Alles voor jou en je kindje! Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Ontdek het assortiment van Wehkamp.
Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma!
Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Tropische zonnedauwen zoals de Kaapse Zonnedauw (Drosera capensis) uit Zuid Afrika kunnen in huis gekweekt worden op een zonnige vensterbank. Zonnedauw is overigens volstrekt ongevaarlijk voor mensen: hij bijt niet en is alleen maar mooi, op een roodbruine, flonkerende manier. Zonnedauw groeit in een kleurige rozet en lokt, vangt en verteert insecten met een glinsterende, kleverige substantie aan de tentakels van zijn kleefval. Kleine zonnedauw (Drosera intermedia) wordt max 10cm hoog, groeit op zeer natte gronden of ondiep water.
Het blad sluit de insect op en verteert. Bloeit in juli tot augustus met witte bloemen. Lange zonnedauw (Drosera anglica) wordt 20cm hoog, het blad rolt om de insect rond en verteert.
Zowel in de tuin als in huis doet Drosera capensis het goed.
Een zonnige, vochtige plek is het beste voor deze plant. We laten de plant daarom in de zomer constant in een laagje water staan, liefst regenwater. In de winter houden we de aarde vochtig, maar niet drijfnat. De Kaapse Zonnedauw is een moerasplant. De plant houdt van veel licht, maar niet van de felle middagzon.
In de zomer staat de zonnedauw ook leuk in de tuin! Deze plant komt ook voor in Nederland. Drosera rotundifolia wordt ook wel de ronde zonnedauw genoem en is een beschermde plant in Nederland. Het geslacht Zonnedauw bezit van de soorten uit deze familie.
Zonnedauwsoorten hebben een wortelrozet en lang gesteelde bladeren, waarvan de rand en de bovenkant bezet zijn door uitgroeisels. Deze uitgroeisels scheiden een kleverig vocht af, dat lijkt op dauwdruppels. Ze houdt dus eveneens van warmte en zon. Kaapse zonnedauw Kaapse zonnedauw of drosera capensis komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Je kan kiezen tussen rode of witte (alata) exemplaren.
Deze tropische zonnedauw bestaat uit sprieten met kleine, glinsterende dauwdruppels die insecten aantrekken. De zonnedauw is een carnivore plant, die we ook in Nederland kunnen vinden. Het gaat om kleine zaailingen, nog geen centimeter groot.
Lees wel eerst de vereisten voor verzorging.
Een erg mooie zonnedauw die perfect is voor de beginner maar ook voor de gevorderde liefhebber van vleesetende planten. Insekten die denken dat deze druppels dauw is moeten helaas vaststellen dat ze zich vergist hebben want het is voor hen een zekere dood als ze de plant raken. Deze soort zonnedauw Drosera paradoxa is opvallende tropische soorten zonnedauw. Europa, Noord Amerika, Canada. Zij komen van nature voor in Australië en leven daar in warme vochtige voedselarme gebieden.
Zonnedauw klinkt als een heel onschuldig plantje, maar schijn bedriegt. De naam dankt deze plant aan de kleverige, glinsterende druppel aan het uiteinde van de rode tentakels van het plantje. Deze druppel vangt kleine diertjes, vervolgens wordt het slachtoffer naar het bladoppervlak geduwd om te worden verteerd. Het wordt niet aanbevolen om traditionele bloemengronden te gebruiken voor zonnedauw. Het meest geschikte substraat is uitgeput met zuurreactie.
Grond voor zonnedauw moet heel licht zijn, het is goed om vocht vast te houden. Dit komt overeen met de eisen van de turf Fusco TA Pelgorskoe (Morris Green, pH, ), Agrobalt-B. Zorg voor zonnedauw in huis heeft zijn eigen kenmerken.
De regels moeten worden bestudeerd en geobserveerd omdat ze een belangrijke rol spelen in de levensduur van de plant, die vrij gevoelig is voor de omstandigheden van irrigatie en luchtvochtigheid. Het drenken van de zonnedauw moet overvloedig en frequent zijn. Vleesetende planten, ze bestaan echt.
Met hun kleurrijke en ongewone uiterlijk vangen ze insecten en spinnetjes. Niet bepaald alledaags en net daarom zijn vleesetende. De planten houden van licht, sommige soorten zelfs van volle zon. Natte voeten zijn geen bezwaar.
Zet de planten in zure potgrond en een klein laagje water. Plantenvoeding hoeft niet, ze vangen hun eigen eten. Een aantal verzorgingstips voor vleesetende planten: Water geven: Bijna alle vleesetende planten vinden het fijn als ze niet, zoals gewoonlijk, van boven, maar van onder water krijgen.
Plaats hiervoor de pot in een onderzetter en vul hem tot ca.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.