donderdag 16 januari 2020

Veranda bouwen zonder vergunning

Wilt u meer weten over ons? Zoekt u meer informatie over ons? Benieuwd wat wij al gemaakt hebben? Opzoek naar onze werkwijze? Voor een Scherpe Prijs: Bestel nu!


Volstaat een melding bij je gemeente of moet je een vergunning aanvragen?

Heb je een architect nodig of niet? We zetten alles op een rijtje. Vaak heeft u geen vergunning nodig voor aanbouw indien er aan een bepaalde voorwaarden wordt voldaan.


Er mag alleen gebouwd worden op het achtererf gebied. Verder mag de veranda niet hoger zijn dan de begane grond plus 30cm. Het is dus ook niet toegestaan zonder vergunning iets als een dakterras boven op de veranda te bouwen. Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw veranda KLIK HIER.


Wanneer u twijfelt of u een vergunning nodig heeft voor uw overkapping, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, om een helder beeld te krijgen voor de door u gewenste terras overkapping.

In veruit de meeste gevallen valt een veranda in categorie bijhorende bouwwerken. Veranda bouwen zonder vergunning – mag dat? Als de totale grootte niet meer dan vierkante meter bedraagt. Als de functie van de woning op zich niet wijzigt.


Indien wij de opdracht hebben een bepaalde veranda of terrasoverkapping bij u te bouwen , dan kunnen wij hiervoor ook de benodigde tekeningen verzorgen. Je wilt een veranda bouwen aan je bestaande woning. Welke vergunning heb je al dan niet nodig? Tuinoverkapping wel of niet vergunningsvrij bouwen ? Dit kan soms zonder dat u een vergunning nodig hebt. Vergunningsvrij bouwen noemen we dat.


Let op dat de tuinoverkapping dan wel moet voldoen aan de regels van het bouwbesluit. Het bestemmingsplan maakt in sommige gevallen meer mogelijk dan alleen de standaard landelijke regels voor vergunningsvrij bouwen. In dat geval kan het zijn dat u toch geen vergunning hoeft aan te vragen, ook al valt het bouwplan niet binnen de standaard regels voor vergunningsvrij bouwen. Carport of overkapping zelf bouwen.


Als de keuze valt op het zelf bouwen is het belangrijk om te bepalen wat voor een overkapping je wilt bouwen. Boek uw Hotel in Bowen online. Reserveer online, laagste prijzen.

In veel gevallen kan je een veranda plaatsen zonder vergunning en volstaat een meldingsplicht. Er zijn bepaalde omstandigheden waarin je een veranda kan bouwen zonder dat een architect of stedenbouwkundige vergunning nodig is: Als de veranda niet hoger is dan meter. Dat is het geval onder volgende voorwaarden: De veranda is max. Per woning mag je maximum m² aan aangebouwde bijgebouwen plaatsen. De meeste geïmpregneerde en onbehandelde blokhutten zonder vergunning te plaatsen zijn.


Een meldingsplicht kunt u via het omgevingsloket aanvragen. Aluminium veranda ’s zonder vergunning , maar in overleg met de buren, geplaatst kunnen worden. Het totaal aantal “bijbehorende bouwwerken” niet meer mag zijn dan 30m2. Tegenwoordig zie je het steeds vaker een terrasoverkapping of veranda in de tuin waarin je lekker kunt genieten van de lange zomeravonden. Maar is het eigenlijk mogelijk om zo’n overkapping te bouwen zonder vergunning ? Ja dit is mogelijk, mits je je uiteraard aan bepaalde richtlijnen houdt.


Checken of vergunning nodig is voor (ver) bouwen Gaat u bouwen , verbouwen of slopen? In veel gevallen zult u een vergunning aan moeten vragen bij de gemeente voordat u begint met het bouwen van een veranda. Om er zeker van te zijn dat u een vergunning aan moet vragen kunt u een vergunningcheck doen bij het online omgevingsloket. Wij zullen de vergunning voor u aanvragen wanneer u een vergunning nodig hebt.


Omdat de vergunning wegvalt in sommige gevallen, betekent dit niet dat u zonder beperking werken kunt uitvoeren. Per verkaveling of regio kan uw gemeente specifieke stedenbouwkundige voorschriften opleggen of kan het om beschermd erfgoed gaan. Vraag dus altijd vooraf bij uw gemeente welke voorschriften u moet volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts