dinsdag 31 december 2019

Veiligheidseisen speeltuin

Veiligheidseisen speeltuin

Gemeenten kunnen op eigen initiatief openbaar toegankelijke speeltuinen en speeltoestellen periodiek na laten kijken. Zij zijn daartoe niet wettelijk verplicht. Als een gemeente subsidie geeft aan een speeltuin kan zij de eigenaar verplichten tot periodieke controles.


Veiligheidseisen speeltoestellen. Bij iedere school en in elke wijk hoort natuurlijk een speeltuin. Ook de indoorspeeltuinen schieten als paddenstoelen uit de grond. De Europese normen op het gebied van speeltoestellen helpen bij het voorkomen van ongelukken en blessures van spelende kinderen.


In een speeltuin van een speeltuinvereniging is een EHBO-er aanwezig. Op het speelterrein is een EHBO trommel aanwezig. Kinderen moeten beschermd worden tegen grote risico’s en daarom moeten speeltoestellen in Nederland aan bepaalde wetgeving voldoen. Speeltuincentrale Groningen bekostigt deze inspecties vanuit het collectieve onderhoudsfonds.


Vereist is dat een speeltoestel een certificaat van goedkeuring heeft. Dit geeft in feite al aan dat het toestel aan de veiligheidseisen uit het WAS voldoet. Niet alleen speeltoestellen dienen veilig te zijn, ook de ondergrond moet aan bepaalde veiligheidseisen voldoen. Alle speeltoestellen worden regelmatig gecontroleerd en voldoen aan de strengste veiligheidseisen ! De speeltuin beschikt ook over twee ZWEMBADEN.


Speeltuinen en speelplaatsen moeten voortdurend goed onderhouden worden, zodat alle toestellen en bodemmaterialen steeds in goede conditie zijn. Alle toestellen moeten stabiel en onbeweeglijk zijn verankerd. Een speeltoestel mag slechts op de markt worden gebracht als zowel aan de algemene veiligheidseisen als aan de specifieke veiligheidsbeginselen over het ontwerp en de vervaardiging ervan voldaan wordt. Een aantrekkelijke speeltuin in de buurt helpt daarbij.


Alleen het plaatsen van een speeltuin is niet genoeg. Deze moet voldoen aan verschillende veiligheidseisen , zodat kinderen er ook veilig kunnen spelen. Lekker spelen in de speeltuin is belangrijk, maar de veiligheidseisen voor speeltoestellen staan voorop. Fabrikant: Replay speeltoestellen.


De boot die speciaal voor de speeltuin uit IJmuiden is gemaakt, vervangt de vorige speelboot waar afscheid van genomen is. In deze Europese norm zijn veiligheidseisen opgenomen voor speeltoestellen die bijvoorbeeld op een schoolplein, in een speeltuin of op een camping zijn geplaatst. Toestellen, maar ook de ondergron moeten voldoen aan alle veiligheidseisen.


Daarvoor zijn regels vastgelegd in de Wet Attractiebesluit Speeltoestellen (WAS ). Als beheerder ben je zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van jullie speeltoestellen. Een natuurspeeltuin moet voldoen aan dezelfde eisen als een ‘gewone’ speeltuin. Alle onderdelen uit de catalogus, waarvoor dat nodig is, zijn dan ook gekeurd door een officiële keuringsinstantie, het Keurmerkinstituut. Indien de keuring noodzakelijk is, dan regelen wij dit uiteraard voor u. Dit is reeds verwerkt in de prijs.


En je hebt daar niet eens een zwemdiploma voor nodig! De Speuldries heeft voor ieder wat wils. Je kan rustig schommelen of trampolinespringen, maar voor de stoerdere kids is er een spannende kabelbaan! Veel indoor speeltuinen zijn, na een aantal incidenten, geïnspecteerd op veiligheid door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hallo hoe zit het met de aansprakelijkheid taz ongelukken in de speeltuin , voorop gesteld dat de speeltoestellen aan alle veiligheidseisen voldoen?


Spelen in een speeltuin moet veilig en verantwoord zijn. In de loop der jaren is de speeltuin al diverse malen op de schop gegaan. Toestellen kwamen en gingen en ook de ondergrond werd steeds aangepast.


Voor een deel werd dit veroorzaakt door steeds veranderende veiligheidseisen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts