maandag 6 juli 2020

Zaaischema moestuin

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Klik op de kalender icoontjes in de zaaischema kiezer en kies een datum. Klik dan op een andere kalender icoontje om een andere soort toe te voegen.


Je kunt ze weer verwijderen uit het rechter rijtje door op het vuilnisbakje te klikken. Een moestuin kan natuurlijk ook in kleinschalige vorm worden opgezet. Je kunt bijvoorbeeld potten gebruiken voor op de vensterbank bij het raam of op het balkon. Ook zijn er er kant en klare bakken beschikbaar waarmee je eenvoudig een kleine moestuin kunt opzetten. Een bekend concept is de ‘vierkante meter tuin’.


Zie ook: , bak, boeken. De zaaischema pagina is bedoeld als ondersteuning voor het maken van een jaarlijks zaaischema. De pagina zorgt ervoor dat je alleen maar correcte zaaidata kunt kiezen, sorteert automatisch op datum, en maakt het mogelijk om bij elke soort eigen aantekeningen te maken. Hieronder kun je de link vinden naar de groentezaaikalender. Met het zaaien van waterminnende groente bent u aan de late kant maar groenten zoals boerenkool, paksoi en Chinese kool kunnen nu wel gezaaid worden.


Denkt u ook aan groenbemesting om de vruchtbaarheid van uw tuingrond te verbeteren? Kale plekken in de moestuin kunnen gezaaid worden met groenbemesters zoals mosterdzaad en Phacelia. Groenten zaaien in eigen moestuin. Zaaikalender voor de moestuin : Voor de beginnende moestuinliefhebber is het soms is het vaak raden naar wat hij in een bepaalde maand al dan niet zou kunnen zaaien of planten.


Welke de plantafstanden ongeveer bedragen en wanneer er dan zou kunnen geoogst worden. Op de IVN Zaaikalender vind je per plantje wanneer je het beste kunt zaaien, verpotten en oogsten. Ook staan er andere tips op om van jouw moestuin een succes te maken! Vul het formulier gauw in, dan ontvang je een link naar de digitale zaaikalender in je mailbox en kun je aan de slag. Voor het kweken van lekkere, verse kruiden en groenten is altijd wel plek.


Kies een zonnige plaats en zaai op het juiste moment. Met deze zaaikalender weet je wanneer je wat moet zaaien en heb je het hele jaar een goede oogst! Ga vliegend van start in je moestuin ! IVN helpt je om meer uit je moestuin te halen. Een Makkelijke Moestuin opzetten kan het hele jaar door.


Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt. We hebben ons zaaischema gemaakt, zaden in huis (en sommige nog bestellen).


De webshop van de Makkelijke Moestuin. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen. Met de kassen erbij is het toch wel tegen de 4m 2. Het geheel is omheind met aan de westzijde een meidoornhaag en aan de noord- en zuidzijde ca. Welkom bij de Vrolijke Tuinier, een site voor liefhebbers van een sier- en moestuin ! Het succesvol kweken van groenten en fruit leer je door uitproberen en ervaring opdoen.


Om het nog makkelijker te maken is het nu ook mogelijk een eigen moestuinkalender te maken met alleen de groenten en fruitsoorten die jij in je moestuin hebt staan. Of je zaait in volle gron in een vierkante meter- moestuin of in potten op terras of balkon, het moment is nu aangebroken om buiten te zaaien. Kies voor je moestuin (bak) een zonnige ligging en liefst beschut tegen de wind. De meeste mensen denken dat een Makkelijke Moestuin amper iets opbrengt. Bemesting van je moestuin.


Maar het tegendeel is waar. Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen. Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin. Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien.


Houd het overzichtelijk door klein te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts