woensdag 21 augustus 2019

Makkelijk te onderhouden tuin

Zoek naar tuin onderhouden op de nieuwe KensaQ. Laat uw tuinonderhoud verzorgen door een ervaren tuinspecialist maak nu contact. Van tuinhout tot sierbestrating! Een makkelijk te onderhouden tuin begint bij de bestrating. Een tegel van graniet of basalt is zo hard en dicht dat zich er nauwelijks algengroei op hecht, waardoor schrobben niet vaak nodig is.


Om je tuin ordelijk en aangenaam te houden moet je het hele jaar door allerlei kleine en grote tuinwerken uitvoeren. Heb je echter geen tijd voor of zin in het onderhouden van je tuin ? Dan kies je best voor een onderhoudsvriendelijke tuin ! Bekijk hier onze tips voor het aanleggen van tuinen die weinig onderhoud vragen. Tuintips voor makkelijk onderhoud Een tuin aanleggen is nog niet zo makkelijk.


De meeste mensen willen niet dagelijks in de tuin werken. Daarom moet een tuin zo worden aangelegd dat hij onderhoudsarm is. Je wilt eigenlijk ook een gezellige, mooie tuin. Je hebt een tuin , maar geen groene vingers of weinig tijd voor onderhoud? Geen noo er bestaan ook tuinen met weinig onderhoud.


Kies voor planten die lang bloeien en op elk moment van het jaar iets te bieden hebben. Zo geniet je het hele jaar door van een onderhoudsvriendelijke tuin. Maar ook in een tuin onderhouden gaat veel tijd zitten.


Daarom geven wij je graag tips om je tuin makkelijk te onderhouden en er toch tip top uit te laten zien! Stap 1: Planten De keuze die je maakt voor planten kunnen al veel bepalen hoeveel tijd je kwijt gaat zijn in de tuin. Maar wat doe je met je tuin als tuinieren niet je hobby is? Hoe richt je jouw tuin dan in? Om daar antwoord op te geven, hebben we dit artikel voor je geschreven.


Hierin zie je zeven mooie tuinen die praktisch, modern en makkelijk te onderhouden zijn. Lees snel verder om te kijken of er een tuininrichting bij zit die past bij jouw tuin. Met varens in de tuin zul je dus minder onkruid hoeven te verwijderen!


Hoe meer zon een varen krijgt, des te meer water je zult moeten geven. De grond rondom een varen moet namelijk altijd vochtig blijven. In de zomer zal de varen dus iets meer onderhoud vragen, omdat de grond dan sneller uitdroogt.


Een weelderige tuin als voortuin kan ook vrij makkelijk zijn qua onderhoudt. Dan is het alleen wel noodzakelijk om een uitgekiende selectie van planten te maken! Onkruid is hier de belangrijkste vijand. Verwijder grondig al het onkruid voordat je met de nieuwe tuin begint.


Als de tuin met voldoende beplanting is ingericht, hoeven potten niet te worden aangeschaft om het nog gezelliger te maken. Tip 11: Bomen en blad Elke boom heeft een bladerdak en elk jaar komt het blad onvermijdelijk naar beneden. Om baas in eigen tuin te blijven moet er gekozen worden voor bomen die passen qua maat en onderhoud. Door stenen uit de tuin te halen en ( makkelijk ) groen aan te planten, krijg je met weinig tijd en inspanning een groene bloeiende tuin die makkelijk te onderhouden is en bovendien veel aangenamer is dan een versteende tuin ! De basis van een makkelijke tuin zijn bodem bedekkers.


Makkelijk te onderhouden tuin

Dat zijn planten die met worteluitlopers. Lekker genieten in een makkelijk te onderhouden groene tuin , met planten op de juiste plek. Planten verzorgen is niet heel moeilijk, je moet gewoon weten wat de behoeften van jouw plant zijn.


Weet je niet zo goed hoe je eraan moet beginnen? Hier vind je makkelijke kamerplanten waarmee het zeker moet lukken. Zo kan jij ook eindelijk aan jouw eigen urban jungle beginnen.


En je hoeft niet meteen bang te worden dat je diep in de buidel moet tasten voor meubels die makkelijk te onderhouden zijn. Zo kun je al diverse ligbedden en tafels kopen voor een zacht prijsje. Tevens doe je er verstandig aan om meteen een beschermhoes aan te schaffen. Met een beschermhoes hoef je bijna niet meer om te kijken naar je spullen. Deze tuinbezitters willen het niet te moeilijk maken.


Makkelijk te onderhouden planten in deze tuin dus. Het is een vrolijke lijst met planten geworden, veel afwisseling van bloei door het hele jaar heen. Advies voor beplanting is voor iedereen beschikbaar, Bladgoud- tuinen maakt een tekening met daarop alle informatie en foto’s van planten. Tuinplanten maken je tuin gezellig en sierlijk, maar niet iedereen is even goed in het onderhouden ervan. Bij gebrek aan groene vingers kun je ervoor kiezen om je tuin helemaal te betegelen, alleen is dit natuurlijk niet zo gezellig als een mooie groene tuin.


Het gebruik van worteldoek samen met siergrind is een goede optie om uw tuin mooi te maken en makkelijk te onderhouden. Verder zorgt het aanleggen van verhoogde randen ervoor dat er minder troep uw tuin in waait of aarde uw tuin uit spoelt. Ook kan het slim kiezen van de planten in uw voortuin bijdragen aan weinig onderhoud. Tuinieren is echter niet voor iedereen weggelegd.


Gelukkig zijn er ook manieren om een prachtige tuin te krijgen die makkelijk te onderhouden zijn. Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Gebruik onderstaande tips om ook een tuin te krijgen die onderhoudsvriendelijk is.


Makkelijk te onderhouden tuin

Wij willen een sfeervolle tuin , met mooie tegels en makkelijk te onderhouden beplanting. De tuin is m bij meter, en wij willen buiten kunnen eten en kunnen loungen. We houden van veel groen en van een landelijk, industriƫle look.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts