dinsdag 21 juni 2016

Tuin op noordwesten

Van tuinhout tot sierbestrating! Boek het OP, Chaweng Beach. Ik weet ook dat je in een tuin op het oosten en noorden geen tot heel erg weinig zon hebt.


Heb je in een tuin op het noordwesten , zuidoosten ook zon? Wij hebben een leuk huis gezien met een tuin op het noordwesten.

Kun je in een tuin op het noordwesten wel in het zonnetje zitten? Het betreft een tuin van meter breed en meter diep. Als je een tuin hebt op het noordwesten , zul je vooral in de namiddag en avond kunnen genieten van zonneschijn. Hoe meer de tuin naar het westen is toegedraai hoe meer zon je zult hebben aan de rechterzijde (als je met je rug naar je woning toe staat) van je tuin. Maar onze tuin is wat dieper (in de ochtend kunnen we achterin zitten) en we hebben een ou niet al te hoog huis.


In de zomer draait rond 12. En dan bedoel ik op het terras pal achter de achtergevel.

Creƫer daarom in een tuin op het zuiden altijd schaduw plekjes. Dat kan op een heel eenvoudige manier door het planten van wat hogere bomen en struiken of wie een direct resultaat wil maakt bijvoorbeeld een pergola. Tuin op het noorden, zuiden, oosten of westen. Zelden is een tuin qua zon alleen gericht op het noorden, zuiden, oosten of westen.


Vind je het heerlijk om na een dag werken ’s avonds nog lekker te genieten van de laatste warme zonnestralen en de warmte die het huis uitstraalt dan is een tuin op het westen de juiste keuze. Middags is het heerlijk in de tuin. Nu is onze tuin best diep.


Op warme dagen is het in deze tuin wel goed vertoeven. Het ontbijt kan lekker buiten genuttigd worden. Uiteraard speelt het formaat van de tuin een belangrijke rol. Tips voor de tuin op het noorden. Bij een kleine(re) tuin zal dat niet het geval zijn.


Een aantal tips voor het tuinontwerp: Vermijdt hoge schuttingen of andere. Op mooie stan in kindvriendelijke woonomgeving, staat deze nette tussenwoning met circa meter diepe tuin gelegen op het noordwesten. Deze goed onderhouden woning beschikt over twee slaapkamers en een royale badkamer op de verdieping en een vaste trap naar de zolderverdieping waar een 3e slaapkamer gerealiseerd kan worden.

Heb je een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar niets wil groeien? Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan. Ons oude huis had ook een tuin op het noordwesten en ik heb het eigenlijk nooit als echt vervelend ervaren.


Zomers om een uur of stond de zon al achter in de tuin en het hebben van schaduw tegen het huis aan vond ik eigenlijk wel prettig als het echt bere heet was. Een tuin die langer is, heeft mogelijk achterin de tuin nog kans op zon. Plaats in de tuin dan ook niet te hoge schuttingen of afscheidingen, om te voorkomen dat de weinige zonnestralen geen kans krijgen in de tuin. Maar juist in de zomer kun je met een tuin op het noorden veel meer van je tuin genieten, omdat je kan kiezen tussen een plek in de zon of juist in de schaduw als de zon te heet wordt. De zon komt op in het oosten en trekt via het zuiden naar het westen.


Nu heb ik wel eens een hoektuin op het noorden gehad maar dat was vaak drassig en gewoon te vochting in het voor en najaar. Een tuin op het noordwesten is nou niet de meest zonnige tuin. En een tuin op het zuiden, smelt je vierkant weg.


Nu heb ik een tuin op het zuid-westen waar in de ochtend de zon op komt aan de voorkant en rond een uur of 1in de tuin verschijnt tot dat ie onder gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts