vrijdag 24 juli 2020

Zout ipv chloor in zwembad

Verkrijgbaar in soorten. Geen overheersende geuren zoals bij chloor. Zwembaddirect, de specialist in alles voor uw zwembad. Bespaar tot wel via kiesproduct. Bestel Zwembaden eenvoudig online of bezoek een Leen Bakker winkel in de buurt!


Ontdek ons ruime assortiment!

Omdat het chloor vervolgens weer kan worden omgezet naar zout blijft het een gesloten systeem zodat je maar eenmalig zout hoeft toe te voegen. Wat je moet weten over chloor als desinfectiemiddel voor zwembaden. De meeste mensen onderhouden hun zwembad met Chloor (tabletten), maar ik ben eigenlijk op zoek naar een andere oplossing. Dit aangezien mijn vrouw allergisch is voor chloor. Hierboven zag ik een oplossing om over te gaan van chloor naar Zout -Electrolyse.


Heeft iemand een idee of dit volledig chloor kan vervangen of is dit maar gedeeltelijk? Je merkt helemaal niks van het zout in het water. Het zoutsysteem voor zwembad zorgt ervoor dat het zoutniveau maar ongeveer is van zeewater.


Door zout te gebruiken in plaats van chloor heb je nooit meer last van huidirritaties, je ogen als u onderwater zwemt, wordt je badkleding niet aangetast én hoef je nooit meer chloor te kopen.

Via een zoutelectrolysetoestel wordt zout (NaCl) omgezet in chloor en loog. Het voordeel van deze methode? U hebt geen chloor meer nodig, en dat betekent automatisch dat ook die typische chloorlucht in en rond het zwembad verdwijnt. Bovendien werkt de aangemaakte chloor pH-verlagen waardoor gebruik van zuur zo goed als overbodig wordt.


Vloeibare chloor voor zwembaden heeft een bijtende werking, het zorgt voor een jeukende hui rode ogen en blekende werking van kleding en haar. Daarnaast vergt de elektrolysepomp in een zoutwater zwembad weinig onderhoud. De elektrolyse pomp haalt naar behoefte zout uit het zwembad en maakt zijn eigen natuurlijke chloor. Door toevoeging van zout en elektrolyse zal de groei van algen en bacteriën geremd worden en uw zwembad langer helder blijven.


Het toepassen van chloor was lange tijd de traditionele methode om op een eenvoudige manier het water in zwembaden schoon te houden. Maar: chloor heeft veel nadelen. In Bveren is er een zwembad waar ze ontsmetten met broom en zout ipv chloor. Ik werk in een zwembad en onze technieker zegt dat er geen zwembad bestaat waar ze geen chloor gebruiken. Jaarlijks dient men zwembadzout toe te voegen bij de opstart van het zwembad.


Bekijk hier voor de berekening hoeveel zout u exact nodig heeft voor de opstart. Een zoutelektrolyse toestel wordt geinstalleerd in de technische ruimte. Zout wordt aan het zwembadwater toegevoegd totdat men ongeveer 4-5gr zout per liter water heeft. Men gebruikt een elektrolysecel die uitgerust is met elektroden. Deze wordt in de technische kamer van het zwembad op het filtercircuit geplaatst.


Wanneer het water door de elektroden gaat, verandert het zout in het water in natuurlijke chloor (of Natriumhypochloriet of NaoCl).

Deze techniek heeft veel voordelen. Je zult geen last meer hebben van prikkende ogen of jeukende huid. Er hangt ook geen chloorlucht meer rond het zwembad. Creëer buiten ook een thuisgevoel! Dit zwembadzout is leverbaar in zakken van 25kg.


Hierin zit jodium en dit kleurt het bad geel en beschadigt de electrolyse cel. Gebruik geen regulier zout. Logisch, niemand wilt een zwembad gevuld met ‘zeewater’.


Nee, een zoutbad is een bad waar het water wordt behandelt met zout i. Althans, je gooit zout in het bad en d. De werking is als volgt: door zuiver zout (NaCl) aan het zwembadwater toe te voegen produceert een zogenaamde chloorgenerator puur en natuurlijk chloor. Dit houdt het water schoon. Het principe waarmee de chloorgenerator werkt heet zoutelektrolyse. Je voegt dus alleen zout toe aan het zwembad en verder is de methode volledig automatisch. Daar gebruik je maar 4druppels per keer van.


En als je je zwembad eenmaal weer in orde hebt en nog even een weekje iedere dag blijft testen om te kijken of het goed blijft, (en ook goed is), kun je daarna volstaan met 1x per week te testen. Hier is dus je optimale punt: zo min mogelijk chloor en toch desinfecteren dus zo min mogelijk algengroei wanneer je doorgaat met toevoegen zal er vrij chloor. Tot voor kort was het gewoon niet anders.


Je hebt gewoon chloor nodig om de bacteriën af te doden. Meestal in combinatie met chloor. Het is het meest efficënte product en vergt het minste onderhoud aan je zwembad. Wanneer, hoe en hoeveel chloor u moet toevoegen aan uw zwembad kan u hieronder lezen. Vooraleer je chloor toevoegt aan het zwembad , dien je er eerst voor te zorgen dat de pH-waarde van je water in orde is.


Verzendkosten maximaal 9 vanaf 5- gratis verzonden! In onze jacuzzi hebben we een filtersysteem dat werkt met zout ipv. Jacuzzi is wel weer anders dan een zwembad.


Zoutwatersystemen of chlorinators: deze werken op basis van zwembad zout ipv chloor - UV licht, hierin is Blue Lagoon de absolute topper, dat de ontwikkeling van algen tegen gaat - Minerale zuivering van Nature² zorgt voor helder water en minder chloorverbruik. Zoek je een systeem om het vuil in het water oppervlak te filteren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts