maandag 7 september 2020

Zwarte rat gevaarlijk

Zwarte rat gevaarlijk

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Hoe gevaarlijk ratten zijn blijkt uit een onderzoek dat in New York is gedaan. Ratten blijken dragers te zijn van nog onbekende ziektes.


Het onderzoek is gedaan door de Columbia University en de uitkomst is gepubliceerd in het vakblad mBio. De GGD Amsterdam doet onderzoek naar zwarte en bruine ratten in de stad. De GGD wil weten hoe groot het risico is dat de knaagdieren ziektes op de inwoners van de stad overbrengen.


De zwarte rat bestrijden is niet eenvoudig. Het beestje is ook niet onschuldig. Veel mensen weten niet dat de zwarte rat gevaarlijk is. Vermoedt u dat u last heeft van zwarte ratten in huis? Dan is het belangrijk om snel en effectief de zwarte rat te bestrijden.


Waarom de zwarte rat gevaarlijk is. Zwarte ratten zijn verwoede knagers. Als je weet dat je met de bruine of zwarte rat te maken hebt dan weet je ook wat hun leefwijze is. Dit is belangrijk om te weten voor de bestrijden en dat je weet waar je ze kunt vinden.


De uitwerpselen van de zwarte rat zijn mooi afgerond en kleiner. Door het treffen van weringsmaatregelen voorkomen dat zwarte ratten opnieuw het object binnen kunnen komen. Voor de uitvoering van de bestrijding van de zwarte rat wordt geadviseerd contact op te nemen met deskundigen in dienst van gemeenten of bestrijdingsbedrijven.


Zwarte rat gevaarlijk

Slimme zwarte rat is een moeilijk te verdrijven fokmachine. Hij zit in Limburg en Brabant, maar is volgens deskundigen de Maas al overgestoken. En weg krijg je ze niet zomaar. Gemiddeld draagt een rat ziektes bij zich.


De bruine rat is vooral gevaarlijk voor onze gezondheid. Deze ziektes kunnen verspreid worden door uitwerpselen in je woning te leggen. Niet alleen de uitwerpselen verspreiden ziektes, maar ook de urine van de bruine rat. Dit is de reden dat overlast van de bruine rat direct bestreden moet worden. Maar hoe herken je een zwarte rat en waarin verschilt deze met de bruine rat ? De kleur is niet altijd een goed onderscheidingskenmerk.


Vlooien, die op de huid van de zwarte rat leven, brengen de pestbacterie Yersinia pestis over van de rat naar de mens. Anders dan de bruine rat is de zwarte rat geen drager van Leptospira interrogans, de bacterie die de ziekte van Weil veroorzaakt. Bestel snel, veilig en eenvoudig in onze webshop.


Feestversiering en Feesthoeden. Wetenswaardigheden over zwarte en bruine ratten. Wat hier de oorzaak van is, is niet geheel duidelijk. De ratten zijn slank, hebben een vrij spitse snuit en grote oren. De staart van de zwarte rat is langer dan het lichaam.


Het dier houdt zich graag op in stallen en kan daar ziektes overbrengen op het vee, maar bijvoorbeeld ook knaagschade aanrichten aan bedrading. Maar wat velen niet weten is dat hier voornamelijk om de soort zwarte rat (Rattus rattus) gaat dat aanbeden wordt en niet om de soort bruine rat. De rat heeft ten opzichte van mensen een extra zintuig: de snorharen. Is zwarte schimmel dodelijk?


Schimmel kan gevaarlijk zijn, maar is in principe niet dodelijk. Een klein rond zwart plekje in de douchecabine is geen reden tot paniek. Zodra u ineens grotere plekken zwarte schimmel ontdekt, is het tijd om maatregelen te nemen. Wel raden we aan om bij kinderkamers direct actie te ondernemen.


Ook de talloze kleinere stellaire zwarte gaten die door het Melkwegstelsel bewegen zijn ongevaarlijk, behalve natuurlijk wanneer er één toevallig recht op ons zonnestelsel afvliegt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts