donderdag 30 januari 2020

Zelf groente verbouwen

Bekijk ons assortiment Groentezaden Gratis verzenden vanaf € 150! Kleinschalig groente verbouwen is relatief weinig werk en dichtbij huis. De grootste uitdaging bij kweken in potten is het voorkomen van uitdroging. Bij warm weer moet je soms wel meerdere keren per dag water geven. Met wat emmers maak je eenvoudig zelf -watergevende potten.


Mijn eerste moestuin - zelf groenten kweken. Je eigen groenten kweken, is gezon lekker en goedkoop. Ook snijbonen zijn makkelijk te verbouwen groenten , maar helaas ook erg gevoelig voor slakken, vooral in de eerste fase.


Als je even niet oplet kunnen in één dag al je plantjes opgepeuzeld zijn. Om slakken zo veel mogelijk te weren kun je kopertape om de pot plakken. Veel plek voor een groentetuin was er dus niet.


Zelf groente verbouwen

Maar we vonden het toch leuk om wat eigen groente en kruiden te verbouwen. Met wat creativiteit, een paar planken en wat potten komen we inmiddels een heel eind en oogsten we elke zomer lekkere biologische groenten uit eigen tuin. Hier mijn tips hoe je in een kleine tuin toch groente kunt kweken.


De volgende groente kun je gemakkelijk zelf verbouwen. Je kunt natuurlijk een pit van een opgegeten avocado in een grote pot met aarde doen en wachten totdat er iets uitgroeit. Je kunt ook een klein avocado boompje komen om het proces iets te versnellen. De plant heeft het hele jaar door voldoende licht en warmte nodig. Wij hebben als doel om stadslandbouw te stimuleren.


Dit impliceert niet alleen het ondersteunen van initiatieven met betrekking tot boerderijen in en dichtbij de sta maar ook het geven van informatie over hoe stadsbewoners zelf groente , fruit en kruiden kunnen verbouwen. Onze visie is dat elke stadsbewoner wat verbouwd. Een goede grond is essentieel voor de groei van je groentes.


Spit daarom eerst de aarde om en verwijder al het onkruid. Voeg extra voedingsstoffen toe door de grond te bemesten met compost. Niet alles werkt even goed: tomaten bijvoorbeel zijn lastig te kweken binnen. Sla daarentegen is heel geschikt om binnen te laten groeien. Ook kruiden zoals basilicum, koriander en bieslook zijn heel geschikt om binnen te verbouwen.


Zelf je eigen groenten verbouwen is gezond en ontzettend lekker. Iedereen kan hiermee beginnen en je hebt dus helemaal geen ruime kennis van tuinieren voor nodig. Voor veel tuinders zijn er weinig dingen meer lonend dan een deel van het eigen voedsel te verbouwen. Het lijkt altijd beter te smaken en of dit nu wel of niet het geval is, het geeft in ieder geval een gevoel van tevredenheid.


De kas biedt veel ruimere mogelijkheden voor de teelt van veel groenten en andere gewassen. Bestel Hier Online Uw Groentezaden. Snelle levering en tot korting.


Zelf groente verbouwen

Bovendien hoeft het niet moeilijk te zijn om zelf groenten te verbouwen. Probeer het eens en je zal je groenten met liefde bereiden! Misschien wel een van Nederlands meest bekende en karakteristieke kolen is de boerenkool. Je ziet vaak grote akkers vol staan met het groene gewas, maar thuis is het ook heel makkelijk verbouwen ! Je hebt geen grote tuin nodig om verse groenten te laten groeien.


Veel groenten doen het prima in moestuinbakken of potten. Indien je een dwergvariëteit selecteert, kan je bijna elke groente laten groeien in een pot. Maar ook je favoriete full-size variëteit zal, indien je een voldoende grote pot en veel aarde en water geeft, prima groeien.


Zelf groente verbouwen

De gebruiksaanwijzing staat duidelijk op de verpakking van de zaadjes. Iedereen kan zelf zijn groenten en kruiden verbouwen , maar vaak ontbreekt het ons aan tijd en ruimte om een moestuin aan te leggen. Wil jij toch kunnen genieten van eigen gekweekte, duurzame groenten en kruiden? Ondanks dat smaken de groenten volgens Van Boven exact hetzelfde als groenten die met behulp van de zon groeien.


Het is een slimme zet van de overheid van Abu Dhabi om te investeren in deze manier van telen, vindt Van Boven: Het is een stukje toekomstontwikkeling. Door zelf en samen met anderen je eigen groenten te telen kun je uiteindelijk aardig wat kosten besparen en het is nog leuk ook! Bovendien zijn verse, eigen geteelde groenten zonder gif natuurlijk het allerbeste voor je gezondheid! Kennis en liefde Biologische groenten verbouwen is een ambacht waarin je nooit ophoudt met leren.


Zelf groente verbouwen , is helemaal terug. Vind je een eigen moestuin teveel? Begin samen met anderen een buurtmoestuin! We zetten voorbeelden, tips en ervaringen voor je op een rij.


Draaiboeken, checklists – alles is beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts