donderdag 5 april 2018

Grasmaaien winter

Gras al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. Groot aanbod tuinartikelen online! Vakantie voor het hele gezin direct aan de skipiste in St. Op welk moment kan ik het beste gras maaien ?

Maaien doe je het beste bij droog weer. Hoe kort of lang moet ik het gras maaien ? Om een mooi gazon te krijgen is het belangrijk dat het gras niet te kort wordt gemaaid. Door het gras te kort te maaien droogt het makkelijk uit door de zon, waardoor het gras er zeker niet mooier van wordt. Regelmatig maaien op een goede hoogte is beter dan weinig en te kort maaien. Nu de donkerste maanden van het jaar voor de deur staan, trekken de meeste vaste planten zich terug onder de grond.


Voor ons een goede tijd om eens een categorie planten in de schijnwerpers te plaatsen die met hun altijdgroene bladeren de tuin ook in de winter nog interessant houden. Voor de winter begint, maai je het gazon voor de laatste keer.

Voorlopig heb je de grasmaaier niet meer nodig. Het is dan ook een perfecte tijd om deze een grote onderhoudsbeurt te geven! Want je grasmaaier wordt tijdens het voorjaar en de zomer intensief gebruikt. Breng hem in de winter naar een STIHL dealer voor het winteronderhoud.


Kalk vermindert de groei van mos en algen in de winter. Strooi de kalk in november of december op uw gazon. Gebruik hiervoor speciale kalk voor gazons. Om uw gazon er de hele winter netjes en verzorgd uit te laten te laten zien, kunt u in het najaar nog een keer de graskanten aansteken. Bij het grasmaaien komen al genoeg elementen kijken waar u wellicht niet direct bij hebt stilgestaan.


Bij het onderhoud van uw gazon is het niet aan te raden in het wilde weg het gras te maaien. Zo dient rekening gehouden te worden met het seizoen. Hoe vaak moet het gazon gemaaid worden in de winter ? Is dat net zoveel als in de zomer?


Een perfect gazon zonder kale plekken, waar het gras altijd groener is dan aan de overkant! Dit bereikt u onder andere met grasmaaien. Allereerst is het belangrijk om te weten dat we voor uw gazon graszoden gebruiken die afhankelijk zijn van uw onderhoud.


Echt koud kunnen we het nog niet noemen.

Maar gras moet in de winter liefst wat langer blijven. Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde. In het vroege voorjaar kan je gazon er treurig bijliggen. Een lange natte winter zorgt ervoor dat je grasmat een vale kleur heeft en overwoekerd wordt door mos en viltplekken.


Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Het gazon maaien : waarom, wanneer, hoe lang en waarmee? Een enkele maaibeurt in de winter laat je gras er zelfs gezonder uitzien. Als de temperatuur een beetje oploopt kan het gras beginnen groeien. Zet je grasmaaier op de hoogste stand om niet te kort te maaien.


In de winter hoef je gras meestal niet te maaien. Maar tot wanneer moet je eigenlijk door blijven maaien in de herfst? En wanneer begin je weer met grasmaaien in het. Je ziet bijna niemand het gras maaien in de winter. Het is ook niet zo dat het gras stopt met groeien in de winterperiode.


Heeft een gazon bescherming nodig tegen de winter ? In het koude seizoen vertraagt de groei van het gras erg, maar niet volledig. Zolang het zacht en vocht is, rijd je best even met je grasmaaier over het gras of laat je de robot nog een tijdje maaien. Zo behoud je een onberispelijk mooi grastapijt. Tijdens de herfst en de winter groeit het zelfs bijna niet. Er moet dus vooral gemaaid worden tussen maart en oktober.


Het gras maaien dient tot keer per week te gebeuren. En ja, veel mensen doen dit niet zo frequent. Bekijk onze gazonkalender! Het is maar goed dat je er als tuinliefhebber van geniet om te grasmaaien ! Wanneer moet je grasmaaien ? Want je gazon is op zijn gezondst, wanneer je vaker het gras maait. Dit zorgt er namelijk voor dat je gazon wordt gestimuleerd om voller te groeien en nieuwe grassprieten aan te maken.


Maai dus zo vaak als dat je kan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts