maandag 9 december 2019

Struiken voor vogels

Alle struiken vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw struiken online. Ahorre Tiempo y Encuéntrelos Aquí. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis.


Ervaar het gemak van Wehkamp.

Het gezicht van de tuin wordt voor het grootste deel bepaald door de beplanting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke bomen, struiken en planten u wilt aanplanten in de tuin. Kijk in onze webwinkel voor diverse vogelvriendelijke planten. Plaats potten of houten bakken om besdragende struiken te planten en vaste inheemse planten waar insecten op afkomen.


Met deze tuinplanten krijg je meer vogels in je tuin. Vogels zijn dol op planten die heerlijk geuren en prachtige bloemen en bessen dragen. En dat is ook leuk voor ons!


Bovendien zijn veel van deze soorten bomen en struiken voor vogels meerdere keren per jaar mooi.

Met onze tips en aanraders heb je gegarandeerd veel vogels in de tuin. Zet de juiste planten in uw tuin en de vogels komen vanzelf. En hoe meer variatie in het groen, des te meer soorten vogels u mag verwachten.


Winterkoninkjes broeden graag in dichte hagen. Vinken, goudhaantjes, heggenmussen en mezen buitelen zingend door de struiken op zoek naar insecten. Turkse tortels koeren liefst in een wat hogere boom.


Er zijn verschillende soorten planten en struiken die vlinders aantrekken. Vervang de schutting voor een haag, een deel van de stenen voor een gazon of een border. De ideale verhouding is een derde deel aan harde, dode materialen en twee derde aan levende materialen.


Niet alleen de vogels zullen u dankbaar zijn, maar ook andere dieren en insecten. We hebben geprobeerd hier een overzicht te plaatsen van planten en struiken waar uw vogel wel en beslist niet mee in aanraking mag komen. Het kan zijn dat de lijsten niet volledig zijn, ze dienen daarom slechts als informatie hulpmiddel. Vogels in uw tuin brengen extra leven en gezelligheid.


Om vogels naar uw tuin te lokken kunt u de vogels voeren en voer neerzetten of ophangen. Om de vogels ook in u tuin te houden, is het zaak om te zorgen voor vogelvriendelijke beplanting. Ook al ogen de bomen en struiken nu zo goed als kaal, dat betekent nog niet dat je tuin er kleurloos bij moet liggen.


Wintergroene struiken , snoeivormen en hagen zorgen voor leven in de brouwerij – de ideale groene remedie tegen een winterdip. Probeer Uw vogels zoveel mogelijk te geven wat zij willen, zodat ze graag in uw Volière zitten en zich daar thuis voelen.

Je zult zien dat je daar voor beloond wordt door hun zang te laten horen, vogels zijn lekker actief en geven betere broedresultaten. Hierbij hoort ook de beplanting. Voor 23:bestel is morgen thuis! Vooraf, achteraf of gespreid. Maar ook veel vogels zijn gek op de vruchten en hebben de struik of boom vaak binnen enkele uren leeggeplunderd.


Meidoorn: de bessen hebben mogelijk een medicinale werking, maar in ieder geval zijn ze perfect als voedsel voor vogels in de winter. Planten, bomen en struiken voor vogels in de tuin. De bessen geven kleur in de herfst en natuurlijk zijn struiken met bessen in het voorjaar bloeiende struiken met vaak sterk geurende bloesevoor bijen, zweefvliegen en hommels. Hoe donkerder roo oranje, blauw of zwart de bessen zijn, hoe happiger voor vogels.


De vogels zullen dit waarderen en kunnen de planten gebruiken als nestgelegenheid of beschutting. Helaas zijn niet alle vogels geschikt voor een beplante volière. De meeste kanaries, parkieten en papegaaien zullen bijvoorbeeld alle beplanting binnen een paar dagen vernield hebben. Omdat onze vogels in de meeste gevallen in gevangenschap zijn geboren, kan dit instinct afgezwakt of niet meer aanwezig zijn. Hoewel het Palmboompje(Buxus), en Vlier op deze lijst voorkomen, hebben mijn vogels van deze struiken nooit een vergiftiging opgelopen.


Lijst met giftige en niet-giftige planten voor vogels. Er wordt mij regelmatig gevraagd of bepaalde planten giftig zijn voor onze volière- en huiskamervogels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts