsmiddelen zoals muizengif en rattengif.


Deze specifieke giftige bestrijdingsmiddelen worden ook wel rodenticiden genoemd. Alleen dan kunnen we het gebruik van kunstmest verminderen, de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen zo klein mogelijk maken en de productiviteit verhogen. Bij een duurzame teelt moeten gewassen bestand zijn tegen ziekten en plagen, en moet de omgeving waarin ze worden geteeld een zelfherstellend vermogen hebben.


Chemische bestrijdingsmiddelen

Een bestrijdingsmiddel bevat werkende ( chemische ) stoffen die giftig zijn voor het ongedierte, schimmel of onkruid. Vaak is het middel ook gevaarlijk voor andere (huis)dieren, planten en mensen. Toegestane bestrijdingsmiddelen zijn getest op veilighei effectiviteit en milieubelasting. Er gaat een streep door ratten- en muizengif.


Het lukt sportverenigingen niet om het gebruik chemische bestrijdingsmiddelen vanaf volgend jaar drastisch terug te brengen. De organisaties willen nieuwe afspraken maken met de overheid. Het RIVM heeft daarom bestudeerd hoe vaak particulieren gebruik maken van deze middelen. In onze webshop hebben wij een breed aanbod aan chemische bestrijdingsmiddelen en biologische bestrijdingsmiddelen.


Dit voor zowel binnens als buitenshuis. Neem een kijkje op onze webshop en maak verder kennis met alle verschillende soorten bestrijdingsmiddelen en diverse topmerken. De inzet van chemische bestrijdingsmiddelen was voor onze organisatie een duivels dilemma. Er zijn natuurlijk meerdere redenen te noemen waarom u biologische bestrijdingsmiddelen wilt gebruiken als u planten wilt kweken.


Er is echter ook genoeg voor te zeggen om hier gewoon chemische bestrijdingsmiddelen voor te gebruiken. U vindt hier geen commerciële boodschappen, maar links naar gerenommeerde organisaties die online waardevolle informatie bieden over het. En dat alles zonder het gebruik van chemische middelen. Duurzaam Steeds minder giftige bestrijdingsmiddelen verkocht In Nederland worden steeds minder chemische bestrijdingsmiddelen verkocht om bijvoorbeeld onkruid en insecten tegen te gaan, blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


Chemische bestrijdingsmiddelen

Zilvervisje bestrijden zonder chemische bestrijdingsmiddelen is een manier waarmee je het duurzaamste effect bewerkstelligd. Zilvervisjes bestrijding met chemische bestrijdingsmiddelen is van tijdelijke aard omdat het giftige chemische bestrijdingsmiddel maximaal weken effectief is. Er is veel informatie over dit onderwerp te vinden, maar ook veel tegenstrijdige berichten.


Deze wetgeving geldt ook in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts