donderdag 16 juni 2016

Aanleg schelpenpad

Nieuw specialisme is het aanlegen en onderhouden van schelpen paden. Niet traditioneel door met een shovel de schelpen bak voor. Vlakbij het industrieterrein in Dodewaard hebben we een recreatief pad aangelegd.


Dit hebben we gedaan in opdracht van K3. Waarom kiezen voor een schelpenpad ?

Voorkomt uitdrogen van de grond en voedingsstoffen van de bodem blijven beter behouden. Het verbetert de afwatering. De schelpen isoleren de grond. Schelpenpad in de tuin aanleggen.


Begin met het uitgraven van het pad van zo’n 5-centimeter, zodat je ook een beeld krijgt bij waar het schelpenpad precies moet komen. Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot.


Een ander voordeel van schelpenpad is dat het de afwatering verbetert.

Een nadeel daarentegen is dat schelpen de pH-waarde van de grond verhogen en dat kan voor veel begroeiing een negatief effect hebben. Daarnaast moet een schelpenpad regelmatig aangevuld worden en vergt het veel onderhoud om het pad mooi schoon en gevuld te houden. Wat kost een tuin aanleggen ? De kosten voor het aanleggen van een tuin lopen uiteen van € 4tot wel € 20.


Een hovenier schakel je in vanaf € per uur, exclusief materiaalkosten. Let er op dat kalk van schelpenpaden en schelpenvlakken ook in de naastgelegen borders terecht komt. Voor de aanleg van een schelpenpad is er bij verkooppunten van bestratingsmaterialen een speciale schelpenmix verkrijgbaar. Een schelpenpad moet regelmatig aangevuld worden. Hiermee creëer je weer een heel andere sfeer in de tuin.


De beplanting moet daar ook wel weer een beetje op worden aangepast, anders valt het nogal snel uit de toom. Honderden meters schelpenpad leggen wij jaarlijks aan en onderhouden wij. Aanleg schelpenpad : Dodewaard. Terug naar het projectenoverzicht. Aanbesteding, nieuw bouwteam of wilt u meer informatie?


Menu Grondverzet Tuin aanleg Tuin onderhoud Voorbeeldtuin. Menu Home Het bedrijf Grondverzet Projecten Contact. Koers produceert milieuvriendelijke halfverhardingen met een hoge draagkracht en een natuurlijke uitstraling te gebruiken als bijvoorbeeld wandelpad of.

Afgelopen week heeft Zandcompleet de schelpen geleverd ten behoeve van de aanleg van een ruim 500m lang schelpenpad in de haven van het dorpje Moerdijk van de gemeente Moerdijk. Voor het pad is een onderlaag gebruikt van kleischelpen en een toplaag van schone gewassen schelpen. Ook schelpen voor schelpenpad bestellen? Het aanleggen van schelpenpaden doen wij met behulp van een speciale schelpendoseerinrichting.


Deze machine zorgt ervoor dat de schelpen op een zodanige manier worden aangebracht dat de laag overal even dik is en tegelijk vlak. Nobre Cál heeft veel voordelen als soort half verharding en wordt dan ook steeds vaker toegepast. Steeds vaker zien gemeentes, vakantieparken, recreatieparken en bedrijven de voordelen van deze halfverharding en kiezen dan ook voor de aanleg hiervan.


Fietspaden, wandelpaden, parkeerplaatsen, bermen en erven worden met Nobre Cál bekleed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts