dinsdag 24 april 2018

Onderhoud zwemvijver

Chloortabletten nu al vanaf € 95. Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Eenvoudig in onderhoud is je zwemvijver zeker en vast ook. Het filtergedeelte ontfermt zich over quasi alles.


Dankzij een volledig natuurlijke, biologische filter zonder chloor en andere chemische stoffen vergt je zwemvijver slechts een minimaal onderhoud.

Onderhoud zwemvijver : problemen voorkomen. Tot besluit van dit artikel over onderhoud zwemvijver kijken we nog even, hoe je problemen als draadalg en groen water kunt voorkomen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de belangrijkste oorzaak van problemen in de vijver een te lage waterhardheid.


Het wordt door de leveranciers en bouwers van zwemvijvers vaak zo mooi voorgespiegeld: Zorgeloos heerlijk kunnen zwemmen in je eigen zwemvijver met natuurlijk gefilterd helder en zuiver water, zonder toevoeging van chemicaliën. Soms wordt daarbij ook nog verteld dat een zwemvijver geen onderhoud behoeft. Soms worden die processen verstoord door externe factoren (zoals ingewaaide bladeren, organisch afval, e.d.), waardoor het zwemwater troebel wordt of algen de kop op steken. Periodiek voegt u, om de hardheid van het water op peil te houden, een natuurlijk mineralenpoeder toe.


In een zwemvijver is plaats voor waterplanten en vissen.

Al bevinden de vissen en planten zich meestal niet in de zwemzone. Op warme zomerdagen hoeft u niet uw tuin uit om een frisse duik te nemen! U zwemt heerlijk tussen de groene waterplanten.


Ook voor zwemvijver onderhoud bent u bij Zwembadstore. Als deze goed is, is de kans op problemen minimaal. Het onderhouden van een zwemvijver richt zich dus met name op de waterkwaliteit. Bij problemen kunnen we middelen toevoegen om de waterkwaliteit op orde te krijgen.


Als u niet in staat bent om onderhoud te plegen aan de zwemvijver , is het raadzaam om dit door een bedrijf te laten doen. Een goed aangelegde zwemvijver kost net zoveel als een zwembad. Vaak wordt het onderhoud van een zwemvijver minimaal genoemd.


Echter is dit niet het geval en moet er wel degelijk correct onderoud uitgevoerd worden. Om het onderhoud te minimaliseren werken wij met oppervlakte skimmers. Deze voeren het oppervlakte vuil van het water af. Af en toe het dode loof van de planten wegplukken, bladeren van het oppervlak wegscheppen en draadalgen wegrollen met een stok.


Niet veel anders dan in de borders dus. Zorg altijd dat de waterwaardes (waaronder pH, gH en kH ) op orde zijn.

Middels onze zwemvijver APK ondersteunen wij jaarlijks vele eigen klanten en hebben meerdere zwemvijvers van andere aanbieders in onderhoud. Ook hier snelt onze visie “eerlijk en duidelijkheid” ons vooruit. Zowel de zwemvijver -check als de zwemvijver APK worden altijd door Dennis Venhuis zelf uitgevoerd.


Belangrijkste onderhoud aan een zwemvijver is het regelmatig op peil brengen van de waterhardheid. De belangrijke processen in een vijver kunnen namelijk alleen plaatsvinden, als de waterhardheid op peil is. Deze processen zorgen dat er een biologisch evenwicht blijft bestaan in de vijver. Als u niet bereid bent om het minimale onderhoud aan uw vijver te verrichten, verandert de vijver uiteindelijk in een stinkende groene poel die beter gedempt kan worden. Dat laatste zou erg jammer zijn want het onderhouden van een vijver is niet zo moeilijk en het betekent ook niet dat u hard moet werken.


In tegenstelling tot het gewone zwembad blijft een zwemvijver ook tijdens de winter een streling voor het oog. Voor je aan een zwemvijver begint is het belangrijk voldoende informatie te verzamelen. Altijd al willen weten hoeveel ruimte je nu precies nodig hebt? Je leest het allemaal in deze.


Hoe werkt een zwemvijver ? GardenSwimm is dé specialist op het gebied van het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van jouw zwemvijver. Bekijk de vele mogelijkheden! In het tuinontwerp, hoe de stijl ook is kan er perfect een zwemvijver worden voorzien. Er wordt geen gebruik gemaakt van chloorderivaten. Als een zwemvijver goed is aangelegd is het onderhoud eigenlijk minimaal.


Een zwemvijver is dus vriendelijk voor mens en natuur. Natuurlijk is het wel belangrijk dat de balans goed blijft. Zo blijft het water ook echt kraakhelder. Als het water troebel is wil je er niet snel in gaan zwemmen. Troebel water ontstaat vaak door algen.


Openheid en duidelijkhei daar staan wij voor! Dit zult u op onze site ook ervaren. Wij bieden u graag het beste!


We bieden u optimale service doordat u direct in contact staat met de bouwers van uw bad. Voor de bouw van uw zwemvijver of zwembad bieden wij u de beste materialen. Je wilt natuurlijk een schone en heldere zwemvijver , zodat je er lekker in kunt zwemmen. Daarvoor is het belangrijk dat je het nodige onderhoud verricht.


Allerlei factoren in en rond de vijver kunnen voor vervuiling zorgen en ook algen wil je graag in de kiem smoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts