dinsdag 7 juni 2016

Afvoer regenwater tuin

Afvoer regenwater tuin

Dakgoten: Mastgoten en Bakgoten. Weerbestendige Ubbink bakgoten. Ontdek het Ubbink assortiment!


Afvoer regenwater tuin

Het afvoeren van regenwater is belangrijk om rekening mee te houden tijdens het aanleggen van de bestrating en de tuin. Het goed afvoeren is noodzakelijk om te voorkomen dat de tuin niet regelmatig blank komt te staan na een regenbui. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals vervuiling van de bestrating en beplanting welke te nat komt te staan. Regenwater recycle je door dit op te vangen en te hergebruiken.


Bijvoorbeeld voor het wassen van je auto of het besproeien van je tuin in droge periodes. Hierdoor hoef je geen drinkwater te gebruiken voor deze klussen en voorkom je verdroging van de grond en het bezwijken van rioleringen. Benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een ware regentuin?


Afvoer regenwater tuin

Kijk ook eens naar de tuin maatregelen en de infographic tuin. Tip 1: Gebruik regenwater van het dak. Er zijn talloze mogelijkheden om regenwater op je dak op te vangen en de afvoer van het water te vertragen.


Er moet een sleuf gegraven worden en het geheel moet aangesloten worden op de bestaande afvoer Het geheel moet goed afgetrild worden om verzakkingen te voorkomen en de bestrating moet weer vakkundig gelegd worden. Heb je last van overtollig water in de tuin ? Loopt het regenwater van je dak af naar de plek waar je het water wilt hebben? Wateroverlast wordt niet per definitie veroorzaakt door (te) veel bestrating in uw tuin.


Maar regenwater moet uiteraard wel afgevoerd kunnen worden. Door dit regenwater te infiltreren in uw eigen tuin voorkomt u overlast in uw wijk en maakt u uw eigen tuin meer zelfvoorzienend op het gebied van water: uw planten zijn er blij mee. Bereken vooraf goed wat jouw tuin aankan, dus hoeveel regenwater je tuin kan opvangen. Daken mogen namelijk niet zo worden ingericht dat het water ( regenwater dus) daarvan op andermans erf afloopt. Gebruik je het regenwater in je tuin , of om de auto te wassen, dan is deze winst alleen maar groter.


Want zo worden ook nog eens duizenden liters drinkwater bespaard. Het overtollige water stroomt gewoon weer je tuin in via de overloop als de vijver echt vol is. Let dus wel op als je de vijver aanlegt dat je die overloop uit laat komen in je border of gazon. Meer over de aanleg van een vijver en hoe die te gebruiken als opvangplek voor regenwater lees je in dit artikel over de aanleg van een vijver in je tuin ! Het regenwater wordt snel opgenomen door de RainBloxx en geleidelijk weer afgegeven aan zand en tuinaarde. Tips voor een slimme afvoer van regenwater.


Afvoer regenwater tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Staat jouw tuin ook blank na een flinke regenbui? Dan hebben we slecht én goed nieuws voor je. Die hevige regenbuien gaan in de toekomst steeds vaker voorkomen. Maar gelukkig kun je zelf veel doen om te zorgen voor een goede afvoer van regenwater.


Infiltratie van regenwater is het proces van regenwater wat in de bodem terechtkomt en niet in de riolering. Graag willen wij onze eigen afvoer achter het huis maar dat moet dus via een grindput o. Met een afvoerputje is uw terras na een fikse regenbui snel weer droog. Ook bij het schrobben en schoon spuiten, heeft u veel plezier van een afvoerputje in de tuin. Voor een afvoerputje is een afvoer nodig, bijvoorbeeld een aansluiting op het riool.


Een regenpijp tegen de (achter)-gevel biedt een voor de hand liggende oplossing. Subsidie afvoer regenwater bij gemeenten populair. Vanwege de steeds toenemende hevigheid van buien staat infiltratie van hemelwater steeds meer in de belangstelling. Hiermee wordt bedoeld dat het regenwater niet meer via het riool geloosd wordt, maar afgevoerd wordt op de plaats waar het valt. Zo voorkomt u wateroverlast in de tuin , op het terras en bij op- en afritten.


Er valt steeds vaker meer regen in keer. Hoe zorg je ervoor dat je tuin niet overstroomt? Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts