dinsdag 24 december 2019

Therapeutisch zwemmen

Hydrotherapie ( therapeutisch zwemmen ) Hydrotherapie is een medische therapie, waarbij veelvuldig water wordt gebruikt om bepaalde klachten te verlichten van de patiënt. De behandelvorm wordt vooral gebruikt bij reumatische en orthopedische klachten. Waar andere sporten vaak niet meer mogelijk of pijnlijk zijn, is zwemmen de oplossing. Door het water wordt bewegen makkelijker, waardoor je zonder pijn kunt werken aan je herstel en het opbouwen van conditie. Diverse oefeningen gaan je helpen om spieren en gewrichten soepel te maken.


Therapeutisch zwemmen wordt gegeven in groepslessen, door deskundige zwemonderwijzers, in extra warm water van minimaal graden.

Tegelijkertijd werken we aan je gezondheid en conditie, uiteraard in je eigen tempo. Jij bepaalt wat je wel en niet wilt doen en in welk tempo. Wat is therapeutisch zwemmen ? Wanneer komt u voor vergoeding in aanmerking?


U heeft recht op vergoeding van zwemmen in extra verwarmd water als u de ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis (een vorm van reuma) of. Tijdens dit gesprek bepalen we o. Voor wie is therapeutisch zwemmen ? Vooral kinderen met CP en een spierziekte komen hiervoor in aanmerking.

Op de Mytylschool wordt er therapeutisch gezwommen met groepen van maximaal kinderen. We zwemmen in Veldhoven in den Ekkerman en de Berkt en in Eindhoven in de Tongelreep Onze doelgroep bestaat uit mensen die willen werken aan hun mobiliteit en algehele conditie in de leeftijd van – jaar We zwemmen wekelijks in groepen van – personen onder leiding van een deskundige instructeur Wilt u een keer proefzwemmen? Daarom wordt therapeutisch zwemmen steeds meer ingezet om herstel na een operatie te bevorderen en de bespiering van een hond met gewrichtsproblemen op niveau te houden of te verbeteren. Aangezien ik geen specialist of therapeut ben, werk ik samen met verschillende professionals of zwemmen honden hier op advies van hun dierenarts of therapeut. De Stichting Therapeutisch Sporten Regio Maastricht (TSrM) is een stichting die openstaat voor alle soorten patiënten.


Zwemmen om medische redenen. U krijgt minuten begeleidend les met verschillende oefeningen, deze kunt u lekker op uw eigen tempo doen. Bij hydrotherapie of therapeutisch zwemmen maakt u gebruik van aquafitness-apparatuur en drijfmaterialen.


Er wordt gezwommen in verwarmd water. Onder begeleiding doet u oefeningen die zorgen voor meer kracht, stabiliteit en mobiliteit en aansluiten op uw doelen of wensen. Dit doen we met oefentherapie, circuittraining en spelvormen. U kunt altijd een keer vrijblijvend kijken of een proefles volgen. De kosten bedragen € 3per maand.


Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met onze praktijk. Dit is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met zwemmen , enerzijds vanwege weinig kracht in armen, benen of vanwege conditiegebrek. Vind telefoonnummers, adressen, websites, e-mail, openingstijden en meer in De Telefoongids.


U kunt voor therapeutisch zwemmen terecht bij een speciaal voor dat doel extra verwarmd zwembad.

Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder. Verwijzing nodig voor therapeutisch zwemmen. Voor vergoeding van therapeutisch zwemmen heeft u een voorschrift.


Bewegen in het water is een populaire en weinig belastende manier van bewegen. Door optimaal gebruik te maken van de opwaartse druk en de natuurlijke weerstand van het water, wordt de mogelijkheid gegeven om het gehele spierstelsel te trainen, zonder dat de gewrichten teveel belast worden. Van maandag tot en met vrijdag tussen 12. Het verwarmde water (3graden) van het reactiveringsbad bevat een whirlpool, massagestralen en een bruisbank. Hierdoor is het bad uitermate geschikt voor bijvoorbeeld therapeutisch vrij zwemmen.


Voor mensen met lichamelijke klachten of handicap is zwemmen in warm water een ideale manier om uw gewrichten soepeler te maken, uw spieren te versterken en uw uithoudingsvermogen te verbeteren. In heupdiep water van 32°C werkt u zelf aan uw conditie door actief banen te zwemmen (15m) of gevarieerde oefeningen te doen met het beschikbare materiaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts