dinsdag 21 juni 2016

Waar is zwemmen goed voor

Behoorlijk veel dus, voor een sport waar je relatief helemaal niet zo vermoeid van raakt! De reden voor die hoge verbranding is dat je zo veel verschillende spiergroepen aanspreekt wanneer je aan het zwemmen bent. Ideale leeftijd voor zwemles. Op 5-jarige leeftijd komen kinderen steeds meer buiten het zicht van hun ouders.


Het is dan belangrijk dat zij zichzelf kunnen redden als ze in het water vallen. Motorisch gezien kunnen kinderen vanaf 5-jarige leeftijd goed leren zwemmen.

En vergeet niet: kinderen vinden het leuk om te leren zwemmen ! Maar ook in het algemeen biedt zwemmen astmapatiënten voordelen. Zwemmen vergroot de longcapaciteit en verbetert de ademhaling, zaken waar astmapatiënten in het bijzonder baat bij hebben. Als je regelmatig sport, dan heb je een grotere longinhoud.


Dit is niet alleen voorbehouden aan zwemmers, maar dit geldt voor alle sporten. Tijdens het zwemmen gebruik je zonder dat je het doorhebt echt al je spieren. Je kunt in een uurtje zwemmen tot wel 7calorieën verbranden.


Daarnaast worden je longen goed getrain waardoor je een goede en krachtige ademhaling krijgt om het nóg langer vol te houden.

Welke spieren train je met zwemmen. Voor welke spieren is zwemmen nou echt goed ? Het antwoord is heel makkelijk, bijna alle spieren! Het verschilt wel een klein beetje per slag. Zwemmen goed voor astmapatiënten Astmapatiënten wordt vaak geadviseerd te gaan zwemmen. In een binnenzwembad het liefst.


Als je wilt afvallen door zwemmen is het fijn om te weten of dat goed werkt voor jou. Zwemmen is namelijk een sport met veel voordelen, maar ook nadelen. Een voordeel van zwemmen is dat het een lage impact heeft op het menselijk lichaam. Een nadeel is dat de vetverbranding pas laat op gang komt. Tips voor de optimale vetverbranding tijdens het zwemmen.


Hou altijd een vast zwemritme aan. De vetverbranding komt bij zwemmen pas na minuten op gang. Werk eerst aan je conditie voor je gaat beginnen met zwemmen. Ten eerste is zwemmen gezond omdat het goed voor de spieren is. Zeker als je regelmatig last hebt van je spieren, kan zwemmen een goede oplossing bieden om deze spierpijn te verminderen.


Dit komt omdat je in het water geen last hebt van zwaartekracht en schokbelasting, waar je bij het uitvoeren van andere. Dat sporten goed is voor je gezondhei wisten we al.

Maar een duik nemen heeft nog een aantal extra fijne voordelen. Rustgevend Lees ook: Dit doen kant-en-klaar maaltijden écht met je lichaam Zodra je onder water bent is al het geluid om je heen verdwenen en dat werkt ontspannend. Maar er zijn wel dingen waar u op moet letten, want niet elke zwemslag is geschikt om de rug sterker te. Zorg ervoor dat je dit vochtverlies compenseert. Gewoon water drinken is voldoende.


Vruchtensappen of energiedrankjes zijn ook goed , maar deze drankjes bevatten ook suikers. Zwemmen met een (te) volle maag is vervelend: je kunt kramp krijgen. Regelmatig zwemmen zorgt er dan ook voor dat je een supergoede conditie krijgt en dat je superfit wordt. Regelmatig trainen in het zwembad (dat kan zijn: zwemmen , aerobics of andere activiteiten) zorgt voor een strakker lijf omdat je je hele lichaam gebruikt. Het is niet alleen goed voor de lijn, maar ook voor je geest.


Minder blessures, meer ontspanning en minder stress, ik noem er maar een paar. En nu blijkt ook dat je langer jong blijft door geregeld een duik te nemen. Vroeger was ik een hardloper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts