donderdag 16 januari 2020

Terras vergunning

Kosten voor een terrasvergunning. Voor een terrasvergunning betaalt u meestal leges (belasting). De hoogte daarvan staat in de legesverordening van de gemeente. Als uw terras op grond van de gemeente staat, moet u een vergoeding betalen. Dit heet precariobelasting.


Terrasvergunning horeca aanvragen. In de meeste gemeenten is voor het plaatsen van een terras op of bij de openbare weg op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een terrasvergunning nodig. Dus ook in de gevallen waarin u een terras op eigen grond heeft staan. Met het formulier Informatieverzoek kunt u meer informatie krijgen voordat u de terrasvergunning aanvraagt. Als u het formulier niet opslaat kunnen de ingevulde gegevens na verzending niet goed zichtbaar zijn.


U ontvangt binnen werkdagen een reactie. De vergunning voor het terras is onderdeel van uw exploitatievergunning. De geldigheidsduur van uw terrasvergunning is daarom altijd gelijk aan de geldigheidsduur van uw exploitatievergunning. Als u voor het eerst een exploitatievergunning aanvraagt, is de vergunning standaard drie jaar geldig.


U moet een nieuwe terrasvergunning aanvragen als er iets wijzigt in de omvang of de ligging van het terras , of als de rechtsvorm van uw onderneming wijzigt Ga naar het Horecaloket van uw gemeente om te kijken of u een aparte terrasvergunning nodig heeft. U hebt een terrasvergunning nodig wanneer u een terras wilt plaatsen bij uw bedrijf. U hebt in principe géén terrasvergunning nodig als u een terras buiten de bebouwde kom of bij een paracommerciële instelling, zoals een sportvereniging of verzorgingstehuis, wilt plaatsen.


Stap 1: Check of u een terrasvergunning nodig heeft aan de hand van bovengenoemde regels. Stap 2: Als u een terrasvergunning nodig heeft, dan kunt u deze online aanvragen. De gemeente Arnhem werkt met een nieuw systeem, wat mogelijk maakt om uw aanvraag beter te volgen en efficiënter af te handelen.


Overzichtelijke en moderne regelgeving met duidelijke richtlijnen en werkwijze voor alle Haagse terrashouders. Amsterdam wil een vriendelijke, gastvrije stad zijn. Een stad met een dynamisch uitgaansleven dat zich goed verhoudt tot wonen, werken en leven in de stad. Is voor het aanleggen van een terras een omgevingsvergunning voor bouwen vereist?


Is dit anders op het moment dat er een fundering met heipalen. Wilt u bij uw horecabedrijf een terras plaatsen? Dan heeft u een terrasvergunning nodig. Het terras moet als lokaliteit op de Drank- en Horecavergunning zijn vermeld.


Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van Hillegom is het terras onderdeel van de (horeca)exploitatievergunning. Voor het gemak spreken we hier van terrasvergunning. Horecaondernemers die een terras willen, moeten dit uiterlijk weken voor de inrichting melden bij de gemeente.


Bij het plaatsen van het terras moet er voldoende ruimte overblijven voor voetgangers. Daarom zouden dergelijke regels beter passen in een terrasvergunning volgens de APV. Voor onverwarmde en onoverdekte terrassen kunnen geen maatwerkvoorschriften voor stemgeluid worden vastgesteld. Voor die situaties zouden eventueel regels opgenomen kunnen worden in terrasvergunning.


Terras vergunning

Deze zijn gericht op de openbare orde en het voorkomen van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts