dinsdag 28 januari 2020

Wateropslag tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! De buizen en kratten zijn poreuze constructies die in je tuin worden ingegraven waarna de regenpijp er op wordt aangesloten. Het water wordt opgevangen door de constructie en kan dan langzaam weglopen in de ondergrond.


Wateropslag tuin

Het dak van je huis of schuur kan gebruikt worden als wateropslag. Lees meer over de maatregel relief in je tuin. Bekijk alles met wateropslag ! Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats.


Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout, gereedschap en meer aangeboden en gezocht. We kennen allemaal wel het probleem van ondergelopen tuinen , grasvelden, wegen, sportvelden, tunnels etc. Het klimaat veranderd en de rioleringen kunnen de (kortstondige) hoosbuien niet meer aan. Gemeenten en overheden stimuleren en verplichten soms om het hemelwater af te koppelen van het riool.


Ook als u een bovengrondse tank verkiest hebben we een uitgebreid gamma. Waarom een ondergrondse regenwatertank kopen bij Bollaert? Zo voorkomt u wateroverlast in de tuin , op het terras en bij op- en afritten. Iets af- en bijleren is moeilijk en kost ons veel tijd. Regenwater kunnen we gebruiken voor toiletspoeling, de was machine en voor de tuin.


Er valt in Nederland per jaar gemiddeld ca. U kunt het gefilterde water opvangen in een bovengrondse tank of in een ondergrondse tank. Zorg voor genoeg afschot zodat het water van het huis afloopt.


Materiaal beton Belastingsklasse A Inhoud 5. Belgie heel gangbaar maar in NL kom ik het amper tegen. Als je gaat kamperen is het lekker als een ruime hoeveelheid water bij je kan hebben. Met een goede vorm van wateropslag maak je je kampeervakantie een stuk aangenamer. Een regenton kun je koppelen aan je bestaande hemelwaterafvoer (regenpijp). Door een vulautomaat tussen de regenton en regenpijp aan te sluiten, wordt overtollig water naar een infiltratieplek in de tuin of het riool geleid als de ton vol zit.


Het is toch zonde dat we ons gazon besproeien en de auto wassen met kostbaar drinkwater. En dit terwijl er gratis en voor niets door het jaar heen liters water uit de lucht vallen. Als we met z’n allen dit regenwater opvangen, besparen we heel veel drinkwater.


Wateropslag tuin

Na een stevige regenbui blijft een grote plas water achter, met een verzakking van je terras als gevolg. Door klimaatverandering ervaren steeds meer mensen hinder van overtollig water in hun tuin. Dit is de eerste stap richting mijn tuin : het tuinhuis is gezet en ook mijn planten zijn mee verhuist van de vorige woning (niet-winterharde planten zoals olijfboom en passieflora staan momenteel nog ff binnen, maar die zullen in de border komen links op de foto).


Mini regenton 1Liter Antraciet. Vang het regenwater op en gebruik het water voor uw tuin. Wateroverlast in uw tuin ? Deze mini rainsaver met 1liter wateropslag is ideaal. WATEROPsLAG MOET zIjN Wil je voor je bestaande of nieuwe waterbassin berekenen in hoeverre het de water-behoefte van je teelt kan invullen? En hoe groot je bassin moet zijn om watertekor-ten op te vangen?


Met een efficiĆ«nt wateropslagsysteem zoals wateropslagtanks kunnen gezinnen hun leidingwaterverbruik drastisch verminderen. Op die manier vallen de waterfacturen een stuk lager uit, en betaalt de wateropslagtank zich op termijn terug. Om nog te zwijgen over de winst die regenwaterrecuperatie de natuur oplevert. In de onderstaande video gaat Rob Verlinden voor zijn programma Rob’s Grote Tuinverbouwing aan de slag in een tuin in Amstelveen. De tuin heeft na regen veel last van regenwater dat moeilijk weg kan en verandert in een grote modderpoel.


Rob legt uit hoe je dit probleem met Hydroblobs op kan lossen door het aanleggen van een regenwaterbuffer. Door de bruine kleur is Lavasplit niet zo populair als decoratiemateriaal, maar uiteraard is dit wel mogelijk. Als decoratief split past het erg goed in rotstuinen, Mediterrane tuinen en tuinen met een natuurlijke look. Zo is het bij de meeste gebouwen. Als je regenwater in de tuin gaat opvangen, zijn er twee varianten.


Wateropslag tuin

Je maakt van je tuin een extra wateropvang tussen de regenpijp en de aansluiting op het riool, of je gebruikt bijvoorbeeld een overloop naar een sloot voor als je tuin vol is, in plaats van een overloop naar het riool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts